maritbet girişmaritbet
İstiklal Caddesi, eskiye dönüşte umut vadediyor

İstiklal Caddesi, eskiye dönüşte umut vadediyor

Cushman&Wakefield, Avrupa Yakası’ndaki 3 ana caddesini inceleyen ‘İstanbul Alışveriş Caddeleri’ raporunun beşincisi yayınladı.

Kentsel yenilemelerin yavaşlamasına ve yükselen yeme-içme trendine bağlı olarak 2017 yılında boş olan mağazaların yüzde 50'ye yakını 2018 yılında kiralanırken, kiralama işlem sayısı bu yıl artış gösterdi. 

3 ana cadde genelinde 2017 yılında 132 mağazada faaliyet gösteren uluslararası marka sayısı, 2018 itibariyle yüzde 24 artışla 164'e yükseldi. Kiralama işlem sayısı açısından kıyaslama yapıldığında ise; 3 ana cadde toplamında 2017 yılında 109 olan kiralama işleminin, 2018 yılında 139'a yükseldiği ortaya kondu.

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield, Avrupa Yakası'nda İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi'yi kapsayan Nişantaşı Bölgesi Anadolu Yakası'ndaki Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul'un 3 ana caddesini inceleyen ‘İstanbul Alışveriş Caddeleri' raporunun beşincisi yayınladı. 

Buna göre 2017 yılında caddeler toplamında 65 olan kentsel yenileme çalışmaları azalarak 2018 senesinde 60'a düştü. 2017 yılında yine caddeler toplamında boş olan 122 mağazanın 58 tanesi 2018 itibariyle kiralandı. 2017 yılında gerçekleşen yeni kiralama işlemlerinin yüzde 32'si giyim ve ayakkabı sektörüne aitken, 2018 yılında bu oran işlemlerin yaklaşık üçte biri yani yüzde 35 olarak gerçekleşti. 

Hafta sonu yoğunluğu Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na kayıyor 

Rapora göre Bağdat Caddesi ve Nişantası Bölgesi'nde kentsel yenileme çalışmaları azalırken, bu da caddelerin eski güçlerine ulaşabileceğini gösterdi. Her iki bölgenin ziyaretçilerinin tercih nedeninin sadece alışveriş değil aynı zamanda sosyalleşebilmek olduğu ortaya kondu. 2018 yılında geçen yıla kıyasla yaya trafiği hem hafta içi hem de hafta sonu artış gösterirken, hafta içi Nişantaşı bölgesinde yüzde 27, haftasonu ise Bağdat Caddesi'nde yüzde 42'lik bir yaya trafiği artışı söz konusu oldu. 

Yeme-içme sektörüne oaln ilginin artarak devam etmesiyle de tüketicilerin hafta sonu ve iş çıkışları için kullanmaları bu caddelerin eski trendini yakalayıp daha da gelişerek büyümesi adına umut vaad ettiği rapordaki rakamlarla desteklendi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz