maritbet girişmaritbet
İzmir’de Devlet Güvenlik Mahkeme binası Kent Koleji’ne dönüştürülecek

İzmir’de Devlet Güvenlik Mahkeme binası Kent Koleji’ne dönüştürülecek

İzmir Kent Koleji" projesiyle yıllardır atıl olarak duran eski İzmir Devlet Güvenlik Mahkemesi binası, şehrin en önemli sorunu olarak gösterilen işsizliğin çözümü amacıyla hizmet verecek

İzmir'de yıllarca terör suçlarının ele alındığı eski Devlet Güvenlik Mahkemesi binası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işsizlik sorununa çözüm getirmek amacıyla hazırladığı projeyle "kent koleji"ne dönüştürülerek, işsizlerin meslek edindikleri ve yeni girişimcilik fikirlerinin hayata geçirileceği merkez olacak. İşsizlikte, "uzun süreli işsizlik", "kadın ve genç işsizliği" gibi sınıflandırmalarda Türkiye ortalamasının üzerindeki büyüklüğe sahip İzmir, bu soruna büyükşehir belediyesinin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata geçirmeye planladığı "İzmir Kent Koleji" projesi ile çözüm arayacak. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İZKA'nın bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve özel sektör işletmeciliğini güçlendirmek gibi amaçlarla sağladığı "güdümlü proje desteği" çerçevesinde hazırlanan proje ile eleman ihtiyacı duyan sektörlerin ihtiyacına göre işsizlere yenlikçi bir yaklaşımla meslek edindirilecek. Halkapınar semtindeki eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) binasının restore edilerek, "İzmir Kent Koleji"ne dönüştürüleceği proje, mesleki eğitim, istihdam ve sanayi kurumlarını bir araya getirerek, işsizlere sektörlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda piyasa talepleriyle örtüşecek nitelikte meslek kazandırılması hedefleniyor.  Proje ile İzmir Kent Koleji bünyesinde yeni girişim fikirlerinin hayata geçirilebilmesi için İstanbul'un ardından Türkiye'nin ikinci "fabrikasyon laboratuvarı (FabLab)" da kurulacak.

Dünyada ilk olarak 2006 yılında ABD'nin Massachuset Teknoloji Enstitüsünce kurulan ve bugüne kadar 34 ülkede toplam sayısı 125'e ulaşan FabLab uygulamaları, yeni iş fikirlerinin modellenebilmesiyle girişimciliğin gelişmesine olanak sağlıyor. Başta mühendislik fakülteleri ile meslek liseleri öğrencileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerine açık olarak hizmet verecek İzmir Kent Koleji FabLab'da, mühendislik, tasarım, zanaat ve sanat dallarında amatör ve profesyonel olarak uğraş veren kişiler, fikirlerini hem geleneksel hem de dijital modelleme cihazlarını kullanarak prototip üretime dönüştürebilecek. 

Farklı alanlardaki iş fikirlerine sahip kişilerin ortak çalışma alanlarında bir araya gelerek yeni özgünlüklerin de ortaya çıkmasına olanak sağlayacak Fab-Lab'ın işsizlik sorununun çözümüne, istihdam sağlayacak girişim fikirlerini ortaya çıkararak katkı sağlaması bekleniyor. 

Mali destek için İZKA ve bakanlık onayı gerekiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesinin, "İzmir Kent Koleji"nin kurulacağı eski DGM binasının restorasyonu için ihalehazırlıklarına başladığı projede, gerekli destek sağlanabilmesi halinde toplam bütçenin yüzde 75'i İZKA, yüzde 25'i de belediye tarafından karşılanacak. İlgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ve sektöre temsilcilerinin katılımıyla mutabakat toplantısı yapılan projeye, İZKA Yönetim Kurulunca kabul edilmesi ve ardından Kalkınma Bakanlığının onaylaması halinde destek sağlanacak. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı
  • 03.06.2014 17:03

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Suphi Şahin, yapılan ...

EXPO 2020'YE FOLKART DESTEĞİ
  • 28.11.2011 12:07

EXPO 2020'YE FOLKART DESTEĞİ

EXPO 2020 sunumu için hazırlanan İzmir'in tanıtım filmine Folkart'ın rüya gibi r ...

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!
  • 14.01.2021 12:00

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!

Panasonic Life Solutions Türkiye, Karre Style serisinin aşk temalı tasarımı ile ...

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!
  • 28.11.2020 15:59

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil t ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...