maritbet girişmaritbet
İstanbul’da korkutan deprem!

İstanbul’da korkutan deprem!

İstanbul’da 15.28 sıralarında 6,3 şiddetinde deprem meydana geldi. Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy Emlaktasondakika.com'a depremi değerlendirdi.

İstanbul'da 15.28 sıralarında hissedilen bir deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin merkez üssünün Ege Denizi olduğu ifade edildi. 

"ÇOK GÜÇLÜ BİR DEPREMDİ" 

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Başkanı Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy Emlaktasondakika.com'a merkez üssü Ege Denizi olan deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yaşanan depremin deniz tabanında meydana geldiğini aktaran Ersoy "Deprem, Midilli ile Karaburun arasında yaşandı. Fay, ya kabuğunu kırmıştır ya da çatlatmıştır. Karadan uzak görünüyor. İstanbul'u da etkilediğine göre deniz tabanında kırılmaya neden oldu. Karaburun Yarım Adası'nda faylar var. Geçmişte de depremler meydana gelmişti. Bu depremlerin izlenmesi takip edilmesi gerekiyor. Bunların takip edilmesi, sonraki yerin tespit edilmesi açısından önemli" şeklinde açıklama yapan Ersoy, depremin sinyal niteliğinde olduğunu belirtti. 

BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Henüz büyük depremin gelmediğini söyleyen ve İstanbulluların içini rahatlatan Şükrü Ersoy, "Deprem, deniz içinde oldu. Henüz büyük bir deprem gelmedi ama geçmişte Batı Anadolu'da, Çanakkale İzmir bölgesinde bunun gibi deprem meydana geldi. Çok güçlü bir depremdi. 10 saniyeye yakın sürdü. Vatandaş tedirgin. Şu an can kaybı yok" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış, "İkişer üçer yıl arayla 6 büyüklüğündeki depremlerin olması normal. Bulunduğumuz coğrafya bu sık depremleri yaşamaya alışmamız gerekiyor. Muhtemelen biraz derin bir deprem olduğu için gerek İstanbul'dan gerekse Atina'dan erişildi. Bu depremin artçıları bir yıl sürer. 5 - 5,3'e kadar artçı deprem olabilir"dedi.

Deprem konusunda duayen isimlerden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Vatandaşa yazlıklarında, yazlığı olmayanı çadırlarda kalma tavsiyesinde bulunan Ercan, 6.7-6.8 büyüklüğünde yeni deprem beklediğini söyledi. 

Ercan "Ben onlarca yıldır İzmir'i bekleyen depremin Karaburun dolayında olacağını söylüyorum. Tam da söylediğim gibi Kuzey'den gelen Zeytinbağı kırığı ile Doğu-Batı doğrultusunda Gediz kırığının deniz içinde birleştiği yerlerde, Karaburun açıklarında, Midilli Karaburun, Foça, Sakız dörtgeni içinde yer alıyor. Bu depremin 7'den büyük olmasını; 7.1-7.2 olmasını bekliyordum" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

Afet konutları için özel film: Bu başarı Türkiye’nin
  • 19.02.2026 15:40

Afet konutları için özel film: Bu başarı Türkiye’nin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde tam ...

Deprem Riski Altında Yaşam Bilinci Araştırması sonuçlandı
  • 12.02.2026 13:31

Deprem Riski Altında Yaşam Bilinci Araştırması sonuçlandı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), “Deprem Riski Alt ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı
  • 11.02.2026 15:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının ödeme planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde inş ...

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”
  • 10.02.2026 13:37

Bakan Kurum: “Güçlü bir devlet olduğumuzu bir kez daha kanıtladık”

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Asrın İ ...

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım
  • 06.02.2026 17:18

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım

TOKİ, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından "Tü ...