İşte TOGG fabrikasının inşa edileceği alan!

İşte TOGG fabrikasının inşa edileceği alan!

Türkiye'nin otomobili TOGG'un Bursa'nın Gemlik ilçesinde üretileceği fabrikanın temelinin atılmasına artık saatler kaldı.

Bursa'nın Gemlik ilçesi Gençali Mahallesi civarındaki askerî alanda yapılacak fabrikanın inşaatında 2.000 kişi çalışacak. İşletme aşamasında ise 2023 yılı için 2.420, 2032 yılına kadar ise 4.323 kişinin çalıştırılması öngörülüyor. Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 50 kamyon, 10 kule vinç, beş mobil vinç, beş ekskavatör, beş kazık makinesi, 20 mikser, üç beton pompası ve beş jet grout makinesi kullanılacak. Projenin inşaat aşamasında gerçekleştirilecek arazi hazırlık ve kazı çalışmaları günde 24 saat çalışılarak 25 günde tamamlanacak. ÇED raporunda, Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) tarafından hayata geçirilecek bu projenin toplam bedeli proje hazırlık, ön mühendislik, izinler, inşaat, makine, elektrik, tesisat, ekipman, montaj, işletlemeye alma, ürün geliştirme, pazarlama kalemleri dâhil olmak üzere 22 milyar lira.

Her şey tamam temel atılmasına saatler kaldı

Tamamlandığında Türkiye'nin cari açığını 7 milyar avro azaltıp, yan sanayi ile birlikte 20 bin ek istihdam oluşması beklenen fabrika inşaatının başlayacağı alanda tüm hazırlıklar tamamlandı.

Temeli saat 17.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak olan TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaat alanında tören öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Son hazırlıklar ve tören alanı havadan görüntülendi. Fabrikanın kurulacağı alanda zemin düzleştirilirken 10'larca kamyon ve iş makinesinin hazır beklediği görüldü. Törenin yapılacağı dev mavi çadırın etrafında da güvenlik güçleri adeta kuş uçurtmadı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Azimut Portföy, Mesa ve Quvars Invest’den stratejik iş birliği
  • 23.07.2026 15:40

Azimut Portföy, Mesa ve Quvars Invest’den stratejik iş birliği

Azimut Portföy, Mesa ve Quvars Invest; gayrimenkul yatırımlarının finansmanından ...

Arsa yatırımcısı İstanbul dışına çıkıyor
  • 20.07.2026 11:59

Arsa yatırımcısı İstanbul dışına çıkıyor

İstanbul'daki arsa fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı komşu illere yöneltti. Ar ...

Kiler GYO Pendik'te 426,8 Milyon TL’ye arsa satın aldı
  • 07.07.2026 10:26

Kiler GYO Pendik'te 426,8 Milyon TL’ye arsa satın aldı

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Pendik Dolayoba'da İLBANK ile yürüttüğü gel ...

OSB’lerde değer artışı enflasyonun gerisinde kaldı
  • 22.04.2026 15:30

OSB’lerde değer artışı enflasyonun gerisinde kaldı

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş'nin 2026 yılı verilerine dayanan çalışmasında OSB ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...