maritbet girişmaritbet
ISTA, yüksek doğalgaz faturalarını önleyici yöntemleri açıkladı!

ISTA, yüksek doğalgaz faturalarını önleyici yöntemleri açıkladı!

Dünyanın enerji verimliliği alanındaki lider şirketi Alman Ista, yüksek doğalgaz faturalarını önleyici yöntemleri açıkladı

 

Enerji, su ve diğer tabi kaynakların kullanım maliyetlerinin tüketim temelli faturalama sektöründe dünya lideri ISTA'dan tüketicilerin sıklıkla dile getirdiği "Doğalgaz faturam nasıl az gelir?" sorusuna yanıt geldi. Yüksek doğalgaz faturalarını önleyici yöntemleri açıklayan ISTA Türkiye Genel Müdürü Zafer Yavuztürk, "Serinlemek için cam açmak yerine kaloriferiler kısılmalı, gereksiz yanan peteklerin ayarı düşürülmeli ve izolasyona önem verilmeli" diyor.
 
Soğukların gelmesiyle birlikte doğalgaz tüketiminde de artış yaşanıyor. Tüketimin artması ve doğalgaza gelen zamlar neticesinde ortaya çıkan yüksek faturalar tüketicinin belini büküyor. Oysa ki, yüksek faturaları azaltmanın çok kolay yöntemleri var. Bu yöntemlerden biri de: "Isı Pay Ölçer sistemi". Dünyada 100 yılı aşkın bir süredir kullanılan ve kendini ispatlamış bir tasarruf modeli olan Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde yüksek doğalgaz faturaları tarih oluyor.  Ayrıca yapılması gereken birkaç küçük tasarruf yöntemiyle de yüksek doğalgaz faturalarının önüne geçilebiliyor.
 
Isı Pay Ölçer sistemiyle ilgili açıklama yapan ISTA Türkiye Genel Müdürü Zafer Yavuztürk, Isı Pay Ölçer sistemiyle ortak yakıt harcamalarının bireysel tüketim miktarına göre paylaştırılabildiğini söyleyerek, "Başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde 50 yılı aşkın bir süredir kullanılan Isı Pay Ölçer sistemi, 2007 yılında Türkiye'de çıkan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu (ENVER) ve bu kanuna bağlı olarak çıkan yönetmelik ile Türkiye'de Isı Pay Ölçer kullanımı Türkiye'de de artık bir zorunluluk… Isı Pay Ölçer kullanılan merkezi ısıtmalı binalarda hanelerin yüzde 15 ila 45 arasında bir enerji tasarrufu sağlanıyor. Isı Pay Ölçer sisteminin kullanıldığı merkezi ısıtmalı binalarda malikler, sistem sayesinde faturasının kullandığı kadarını ödüyor. Bu sistemi binaya uygulamanın maliyeti de çok yüksek değil. Kısa vadede elde edilecek tasarruf ile maliyet kıyaslandığında vatandaşları memnun edecek bir karlılık ortaya çıkıyor" diye konuştu.
 
Tüketicilerin ısı israfını önlemek için yapması gerekenleri de aktaran Yavuztürk," Serinlemek için cam açmak yerine kaloriferiler kısılmalı, gereksiz yanan peteklerin ayarı düşürülmeli ve izolasyona önem verilmeli" dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eski kombi, yüksek doğal gaz faturasının sebebi olabilir!
  • 28.02.2022 11:54

Eski kombi, yüksek doğal gaz faturasının sebebi olabilir!

Fortes Mühendislik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Şahin Çetin bu konuda uyarıyor. “ ...

Verimli ısınmanın yolları neler, doğalgaz faturası nasıl düşer?
  • 09.02.2021 17:57

Verimli ısınmanın yolları neler, doğalgaz faturası nasıl düşer?

İklimlendirme sektörünün uzman markalarından Buderus, kış aylarının gelmesiyle b ...

Yanlış kombi tercihi doğalgaz faturalarını katlıyor!
  • 09.01.2021 09:08

Yanlış kombi tercihi doğalgaz faturalarını katlıyor!

Doğalgaz faturasını düşürmenin yöntemlerinden birisi de kombi tercihi, Yüksek gü ...

Doğal gaz kullanarak 3 bin TL cepte kalıyor!
  • 27.11.2020 08:09

Doğal gaz kullanarak 3 bin TL cepte kalıyor!

Konya'da bir hanenin doğal gaz kullanımıyla yılda ev ekonomisine bugünkü fiyatla ...

Aslı Enver, Murat Boz'un villasına taşındı!
  • 28.02.2016 09:22

Aslı Enver, Murat Boz'un villasına taşındı!

Son günlerin konuşulan çifti, Murat Boz ve Aslı Enver aynı evde yaşamaya başladı ...

İşte doğalgazdan 22 bin lira tasarruf etmenin yolu!
  • 27.10.2015 10:06

İşte doğalgazdan 22 bin lira tasarruf etmenin yolu!

Türkiye'deki enerjinin büyük kısmını konutlar tüketiyor. Ancak yalıtımsız binala ...