maritbet girişmaritbet
İzmir, Türkiye'nin ilk sağlık teknoparkı için gün sayıyor!

İzmir, Türkiye'nin ilk sağlık teknoparkı için gün sayıyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Balçova'da kurduğuTürkiye'nin ilk sağlık temalı teknoparkı bir kaç hafta içinde hizmete girecek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk sağlık temalı teknoparkı açılış için gün sayıyor. Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük Sağlık Ar-Ge kompleksi olan İnciraltı'nda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bulunduğu bölgede 10 bin 487 metrekare alanda kurulan Sağlık Teknoparkı'nda yer alabilmek için başvurular başladı. DEÜ Tınaztepe Kampüsü'nde ise 17 bin 400 metrekare alanda çok amaçlı teknopark inşa edildi.

Sağlık Teknoparkı'ndaki tesis yerleri için DEÜ yönetimi, Dokuz Çeşmeler Kampüsü içerisinde yer alan "Eylül Köşk" Sosyal Tesisinde ilçe başkanları ve üniversite yöneticileri ile toplantı yaptı. DEÜ Rektörü Prof. Dr Mehmet Füzün'ün ev sahipliği yaptığı toplantıya İlçe Yöneticileri Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kaymakamı  Osman Aslan Canbaba, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Kaymakamı  Ahmet Beyoğlu   ve Dokuz Eylül Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Murat Özgören ve Prof. Dr Recep Yaparel , Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Genel Sekreter Yardımcıları Av. Semra Marmara, Abidin Öztürk, Biomedikal Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof.Dr. Kemal Baysal, Prof.Dr. Erdal Çelik, Prof.Dr. Abdurahman Bayram ve DEPARK ve Biomedikal Ar-Ge Merkezinin Sosyal İşler Sorumlusu Sezer Altan'ın katıldığı toplantıda katılımcılara bilgi veren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, sağlık anlamında İzmir'in Türkiye'nin lokomotifi olabileceğine inanıyoruz. Sağlık alanında İzmir'i yerinden ciddi bir biçimde sıçratabileceğimizi düşünüyoruz ve bilgi teknolojileri alanlarında" diye konuştu.
 
DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören, Balçova'daki Sağlık Teknoparkı'nın, sağlık temasıyla EXPO 2020 adayı İzmir için büyük bir şans olduğunu söyledi.Türkiye'de kurulmak istenen Sağlık Serbest Bölgeleri konusuna da değinen Özgören, Sağlık Teknoparkı, EXPO 2020 alanı, Termal kaynaklar, Tıp Fakültesi ve Hastanesi, çevredeki otelleri ile birlikte bölgenin Sağlık Serbest Bölgesi olarak değerlendirilebilecek nitelikte olduğunu belirterek,  "Ülkemizin ilk temalı teknoparkı sağlık teması ile Balçova'da kuruldu, bir ay sonra da açılıyor. Ayrıca çok amaçlı teknoparkının da Tınaztepe'de yeri hazır" dedi. DEÜ'nün 60 bin civarı öğrencisi, 13 fakültesi, 48 araştırma uygulama merkezi ile çok önemli bir üniversite olduğunu belirten Özgören, üniversite bünyesinde bulunan ve Sağlık Teknoparkı ile çok amaçlı teknoparkta kullanılabilecek çok sayıda laboratuar ve cihaza sahip olduklarını ifade etti. Bunun yanısıra dokuz üniversitenin ortak platformuna ve İNOVİZ adlı sağlık inovasyonu ve kümelenmesi çalışmalarına da tamamen açık olacak bir girişim olarak kritik etki yaratacağını belirtti. Sağlık temalı ilk teknoparkın bir kac hafta sonra hizmete girmesini hedeflediklerini ifade eden Özgören, teknoparkın 4 bin metrekare ofis alanının yanısıra Ar-Ge Merkezi'nin 22 bin metrekarelik laboratuar alanında ilaç ve aşı yapımı gibi birçok alanda çalışmalar yürütülebileceğini dile getirdi. 
 
EXPO 2020 alanına 500 metre mesafede
İleri Biomedikal Ar-Ge bölümüne değinen Özgören, "Bunların yanı sıra kalp pili, yapay deri, göz içi lens, kemik, kornea, kıkırdak, parkinson, alzhemier, ALS gibi hastaya özgü tedaviyi sağlayacak genetik testler, kanser ve enfeksiyon hastalıkları araştırılacak, doku, hücre gen biyobankası, transgenik deney hayvanı hizmeti verilecek. İlaç ve biyomedikal firmalarına altyapı desteği verecek olan Ar-Ge Merkezi için 80 milyon lira harcanacak" diye konuştu. İzmir'in EXPO 2020 adaylığına dikkat çeken Özgören, Sağlık Teknoparkı olarak belirlenen yerin EXPO 2020 alanına 500 metre mesafede bulunduğuna işaret etti. Bölgede DEÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi'nin yanı sıra Sağlık Teknoparkı'nın da işlerlik kazanması ile bölgenin çok ciddi bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. 

Arzu Alp/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İMİB Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonuçlandı
  • 08.12.2020 14:48

İMİB Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonuçlandı

İMİB tarafından düzenlenen ödüllü Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışm ...

Antalya OSB Teknopark’ın inşaat süreci başladı
  • 11.08.2020 11:38

Antalya OSB Teknopark’ın inşaat süreci başladı

Antalya OSB Teknopark’ın idari hizmet binası ihalesi gerçekleştirildi, projenin ...

İstanbul’un arsa değeri 9.5 trilyon!
  • 12.02.2018 09:06

İstanbul’un arsa değeri 9.5 trilyon!

Türkiye Veri İşleme Merkezi İstanbul’un güncel arsa bedelinin 9.5 trilyon olduğu ...

İstanbul’da 3 ilçenin konut fiyatları geriledi!
  • 06.07.2017 11:34

İstanbul’da 3 ilçenin konut fiyatları geriledi!

İstanbul’da Sarıyer, Başakşehir ve Beylikdüzü’nde son bir yılda konut fiyatların ...

Teknopark Ankara'nın ilk etabı hizmete açıldı!
  • 27.05.2017 15:01

Teknopark Ankara'nın ilk etabı hizmete açıldı!

80 bin metrekare kapalı alana sahip birinci etapta, çoğunluğu savunma sanayi ve ...

Firmalar 'Teknopark İstanbul' kuyruğunda!
  • 14.09.2016 09:55

Firmalar 'Teknopark İstanbul' kuyruğunda!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Macit, "Teknopark İstanbul bünyesindeki şirketle ...