maritbet girişmaritbet
İstanbul’a kiralık sosyal konut geliyor

İstanbul’a kiralık sosyal konut geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İSO Meclis Toplantısı’nda İstanbul ile ilgili 2 önemli projeyi açıkladı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Kurum, İstanbul ile ilgili 2 müjdeyi açıkladı. İstanbul’da TOKİ’nin kiralık sosyal konut projesinin başlatılacağını duyuran Bakan Kurum, “İstanbul'da kiralık konut yapacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında kiralık konut yapmak suretiyle hem kentsel dönüşüme katkı sunmuş hem de İstanbul'daki gayrimenkuldeki kira artışlarını aşağı çekip dengeleyeceğiz” dedi. 

İstanbul sanayisi Anadolu’ya taşınacak

Bakan Kurum, İstanbul sanayisinin de Anadolu’ya taşınması için yine TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile yeni bir projenin hayata geçirileceğini açıkladı: İstanbul Sanayi Odamızla, inşaatını TOKİ Başkanlığımızın yapacağı, süreçlerini de Kentsel Dönüşüm Başkanlığımızın yürüteceği ‘sanayide dönüşüm projesini’ gerçekleştireceğiz. Bu anlamda sektörel talepleri değerlendirmek suretiyle Anadolu'ya sanayimizin taşınmasını sağlayacağız. Taşınmak isteyen tesislerimize TOKİ'yle inşa desteği, yer tahsisinde Hazine mülkiyetindeki arsaları vererek kiralık ya da satın alma opsiyonlu bir projeyi gerçekleştireceğiz. Bu da İstanbul'un sanayisinin dönüşümü adına çok önemli, çok kıymetli. Ben şimdiden bu dönüşümün İstanbul'a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MESA’nın yeni yaşam markası: Mesa Casa
  • 15.05.2026 16:10

MESA’nın yeni yaşam markası: Mesa Casa

MESA, yeni rezidans markası Mesa Casa’yı hayata geçiriyor. Mesa Casa; yaşam alan ...

Ramazan Taş: "Konutta talep birinci ele yöneldi"
  • 15.05.2026 16:01

Ramazan Taş: "Konutta talep birinci ele yöneldi"

Luxera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş, “Konut kredisi kullanımındaki yüz ...

Gaziantep Şahinbey'de konutlar teslim ediliyor
  • 14.05.2026 16:54

Gaziantep Şahinbey'de konutlar teslim ediliyor

Gaziantep Şahinbey Burçkarakuyu Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan konutların ...

Nisan ayında Türkiye genelinde 126 bin 808 konut satıldı
  • 14.05.2026 11:52

Nisan ayında Türkiye genelinde 126 bin 808 konut satıldı

Türkiye'de nisan ayında ilk el konut satışları 40 bin 306, ikinci el konut satış ...

TOKİ Başkanı Sungur Kalıcı Afet Konutu çalışmalarını anlattı
  • 13.05.2026 16:46

TOKİ Başkanı Sungur Kalıcı Afet Konutu çalışmalarını anlattı

TOKİ Başkanı M. Levent Sungur “Kentsel Dirençlilik ve Yeniden İnşa” çalıştayında ...

Bakan Kurum mevkidaşlarıyla Hatay sokaklarında buluştu
  • 12.05.2026 16:33

Bakan Kurum mevkidaşlarıyla Hatay sokaklarında buluştu

COP31 Başkanlığı’nın ‘dirençli şehirler’ başlığı kapsamında 2 günlük program içi ...