maritbet girişmaritbet
İstanbul’da Afrika Yatırım Konferansı gerçekleştirildi!

İstanbul’da Afrika Yatırım Konferansı gerçekleştirildi!

İstanbul, önemli bir zirveye daha ev sahipliği yaptı. Taksim CVK Bosphorus Otel’de Libya’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Türkiye ile Libya arasındaki ekonomik ilişkilerin canlandırılması amacıyla Afrika Yatırım Konferansı 2023 düzenlendi

Libya’da yarım kalan projeler ve yeni yatırımların masaya yatırıldığı zirvede; çok sayıda basın mensubu, ve Türk- Libya ve Uluslararası yatırım şirketlerinin geniş katılımıyla gerçekleşti.

Libya’nın Ankara Büyükelçisi Mustafa el-Kuleyb, Türkiye, Afrika ve Libyadan iş insanları ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılışında, hiçbir yatırımın Filistin davasından ayrı ele alınamayacağını belirterek, herkesi Filistin davasını desteklemeye çağırdı.
Libya’nın coğrafi konumu ve yatırım potansiyeline işaret eden Kuleyb, ülkede yatırımların çoğalmasının hem Libya hem de Afrikanın büyümesi için önemli olacağını ifade etti.

Libya’nın İstanbul Başkonsolosu Selahaddin el-Kasah da iki gün sürecek konferansta Türkiye, Libya ve diğer ülkelerden katılımcı şirketler arasında ortaklıklarının oluşturulacağını, konferans çerçevesinde 4 mutabakat zaptı imzalanacağını dile getirdi. Kasah, konsolosluk olarak yatırımcılar için prosedürlerin kolaylaştırılmasına yardımcı olacaklarını söyledi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş da 2002de 4 milyar dolar olan Türkiye-Afrika ticaret hacminin 40 milyar dolar civarına yükseldiğine dikkati çekerek, Libyanın Afrika için önemli bir kapı olduğunu belirtti.

Altunbaş, Libyaya yönelik yatırımları artırmanın mücadelesini verdiklerini ifade ederek, Son 4 yıldan beri dünyada çok fecaat olaylar yaşıyoruz. Gözle görülmeyen bir virüs dünyayı esir alabiliyor. Arz-talep dengelerini bozabiliyor. Dünya, arz-talep dengelerinin bozulmasından sonra nakliye krizine girebiliyor. Rusya-Ukrayna Savaşından sonra bir enerji krizi meydana geliyor, enflasyonla karşılaşıyoruz. Enflasyon dünyayı yeni bir çıkmaza itiyor. Dünya da kendine yeni üretim plantasyonları arıyor. Afrikadaki bütün yatırım fırsatlarını kovalıyoruz. Kısmetse önümüzdeki yıl itibarıyla da Afrikada bir büyük Afrika forumu gerçekleştirmek istiyoruz. dedi.

Finansman sağlayacak firmalara ihtiyacımız var

Libya Afrika Yatırım Portföy Başkanı Mustafa Abofanas da bölgede yatırım imkanlarının artması için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Abofanas, Petrol, enerji ve yakıt ürünleri projeleri üzerinde çalışıyoruz. Ülkede yatırım ortamının cazibeli hale gelmesi için özen gösteriyoruz. Afrikanın birçok bölgesinde çeşitli projelere imza atıyoruz. Tabii bu projeleri gerçekleştirmek için çeşitli stratejiler üretiyoruz. Finansman sağlayacak firmalara ihtiyacımız var. Afrikanın tümünde sağlam bir nüfuzumuz var. Finansman sağlayacak şirketleri bizimle Afrikada ortak çalışmaya davet ediyoruz. Bu tür konferanslar yeni fırsatlar oluşması için kapı aralıyor. diye konuştu.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz