İstanbul, Avrupa’nın en çok yatırım çeken dördüncü kenti oldu!

İstanbul, Avrupa’nın en çok yatırım çeken dördüncü kenti oldu!

İstanbul, bu yılın ilk çeyreğinde, Londra, Paris ve Berlin’in ardından Avrupa’da en çok yatırım yapılan dördüncü şehir oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri Erkam Tüzgen, Türkiye’nin startup ekosisteminin geçen yıl salgına rağmen artan bir ivme ile büyüdüğünü belirtti. Tüzgen “2022 yılı da girişimcilik ekosistemimiz için verimli başladı. İstanbul, bu yılın ilk çeyreğinde, Londra, Paris ve Berlin’in ardından Avrupa’da en çok yatırım yapılan dördüncü şehir oldu. StartupsWatch’un raporuna göre İstanbul, oyun yatırımlarında Avrupa ve MENA'da (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) birinci sırada yer alıyor. Bu veriler girişimcilik ekosistemimizin geleceğine dair bize umut aşılıyor” dedi.

FİNANSMANA KOLAY ERİŞİLİYOR

İSTKA olarak 2021 yılında 4 Mali Destek Programı, 1 Fizibilite Desteği ve 1 Bölgesel Girişim Fonu çağrısı olmak üzere toplam 6 farklı çağrıya çıktıklarını hatırlatan Tüzgen, “İSTKA olarak 2022 yılında 158 projeye 276 milyon TL destek veriyoruz. Teknoloji ve yenilik odaklı startuplarımızın finansmana kolay erişimleri için Bölgesel Girişim Sermayesi programına da 400 milyon TL tahsis ediyoruz” şeklinde konuştu.

İKİ FONLA SÖZLEŞME YAPTIK

Yeni dönemde Girişimcilik Mali Destek Programımız kapsamında 13,4 milyon TL bütçeye sahip 12 projeye katkı sunduklarını ifade eden Tüzgen, Türkiye’nin ilk mobil oyun ve e-spor kuluçka merkezi GamesUP’ın İSTKA desteği ile kurulduğunu ifade etti. Tüzgen, İSTKA tarafından 400 milyon TL tahsis edilen Bölgesel Girişim Sermayesi Destek Programı kapsamında 2 fonla sözleşme imzalandığını söyledi.

BİYOKÜP KULUÇKA MERKEZİ AÇILACAK

Tüzgen, Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı ile İstanbul’da sanayinin rekabet gücünün artırılması için 86,1 milyon TL bütçeye sahip 36 projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Alüminyumdan sağlık sektörüne; akıllı şehir çalışmalarından ticarileştirme odaklı üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanmasına kadar İstanbul’un AR-GE ve inovasyon kapasitesini artıracak projeleri desteklediklerini ifade eden Tüzgen, “Biyoteknoloji, ilaç, tıbbi cihaz alanında çalışan girişimciler için Biyoküp Kuluçka Merkezi çok yakında hizmete açılıyor” diye konuştu.

Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

İspanya Süper Kupası, Formula 1, Uefa Finali ve Avrupa Oyunları İstanbul’da
  • 18.09.2026 10:12

İspanya Süper Kupası, Formula 1, Uefa Finali ve Avrupa Oyunları İstanbul’da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad ...

Formula 1 gelecek sezonda İstanbul’a dönüyor
  • 16.09.2026 15:59

Formula 1 gelecek sezonda İstanbul’a dönüyor

Altı yılın ardından Formula 1’in heyecanı, dünyanın en iyi pilotlarını ve binler ...

FDI Istanbul 2026, tasarımın küresel buluşma noktası olmaya hazırlanıyor
  • 15.09.2026 15:33

FDI Istanbul 2026, tasarımın küresel buluşma noktası olmaya hazırlanıyor

“Where Design Leads” (Tasarıma Yön Verenlerin Olduğu Yer) mottosuyla gerçekleşti ...

Seramik Onarım Hareketi ücra köşelere dokunuyor
  • 14.09.2026 10:45

Seramik Onarım Hareketi ücra köşelere dokunuyor

Seramik Onarım Hareketi 90'ların piksel estetiğinden ilham alarak üretim fazlası ...

15 soruda kiralık sosyal konut kampanyası
  • 11.09.2026 14:42

15 soruda kiralık sosyal konut kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da hayata ge ...