maritbet girişmaritbet
İnegöl’de mobilya müzesinin temelleri atıldı

İnegöl’de mobilya müzesinin temelleri atıldı

Bursa İnegöl’de mobilya ve ağaç sanayisinin 1523’ten bu yana olan tarihsel sürecin ele alınacağı müzenin temeli atıldı

Türkiye'de mobilya üretiminin önemli merkezlerinden İnegöl'de, mobilya ve ağaç sanayisinin 1523 yılından bu yana geçirdiği tarihsel sürecin ele alınacağı müzenin temeli törenle atıldı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenice Mahallesi'nde düzenlenen "İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi (MASAM)" temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "dünyanın ilk müstakil mobilya müzesi"nin burada inşa edileceğini söyledi. 
İlçede mobilyacılığın geçmişinin 1523'e kadar uzandığını belirten Aktaş, at arabası tekerleği, takunya, tahta sandalye, küçük ev mobilyaları, ekmek dolapları ve çeyiz sandıklarının üretimiyle başlayan üretimin, büyük ölçekli imalathanelere dönüştüğünü bildirdi. Mobilya sanayisinin temsilcilerinin bayilikler açmaya başladığına işaret eden Aktaş, "Sadece Bursa ve bölgesine mal satarken İstanbul'u, Trakya'yı keşfetmişiz. Velhasıl Türkiye'nin 81 vilayetine, 900 küsur ilçesine pazarlama yapmışız. Şimdi Çin'e gidiyoruz, Amerika'ya fuarlara gidiyoruz. İtalya'ya, İspanya'ya gitmek zaten çok sıradan şeyler oldu" dedi. 

Aktaş, ilçenin mobilyada 2023 yılı ihracat hedefinin 1 milyar dolar olduğunu anlattı. Bu hedefin 2020'ye varmadan yakalanacağına inandığını vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu: 
"Müzemiz 450 metrekare taban alanına sahip olacak. Bin 350 metrekare ve 3 katlı bir bina olacak. Müzenin birinci katında 1500'lü yıllardan 1800'lü yılların sonuna kadar kereste, ağaç, kalyon kürekçiliği, düvencilik ve makaracılık gibi ahşap işçiliğinin anlatıldığı bölümler olacak. İkinci katında 1800'lü yılların sonunda at arabacılığı, takunya, çeyiz sandığı ve hazeran sandalyecilikten günümüze kadar olan bölümler yer alacak. Üçüncü katı ise yaklaşık 200 kişilik çok amaçlı salon, fuaye ve idari bölümlerden oluşacak.

"Aktaş, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansından (BEBKA) 1 milyon liralık destek alınan inşaatın gelecek yıl mart ayında bitirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi. Daha sonra Aktaş ve diğer protokol mensuplarınca temele ilk harç döküldü. 

Dünya

Yorum Yaz