maritbet girişmaritbet
İstihdam seferberliğinde öncelik Çanakkale deprem bölgesinde!

İstihdam seferberliğinde öncelik Çanakkale deprem bölgesinde!

Çanakkale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün başlattığı istihdam seferberliğinde en hızlı hareket eden il oldu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın yönetiminde ve koordinasyonunda yürütülen seferberlikte hedef 10 günde yüzde 10 istihdam artışı olarak belirlendi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), yüzde 10 istihdam artışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden daha 12 saat bile geçmeden sahaya indi. 

Hedef 10 günde yüzde 10

Çanakkale'de süren ‘deprem fırtınası' gününe denk düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “istihdam seferberliğinde” ilde hızla çalışmalara başlanıldı. Cumhurbaşkanı'nın “yüzde 5 istihdam artışı” seferberliği, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın “Çanakkale'de 10 gün içinde yüzde 10 istihdam artışı” olarak belirlendi. 

Öncelik deprem bölgesindeki işsizlere

ÇTSO Başkanı Bülend Engin, seferberlikte önceliğin deprem bölgesine verildiğini belirterek “Ayvacık başta olmak üzere depremden etkilenen yerleşim yerlerinde işsiz olanlara iş imkanı sağlanması için Cumhurbaşkanımız'ın seferberlik çağrısında öncelikli davranıyoruz. ÇTSO, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın da bu yöndeki direktifine öncelik vererek, İŞKUR ile birlikte deprem bölgesinde istihdam taramasına dün başladı. Grubundaki ana gemisi Türkiye'nin ilk 10 büyük sanayi kuruluşu arasında, ikinci sanayi şirketi de ilk 100 arasında yer alan, merkezi İstanbul'da ve bu iki tesisi Çanakkale'de bulunan ÇTSO üyesi kuruluş İŞKUR ile köy taramalarına başladı” dedi. 

Çanakkale'deki istihdam seferberliğinde deprem bölgesindeki öncelik verilirken, kahve kahve, ev ev gezilerek, işsizleri tespit ediliyor. 

ÇTSO Başkanı Bülend Engin, işsizlerin diplomasına bakılmaksızın bu sanayi kuruluşunda alacakları 3 aylık eğitimin ardından sertifika sahibi olacaklarını söyledi. Engin “Bu süreçte de asgari ücret ödenecek ve sigortaları yapılacak. Yeme içme ve konaklama imkanları da bu sanayi kuruluşu tarafından karşılanacak. Sertifikalarını alan bu elamanların iş garantileri de olacak” şeklinde konuştu. 

Deprem bölgesinden istihdama kazandırılacak olan işsizlere kalacak yer, yemek de verilerek hem depreme dair yaraları sarılacak, hem de iş imkanı sağlanacak. Bu kişiler, hafta sonu köylerine servislerle götürülerek, pazartesi sabah yine servislerle fabrikaya taşınacaklar. Diğer günler ise kendilerine belirlenen misafirhanelerde kalacaklar. 

Depremde yaralar hızla sarılıyor

Çanakkale'de yaşanılan depremlerin ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın yönetiminde sıkıntılar hızla giderilmeye başlandı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) da Çanakkale Valiliği'nin direktiflerini ve planlarını uygulamaya hızla başladı. Ayvacıklı bir ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi bizzat görevlendirilerek deprem yardım koordinasyonunda aktif görev alındı. 

Grubundaki ana gemisi Türkiye'nin 10 büyük sanayi kuruluşu arasında, ikinci sanayi kuruluşu da ilk 100 arasında yer alan, merkezi İstanbul'da bu iki tesisi Çanakkale'de bulunan ÇTSO üyesi kuruluşumuz deprem yardım faaliyetlerinde de hızla aksiyon alarak öncü rol oynadı. Bülend Engin deprem yardım faaliyetlerine yönelik ÇTSO'nun görüşlerini şöyle açıkladı: “Bütün ÇTSO üyelerimiz ‘Çanakkale ruhu ile' Türk milletinin dayanışma gücünü bir kez daha ortaya kolarak depremin yaralarına merhem oluyorlar. Memleketimizin geçtiği bu zor günlerde, Çanakkale özelinde ise deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde milletimiz kenetlenmeyi başarmıştır. Böyle günlerde devlet millet, millet devlet olur. “

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vali Tavlı’dan havalimanlarında Covid-19 denetimi
  • 15.08.2020 14:34

Vali Tavlı’dan havalimanlarında Covid-19 denetimi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla’daki uluslararası Dalaman ve Milas-Bodrum Havali ...

Vali Tavlı '1915 Çanakkale Köprüsü' inşaatını inceledi
  • 15.03.2018 15:21

Vali Tavlı '1915 Çanakkale Köprüsü' inşaatını inceledi

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, yapımı süren "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaat alanı ...

1 ayda 5 bin istihdam sağlandı
  • 25.03.2017 13:24

1 ayda 5 bin istihdam sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma Hayatında Milli Se ...

Türkerler Holding'den 7 bin 279 yeni istihdam hedefi
  • 02.03.2017 13:05

Türkerler Holding'den 7 bin 279 yeni istihdam hedefi

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 2017 yılında tarihi bir r ...

Doğtaş Kelebek Mobilya'dan istihdam seferberliğine destek
  • 21.02.2017 09:46

Doğtaş Kelebek Mobilya'dan istihdam seferberliğine destek

Doğtaş Kelebek Mobilya Genel Müdürü Ersin Serbes, devletin başlattığı istihdam s ...

Okkalar İnşaat'tan yüzde 20 istihdam artışı hedefi
  • 20.02.2017 13:40

Okkalar İnşaat'tan yüzde 20 istihdam artışı hedefi

Üçü İstanbul’da biri Konya’da dört yeni projeyi hayata geçiren Okkalar İnşaat, ü ...