İzocam, ‘Multi Konfor Binalar’ konusunun önemini vurguluyor

İzocam, ‘Multi Konfor Binalar’ konusunun önemini vurguluyor

Her yıl 8 Kasım olarak kutlanan Dünya Şehircilik Günü kapsamında İzocam, Kentsel Dönüşüm ve Multi Konfor Binalar konusuna bir kez daha dikkat çekiyor

İzocam, artan nüfus ve giderek büyüyen şehirler karşısında yükselen enerji tüketimini durdurmak ve mümkünse azaltmak için yalıtımın gerekli olduğunun altını çiziyor.

Son dönemde uygulamaya alınan kentsel dönüşüm çalışmaları ile afet ve deprem riskli yapılar yeniden yapılanıyor veya yenileniyor. Ömrünü tamamlamış bu binaların kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenmesi ısı, su, ses ve yangın yalıtımlı, enerji verimli binalar inşa edilmesi için de büyük bir fırsat sunuyor. Doğru şekilde yalıtım uygulanan binalarda, ısı yalıtımı ev ve ülke ekonomisine katkı sağlarken, yangın yalıtımı olası bir yangında can ve mal kaybı olmasını önlüyor. Yalıtım uygulanan binalar sayesinde enerji tüketimi ve karbon salımı azaltılıyor. Çevresel sürdürülebilirliğe fayda sağlayan enerji etkin binalarla, kentlerin enerji verimliliğine ve yaşanan çevrelere katkısı artıyor. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken İzocam'ın, düşük enerji, sıfır enerji ve artı enerji binaları çalışmaları da bu noktada büyük önem arz ediyor. Kentlerin kimliğinin tahrip görmeden gelecek kuşaklara aktarılmasında enerji tasarruflu Multi Konfor binaların arttırılması gerekiyor. Multi Konfor olarak adlandırılan bu yapılarda en önemli adım tasarım olup, tasarımda yüksek kalınlıklarda kullanılan yalıtım malzemeleri ile enerji ihtiyacını mümkün olduğunca azaltmak enerji verimliliğinde sürdürülebilirliği sağlıyor, aynı zamanda kentlerin tahribatını en aza indirgiyor.

Dünya Şehircilik Günü kapsamında; kentlerin doğal yaşamının korunması için yalıtımın büyük önem arz ettiğini vurgulayan İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem; yalıtıma ihtiyaç duyan konut stoğunun etkin bir şekilde enerji verimli hale kısa sürede dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti. 
Fatih Öktem; “1 Ocak 2011'den itibaren yürürlüğe giren BEP yönetmeliği ile birlikte önümüzdeki 10 yılda mevcut binalarda ve tesisatta yalıtım seviyelerinin daha çok artacağını, sektöre, ülkeye ve bireylere büyük katkıları olacağını tahmin ediyoruz. Niteliksiz konut stoğunu ve çarpık kentleşmeyi iyileştirmek üzere hazırlanmakta olan kentsel dönüşüm ile, enerji etkin binaların tasarlanarak hayata geçirilmesi gerekir. Tüm yapıların ısı, su, ses ve yangın yalıtımlı olması kentlerin yaşamlarının sürdürülmesine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalıtım: Aile bütçesinden ülke ekonomisine uzanan koruma kalkanı
  • 27.10.2026 13:59

Yalıtım: Aile bütçesinden ülke ekonomisine uzanan koruma kalkanı

İzocam Genel Direktörü Kerem Kürklü, standartlara uygun doğru yalıtımla konutlar ...

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
  • 20.10.2026 11:34

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için 22 Şubat 2024’te Cumhurbaşkanlığı ...

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı
  • 13.10.2026 11:23

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı

Bakan Kurum, Türkiye geneli ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm rakamları hakkında ...

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor
  • 12.10.2026 15:35

Maltepe’de çöken bina ve çevresine kentsel dönüşüm projesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Maltepe'de, ...

Özelmacıklı: "Değişen nüfus yapısı konut üretiminde dikkate alınmalı"
  • 06.10.2026 11:27

Özelmacıklı: "Değişen nüfus yapısı konut üretiminde dikkate alınmalı"

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'nin ...

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...