maritbet girişmaritbet
İstanbul SMD, geleceğin İstanbulu’nun haritasını çıkardı

İstanbul SMD, geleceğin İstanbulu’nun haritasını çıkardı

İstanbul SMD yeni internet sitesinde kentin mega projelerinin yerleştirildiği hava fotoğrafı, yarının İstanbul'unu gözler önüne seriyor

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbul SMD) tarafından hazırlanan MEGA İstanbul adlı web sitesinde, İstanbul'da son on yılda planlanan ve uygulamaya konulan mega projeleri İstanbul hava fotoğrafı üzerine yerleştirilerek, "Yarının İstanbul'u" ortaya çıkarıldı. Projelerin teknik bilgilerinden oluşan birer künyesinin de yer aldığı interaktif harita, basında bölük pörçük olarak verilen birbirinden farklı projelerin tümünü bir arada göstermeyi hedefliyor. İstanbul SMD Başkanı Ersen Gürsel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Farklı büyüklüklerde olsa bile Kent doğası, kimliği, kentsel kalite ve kentsel hafızadaki etkileri açısından "mega" olduğunu düşündüğümüz projelerin metropol alan üzerine yayılmış İstanbul üzerindeki örneklerini görmek istedik. Bu siteyi de bu amaçla yaptık. "

megaprojeleristanbul.com/ adresinde araştırmacıların bilgisine sunulan harita ve hava fotoğraflarından oluşan web sitesinde projelerin planları, fotoğrafları ve yapımına ilişkin teknik bilgileri ile detaylı bir zaman çizelgesine erişmek mümkün. Sürekli güncellenerek yeni projelerin de ekleneceği interaktif sitede inşaat süreçlerinin ilerleme safhalarını da gözlemleme olanağı sunuluyor.

MEGA İstanbul sitesinin, analitik çalışma yapmak isteyen tüm mimar, şehir plancısı ve diğer ilgili bilim insanları için yararlı bir kaynak olması hedefleniyor.                                               

TOKİ haber 

Yorum Yaz