maritbet girişmaritbet
İstanbul Finans Merkezi, Avrupa'nın Dubai'si konumuna yükselmek için yeterli mi?

İstanbul Finans Merkezi, Avrupa'nın Dubai'si konumuna yükselmek için yeterli mi?

İstanbul, Ataşehir’de kurulması hedeflenen 2.6 milyar dolarlık finans merkezi, Türkiye’nin diğer finans merkezleri arasından sıyrılarak ‘Avrupa’nın Dubai’si’ konumuna yükselmesi için yeterli değil

 

 
Ülkenin bunu başarabilmesi için hem finans uzmanlarını kendine çekmesi hem de onlara destek verecek İngilizce bilen, kalifiye eleman yetiştirmesi gerekiyor. Londra'da yer alan City gibi çok sayıda finans merkezinin itibarına gölge düşmesinin ardından, İstanbul'un bir finans merkezi yaratarak istihdam ve varlık artışı hedefliyor olmasının ‘güzel bir hayal' olduğunu yazan Bloomberg, “İstanbul'un bu hayaline kavuşmak için önünde tırmanması gerken bir dağ var” yorumunda bulundu.
 
Avrupa'nın Dubaisi olacak ama...
 
Son birkaç yıl içerisinde bir hayli etkileyici bir ekonomik büyümeye imza atan Türkiye'deki istikrarlı bankacılık sistemine, ucuz iş gücüne ve coğrafi anlamda ulaşılabilirliğine dikkat çeken haberde, ülkenin tüm bunlardan daha fazlasına ihtiyacı olduğu kaydedildi. Türkiye'nin ‘Avrupa'nın Dubai'si' olabilmek için doğru vergi uygulamaları ve yasal ortamları hazırlayarak, finans uzmanlarını kendine çekmesi gerektiği ifade edilirken, “Bunlara ek olarak Türkiye'nin ülkeye gelecek olan uzmanlara destek verecek ingilizce bilen, işinin ehli iş gücüne de ihtiyacı var. Türkiye henüz bu özelliklerin hiçbirine sahip değil” denildi.
 
Vatan

Yorum Yaz