maritbet girişmaritbet
İtalya'nın Güney Tyrol bölgesinde yabancıya konut satışı durdu

İtalya'nın Güney Tyrol bölgesinde yabancıya konut satışı durdu

İtalyanlar da dâhil olmak üzere bölgede yaşamayan yabancıların bölgeden konut almalarına yasak geldi.

Bölgedeki politik liderler, yabancıların emlak alımını kontrol altında tutmaya yönelik yasayı, "vatanı koruma" konusunda görüş birliğine vararak çıkardılar.

İTALYANLARIN EV ALMASI YASAKLANDI

Telegraph'ın haberine göre, ülkenin kuzey doğusunda yer alan Bolzano sınırları içindeki Güney Tyrol bölgesinde, emlak fiyatlarını yerel halkın karşılayamayacağı düzeye çıkardığı gerekçesiyle, hem yabancıların hem de çoğunlukla Almanca konuşulan bölge dışında yaşayan İtalyanların bölgede tatil evi almasını yasakladı.
Komisyon Başkan Vekili Richard Theiner de, "Arazi ve yerleşim alanları için bu durmak bilmeden artan talep, yerel halkın makul bir fiyata ev sahibi olabilmesini inanılmaz zorlaştırıyor." dedi.
Yeni yasal düzenlemeye göre, bu bölgede ev alabilmek için ya bölgede çalışıyor olmak, ya da burada en az beş yıl yaşamış olmak gerekiyor. Kaymakam Arno Kompatscher, gazeteye yaptığı açıklamada, bu hamlenin "vatanı korumak için" yapıldığını söyledi.

"YASA TAM BİR DELİLİK"

Diğer yandan, bölgedeki emlakçı ajansları, Komisyon'un aldığı bu karara tepkili. İtalya Emlak Ajansları Federasyonu Başkanı Carlo Perseghin, bu kararın dışarıdan gelen ilgiyi ve İtalya'nın diğer bölgelerini de etkileyeceğini dile getirdi, "Avrupa'da, tüm sektörlerin tamamıyla serbestleşmesiyle, finansal kaynakların ve insanların serbest dolaşım hakkı var. Bu yeni yasa tam bir delilik. Neden Trento'dan birinin örneğin, Berlin'de ev alma hakkı varken Güney Tyrol'dan yok? Her kim Alto Adige'den tatil evi alırsa alsın, bölgede ikamet edenlere çok şey katan olumlu bir mekanizmayı hareketlendiriyor. Gelecek açık olmakta yatar, kapanıklıkta değil."

Komisyonun yayınladığı bildiriye göre, bu hafta yürürlüğe giren yeni yasadan 25 kasaba ve 26 köy etkileniyor. Yasanın uygulandığından emin olmak için tatil evleri satışlarıyla ilgili denetlemeler düzenli olarak yapılacak.

EN AZ İTALYAN BÖLGESİ

Gotik kiliseleri, Almanca sokak işaretleri, apple strudel ve Viyana şnitzeli dolu restoranlarıyla, Güney Tyrol, İtalya'nın "en az İtalyan" bölgesi olarak biliniyor. Avusturya sınırından 70 mil uzakta yer alan Güney Tyrol nüfusunun üçte ikisi Almanca konuşuyor. Bölgede ikamet edenlerin çoğu, bölgenin, 1919'da Avusturya- Macaristan İmparatorluğundan ayrılmasına karşı çıkanların torunlarından oluşuyor.

Venedik'te günlük II Gazzettino'da gazeteci olan Federico Guiglia, bu hareketi Ekim'deki bölgesel seçimlerde oy kazanmak için yapılan bir taktik olarak niteleyerek eleştirdi ve "Bu yasa, yalnızca ziyaret edilebilecek en güzel yerlerin olduğu, yüksek turist yoğunluğu olan belediyelerde uygulanıyor." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milano Citylife projesi tamamlanıyor
  • 11.09.2021 12:15

Milano Citylife projesi tamamlanıyor

Bjarke Ingels Group, Milano'nun CityLife bölgesine açılan kapısı niteliğindeki p ...

Torino'da kullanılmayan tramvay yolu eğlence merkezine dönüştü!
  • 08.04.2021 14:16

Torino'da kullanılmayan tramvay yolu eğlence merkezine dönüştü!

İtalya'nın Torino şehrinde 800 metrelik uzunluğa sahip tramvay hattı iptal olunc ...

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!
  • 17.02.2021 11:54

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!

İtalyan mobilya firması Flexiform, her eve uygun mobilyaları ile dikkat çekiyor. ...

İtalya’da 43 kişiye mezar olan köprü yeniden açıldı
  • 04.08.2020 09:24

İtalya’da 43 kişiye mezar olan köprü yeniden açıldı

İtalya’da 2018 yılında çöken ve 43 kişinin ölümüne neden olan Morandi köprüsü ye ...

İtalya'nın Güney Tyrol bölgesinde yabancıya konut satışı durdu
  • 02.10.2018 12:05

İtalya'nın Güney Tyrol bölgesinde yabancıya konut satışı durdu

İtalyanlar da dâhil olmak üzere bölgede yaşamayan yabancıların bölgeden konut al ...