maritbet girişmaritbet
İstanbul, Time dergisinin 'Dünyanın En Harika Yerleri' listesine girdi

İstanbul, Time dergisinin 'Dünyanın En Harika Yerleri' listesine girdi

İstanbul, Time dergisinin "2022 yılının 50 en harika yeri" listesinde yerini aldı.

Derginin bu haftaki sayısının kapak konusu, "Dünyanın En Harika Yerleri" oldu.

Toronto, Miami, Bogota, Marsilya, Nairobi, Seul, Kuzey Kutup bölgesi ve Dolni Morava ile beraber dergi kapağında ismi sayılan şehirler arasında İstanbul da ilk sırada yer aldı.

Time dergisinin her yıl açıkladığı listede, bu yıl Kovid-19 salgını sonrası ekonomik toparlanmada başarılı olan, sürdürülebilirliğe önem veren, bu alanda yatırımlar yapan ve olumlu yönde büyüyen, ziyaret edilmesi tavsiye edilen 50 şehre yer verildi.

Derginin dünya genelinde görev yapan muhabirlerinin ve okuyucularının oluşturduğu liste, İstanbul haricinde şöyle sıralandı:

"Park City (Utah), Detroit (Michigan), Miami (Florida), San Francisco (California), Jamaica, Toronto (Kanada), Riviera Nayarit (Meksika), Portland (Oregon), Tofino (Britanya Kolumbiyası), Dolni Morava (Çek Cumhuriyeti), Valencia (İspanya), Devon (İngiltere), Portree (İskoçya), Madeira (Portekiz), Alentejo (Portekiz), Kaunas (Litvanya), Calabria (İtalya), Skelleftea (İsveç), Kopenhag (Danimarka), Marsilya (Fransa), Selanik (Yunanistan), Ilulissat (Grönland), Ras Al Khaimah (Birleşik Arap Emirlikleri), Doha (Katar), Nairobi (Kenya), Hwange National Park (Zimbabwe), Franschhoek (Güney Afrika), Seul (Güney Kore), Kerala (Hindistan), Ahmedabad (Hindistan), Great Barrier Reef (Avustralya), Queenstown (Yeni Zellanda), Historic Silk Road Sites (Özbekistan), Trans Bhutan Trail (Butan), Bali (Endonezya), Kyushu Adaları (Japonya), Boracay (Filipinler), Setouchi Adaları (Japonya), Fremantle (Avustralya), Lower Zambezi National Park (Zambiya), Kigali (Ruanda), Galapagos Adaları (Ekvador), Sao Paulo (Brezilya), Rapa Nui (Şili), Salta (Arjantin), El Chalten (Arjantin), Bogota (Kolombiya)."

"Klasik bir yeniden doğuş"

Dergide, İstanbul'un anlatıldığı bölüme "Klasik bir yeniden doğuş" başlığı atıldı. "Ülkenin adının Türkçe olarak kullanılmaya başlandığı Türkiye'nin en büyülü şehri İstanbul, kendi başına bir Rönesans yaşıyor." ifadesine yer verilen dergide, İstanbul'un tarihi semtlerinden Karaköy'de açılan Galataport'un dünyanın ilk yer altı yolcu terminaline sahip kruvaziyer limanı olduğu belirtildi.

Pritzker Ödülü sahibi mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan İstanbul Modern Sanat Müzesi'ne değinilen dergide, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) hakkında da bilgi verildi.

AKM'nin eski binasının 2008'de kapatıldığı, yıkılıp yeniden yapıldığı, 13 yıl aradan sonra geçen yıl faaliyete yeniden başladığı anlatılan dergide, yeniden tasarlanan mekanda konser salonları, tiyatrolar, galeri ve kütüphane bulunduğu kaydedildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor
  • 15.10.2025 13:41

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor

Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliş ...

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek
  • 26.09.2025 16:15

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek

Helal ekosistemini global ölçekte bir araya getiren ve bu anlamda dünyanın en ön ...