maritbet girişmaritbet
İsveç’teki ağaç otel benzersiz bir deneyim sunuyor

İsveç’teki ağaç otel benzersiz bir deneyim sunuyor

Kuzeyin keskin ama bir o kadar da yalın ışığı muhteşem bir ormanın içinden süzülüp yüzünüze yansırken, bir ağacın üstünde güne başlamaya ne dersiniz?

İsveç'in kuzeydoğusundaki Lulea şehrinin, yaklaşık 50 kilometre dışında Harads bölgesinde yer alan TREEHOTEL el değmemiş bir çevrenin ortasında, çağdaş tasarımlı ağaç odalarla benzersiz bir deneyim sunuyor.

Bu sıra dışı otele, İsveçli yönetmen Jonas Selberg Augustsén‘ in “Ağaç Aşığı” filmi esin kaynağı olmuş. Birlikte bir ağaç ev inşa ederek köklerini keşfeden üç şehir erkeğinin hikayesini anlatan film, ağacın bugünün insanı için hem tarihsel hem de kültürel açıdan önemi hakkında felsefi bir hikayeyi içeriyor. Bu fikirden yola çıkan otelin sahipleri Kent Lindvall ve Britta, günlük gerilimin çabucak unutulup gittiği ve konukların bozulmamış bir doğanın huzuru ve saflığının keyfini sürebildiği ahenk dolu bir ortamda, yüksek standartlı bir konaklama sunuyorlar.

Eğer “ağaç aşkı” ruhunuzu sarıp buraya gitmeye karar verirseniz, odanıza alınmadan önce Britta‘nın konuk evinde dostça bir karşılamayla güne başlayacağınız dan şüpheniz olmasın. Bu konuk evinde kaydınızı yaptırdıktan sonra , çam ağaçları arasında enfes manzaralar eşliğinde kısa bir yürüyüşle ağaç odanıza yerleşebilirsiniz.

İskandinav harikası ekolojik konsept

Kent ve Britta otelin proje aşamasında İskandinavya'nın önde gelen mimarlarıyla birlikte çalışmışlar ve ilk aşamada beş adet özgün tasarımlı ağaç oda oluşturulmuş. Tamamı Lule nehrine bakan harikulade manzaralı ağaç odalar yerden 4-6 metre yükseklikte yer alıyor. Konuklar içeriye bir rampa, köprü veya açılıp kapanır merdivenlerle giriyorlar. Ormanın dinginliğiyle birleşen çağdaş tasarımlı odalar, anında konforlu bir yenilenme algısı sağlıyor.

Konseptin en önemli unsuru ise ekolojik ayak izinin minimum seviyede olması. Bu sebeple otel, ekolojik değerler gözetilerek ve sürdürülebilir inşaat ve enerji çözümleri bulmak için büyük miktarda kaynak ayrılarak inşa edilmiş. Odalarda çevreye duyarlı kimyasal madde içermeyen ürünler ve su tasarruflu lavabolar kullanılmış. Üst düzey yalıtımla yapılan odalar yerden ısıtmalı, elektrik ise yerel “yeşil hidroelektrik” santralinden sağlanıyor.  Mevcut beş odaya ek olarak, yüz yıllık çamların arasında on iki kişilik oturma yeri olan bir ağaç sauna bulunuyor. İlerleyen günlerde projeye dahil olan diğer odalar da inşa edilecek.

İsveç konukseverliği

Konuk evinde sunulan yemekler, ev sahipleri Kent ve Britta tarafından 1930 ve 1950‘ lerden kalan gerçek İsveç yemek takımlarında servis ediliyor. Britta'nın konuk evindeki sıcak ve samimi ortamla birleşen çağdaş tasarım, Treehotel' in konukları için tamamen özgün bir boyut sunuyor. Mahremiyeti tercih eden konuklar oda servisiyle yemeklerini alabiliyorlar.

Treeotel‘de dört mevsim boyunca yapabileceğiniz doğaya yönelik birçok aktivite var. Orman yürüyüşleri, dağ bisikleti turları, Lule nehrinde kano keyfi ve balığa çıkmak bunlardan bazıları. Ancak birçok konuk daha çok sakinliğin, zamanın ötesinde olmanın ve ağaç odalara bir kuş misali konarak dinlenmenin tadını çıkarıyorlar. 

Mirrorcube

Çevresindekileri yansıtan ayna kaplı duvarlarla kamufle edilen oda, heyecan verici bir saklanma yeri. Kuşların aynayla kaplı duvarlara çarpmasını önlemek için kızılötesi filmle kaplanmış.

Cabın

Bu ağaç odanın konumu, Lule nehri vadisine nazır yamaç üzerinde yüksek bir konuma sahip bir platform sağlama fikri temel alınarak seçilmiş. Büyük ahşap verandasından manzara keyfi muhteşem!

Bırd Nest

Konsepti iç mekanlarla dış mekanlar arasındaki zıtlığa dayanan oda, dev bir kuş yuvası şeklinde.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rize'de dört ağacın gövdesinde 6 metrekarelik ev!
  • 29.07.2022 16:43

Rize'de dört ağacın gövdesinde 6 metrekarelik ev!

Rize'nin Güneysu ilçesinde 27 yaşındaki Mehmet Çetin, yerden yaklaşık 20 metre y ...

Ağaç evini turistlere açtı
  • 20.02.2018 15:56

Ağaç evini turistlere açtı

Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı Kemerköprü köyünde yaşayan Osman Kaba, çocukluk ...

SunExpress, Almanya’dan Türkiye’ye uçuşlarını artırıyor
  • 10.08.2020 11:33

SunExpress, Almanya’dan Türkiye’ye uçuşlarını artırıyor

Alman hükümetinin, Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum’a seyahat uyarılarını kaldı ...

Artvin'de ağaç üzerine yapılan ev turistleri ağırlıyor
  • 20.02.2018 15:10

Artvin'de ağaç üzerine yapılan ev turistleri ağırlıyor

Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı Kemerköprü köyünde yaşayan Osman Kaba, 3 yıl önc ...

Yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşıyor
  • 22.03.2017 08:10

Yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşıyor

Sırbistan'da 65 yaşındaki Panta Petrovic, yaz aylarını ağacın üzerine inşa ettiğ ...