maritbet girişmaritbet
İnci Pastanesi, bugün yeniden açılıyor!

İnci Pastanesi, bugün yeniden açılıyor!

Yargıtay'ın tahliye kararını onamasının ardından polis zoruyla boşaltılan Beyoğlu'nun simgesel yapılarından İnci Pastanesi 2 ay aradan sonra 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yeni yerinde kapılarını açıyor

 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin röportajına göre, Büyük Kulüp binası olarak da bilinen tarihi Cercle D'orient binasında 68 yıl hizmet veren İnci Pastanesi'nin yeni adresi artık Beyoğlu Mis Sokak.
 
Kapanması gündeme geldiğinde bir daha başka yerde açmama kararı alan işletmecisi Musa Ateş tahliyenin gerçekleştiği gün yaşadıkları nedeniyle bu kararından vazgeçtiğini belirtiyor. Ateş, “Dükkan kapısı hak kapısı diye öğrettiler. Ben de hakkaniyete inandım. Halk bu kültürü sahiplendi. İnci'yi İnci yapan halkı hiçe sayamazdım. Dükkanın boşaltıldığı gün yapılan zalimliğe karşı dik bir duruş sergilemek için yenisini açmaya karar verdim. Elim ayağım tutuyorsa bu hizmeti vereceğim. İnsanlara borcum var” diyor.
 
Yeni pastane diğerinden daha geniş bir alan sahip. 150 metrekarelik pastanenin alt katı imalathane olarak tasarlandı.
 
Eski mekandan sadece 60 yıllık terazilerini kurtarmışlar ve yeni pastaneye her şeyden önce onu yerleştirmişler. Ateş “Ona Allah'ın terazisi, adalet terazisi ismini verdik ve baş köşeye koyduk” diyor.
 
69. yılına mecburen kapalı olarak giren İnci Pastanesi 70. yılını da yeni binasında kutlayacak. Musa Ateş, pastaneyi Sevgililer Günü'nde açacaklarını ama asıl resmi açılışı 70. yıldönümünde yani 12 Aralık 2013'te yapacağını söylüyor.
 
VipMag

Yorum Yaz