maritbet girişmaritbet
İstinat duvarı zarar gören bina boşaltıldı

İstinat duvarı zarar gören bina boşaltıldı

Trabzon Ortahisar'da bir bina yanındaki inşaatın istinat duvarına zarar vermesi sonuca yıkılma tehlikesine karşı boşaltıldı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki bir site içerisinde bulunan 42 daireli bina, yanında bulunan inşaat çalışmaları nedeniyle istinat duvarının zarar görmesi sonucu tedbir amaçlı tahliye edildi.

İlçeye bağlı Bahçecik Mahallesi'nde bir site içerisinde bulunan istinat duvarında meydana gelen çökme sonucu, Ortahisar Belediyesince can güvenliği açısından tedbir amacıyla Mustafa Türk Sitesi'nin A bloğu boşaltıldı.

Sitenin yöneticisi Mustafa Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinin çökme tehlikesine karşı 3 gündür eve giremediklerini söyledi.

Konuyla ilgili gerekli yerlere müracaatları yaptıklarını vurgulayan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Binada 100'ün üstünde kişi yaşıyor. Sıkıntı var ama nedir bilmiyoruz. Gelenler,' bir şey yok, tedbir amacıyla evlere giremezsiniz' diyor. Bekliyoruz. Ben şu anda ailemin yanında kalıyorum. Kalmaya yeri olmayan komşularımız için de kalacak yer arıyoruz. Bu kapsamda belediyeye de dilekçe verdik. Buranın bir an önce sağlam bir zemine oturtulup, sıkıntımızın geçmesini bekliyoruz. Şu anda duvar yapım çalışmaları devam ediyor. İnşallah sıkıntımız çözülür."

Bina sakinlerinden Mehmet Ölmez ise, 3 gündür evlere giremediklerini işaret ederek, "Çocuklar okuyor. Mağdur olduk. Şu anda tek talebimiz, can güvenliğimiz için buranın bir an önce yapılıp, evlerimize girmemiz." dedi.

"Yarın akşama kadar tehlike arz eden kısmın duvarını yapmayı planlıyoruz"

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sitenin yan tarafında bina yapıldığını belirterek, "Yapılan bina ruhsatlı ve harfiyat izni alınmış ama temel açılınca yandaki bloğun kanal borularının arsadan geçmesi sebebiyle hafriyat esnasında borular patladı. Borular patlayınca da su temele aktı ve orada toprak kaymalarına neden oldu." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Baytar, can güvenliği açısında tebligat göndererek, binayı boşaltıklarını ifade ederek, "İnsanlara can güvenliğiyle ilgili tebligat yapıldı. Ondan sonra da gerekli tedbirler alınmaya başlandı. Şu anda duvar çalışmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Kanal patlamasından dolayı sıkıntılar çıktı. Kanal patlamamış olsaydı bir sıkıntı olmayacaktı." diye konuştu.

Çalışmaların gece de devam edeceğini vurgulayan Baytar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışmalar belli bir aşamaya gelinceye kadar devam edecek. Bugün itibariyle iki makineyle çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız teknik rapor da isteyebilir. Şu anda binada herhangi bir hasar görünmedi. Vatandaşlarımız can güvenliği önemli olduğu için biz tedbir amacıyla vatandaşlarımıza evlerinde oturmamaları tebligatını yaptık. Konaklama tarzında da vatandaşlarımızdan dilekçeler geldi, onlarla da ilgileniyoruz. Kalacak yerleri olmayan kişilere yardımcı olunacak. Bir aksilik çıkmazsa hızlı bir şekilde duvar yapılıyor. Yarın akşama kadar tehlike arz eden kısmın duvarını yapmayı planlıyoruz."

Baytar, her konuda belediyle olarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve tedbir aldıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Küçükçekmece'de özel üniversite binasının çökme anı!
  • 24.10.2022 16:51

Küçükçekmece'de özel üniversite binasının çökme anı!

Küçükçekmece'de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının çökmesinin ardından bi ...

Bauhaus, Türkiye'deki 25. yılını kutluyor
  • 21.04.2021 09:28

Bauhaus, Türkiye'deki 25. yılını kutluyor

Türkiye’de 25 yıldır hizmet veren Bauhaus, ilk şubesini 1996 yılında İstanbul Ko ...

İstanbul Havalimanı metrosu raya indi
  • 07.09.2020 08:58

İstanbul Havalimanı metrosu raya indi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ...

AKSA'nın doğalgaz istasyonlarında Vestel imzası
  • 05.09.2020 07:30

AKSA'nın doğalgaz istasyonlarında Vestel imzası

AKSA Doğalgaz dağıtım istasyonları Vestel ile aydınlanacak ...

Bakan Soylu sel bölgesindeki incelemelerini sürdürüyor
  • 29.08.2020 15:40

Bakan Soylu sel bölgesindeki incelemelerini sürdürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'daki sel bölgesinde incelemelerini bugün ...