maritbet girişmaritbet
İstanbul Havalimanı'nda 1.500 yolcuya korona virüs testi yapıldı

İstanbul Havalimanı'nda 1.500 yolcuya korona virüs testi yapıldı

İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından gelen ve giden yolcular için kurulan merkezde bu güne kadar bin 500 yolcuya COVİD-19 testi yapıldı.

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısından biri olan İstanbul Havalimanı'nda 11 Haziran tarihi itibariyle yurt dışı uçuşlar başlamıştı. Yurt dışına giden yolcuların korona virüs testlerinin yapılması için havalimanında dış hatlar terminalinde iki ayrı noktada toplam 5 bin metrekarelik alanda gelen ve giden yolcular PCR testi yaptırabilecekleri test merkezi kuruldu. 6 Temmuz'da yolculara hizmet vermeye başlayan test merkezinde bu zamana kadar bin 500 yolcunun COVİD-19 testi yaptırdığı öğrenildi.

Test yaptıran yolcuların büyük çoğunluğu ise Almanya'da karantinaya girmek istemeyen gurbetçi vatandaşlar oluşturuyor. Test yaptırmak isteyen yolcular, belirlenen ücreti ödeyip kayıt işlemi yaptırıyor. Yolcular daha sonra kabinlere giderek burada sağlık görevlileri tarafından PCR testi için örnekler alınıyor. Bu örnekler havalimanı içerisinde kurulan laboratuara götürülerek analiz yapılıyor. Test sonucu pozitif çıkan yolcuların uçuşları iptal edilerek tetkiklerin yapılması için hastaneye sevk edilirken, sonuçları negatif çıkan yolcular ise uçuşlarına devam ediyor.

COVİD-19 testini yaptıranların büyük bölümü gurbetçiler

Almanya'dan Türkiye'ye tatil için gelen gurbetçilerin büyük bir bölümü Almanya'ya gitmeden önce İstanbul Havalimanı'nda COVİD-19 testi yaptırıyor. Almanya'ya gittikleri zaman 14 gün karantinada kalmak istemeyen gurbetçi vatandaşlar, İstanbul Havalimanı'nda COVİD-19 testi yaptırdıktan sonra test sonucunu alarak Almanya'ya gidiyor. Test sonucu pozitif çıkan gurbetçiler Almanya'da 14 karantinada kalmadan işine başlayabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti
  • 18.06.2026 10:12

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Mayıs ayında ilk el konut satışları 30 bin 196, ikinci el konu ...

Paşabahçe İstanbul Havalimanı’nda yerini aldı
  • 15.06.2026 10:36

Paşabahçe İstanbul Havalimanı’nda yerini aldı

Paşabahçe tasarımları İstanbul Havalimanı ATÜ Duty Free bünyesinde yer alan ve g ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...

İstanbul Havalimanı enerji ihtiyacının tamamını güneşten karşılıyor
  • 05.06.2026 10:10

İstanbul Havalimanı enerji ihtiyacının tamamını güneşten karşılıyor

İstanbul Havalimanı’nın Eskişehir’deki Güneş Enerjisi Santrali küresel havacılık ...

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!
  • 04.06.2026 14:56

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren To ...