maritbet girişmaritbet
İnanlar İnşaat’a kayyum talebi!

İnanlar İnşaat’a kayyum talebi!

Yurtdışına kaçan İnanlar İnşaat’ın sahibi Serdar İnan hakkında ürdürülen soruşturmayı mağdur avukatları, şirkete kayyım atanmasını istediler.

Yurtdışına kaçan İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şirketin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile bağlantıları olduğu iddialarıyla ilgili sürdürülen soruşturmayı mağdur avukatları, şirkete kayyım atanmasını istediler

Mağdur avukatı Penbe Üner Keskin ve Orhan Boran'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde şu iddialara yer verildi:

“İnanlar İnşaat Anonim Şirketi yöneticisi ve sahibi olan Serdar İnan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile şirketin örgüt kontrolünde olup olmadığına ilişkin soruşturma devam ediyor. FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'nün kontrolündeki şirket ortakları emanetçi olarak örgüt içinden seçildi. Ortaklıkları kâğıt üzerinde kaldı. Ortaklık girişlerinde veya hisse devirlerinde para ya da sermaye koymadılar. Hisse devir bedeli olarak emanetçi ortakların hesaplarına yatırılan paralar örgüte verildi.

MAĞDUR SAYISI 600'Ü BULDU

Şirketin 9 Nisan 2018'de olağanüstü genel kurul toplantısının yönetim kurulu başkanı Serdar İnan tarafından gerçekleştirildiği ve burada alınan kararla şirket başkan yardımcılığına Orhan Arslan'ın getirildiği belirtildi. Bu toplantıdan 5 gün sonra Serdar İnan'ın FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile organik bağın kesilmemesi için Kanada'ya gitti vurgulanan dilekçecede Kanada ile Türkiye arasında suçluların iadesine dair anlaşma olmadığı hatırlatıldı. İnanlar İnşaat Anonim Şirketi yöneticilerinin Kanada'ya kaçma planlarından önce tamamladıkları projelerden olan Teras Hayat Sitesi, Teras Plus Sitesi, Teras Koru Sitesi, Teras Tema Sitesi, Teras Mix Sitesi, Teras Lotus Sitesi, Teras Bahçe Sitesi, Teras Vadi Sitesi'nde mağdur sayısının yaklaşık 600 kişiyi bulduğu kaydedildi.

ARAŞTIRMA TALEP EDİLDİ

İnanlar İnşaat'a kayyım atanması istenilen dilekçede, şirket yöneticilerinin vergiden muaf olmak için mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık suçlarından detaylı araştırılma yapılması talep edildi. Ayrıca şüpheliler hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne ayrı ayrı yazı gönderilerek söz konusu yöneticilerin Bylock kullanıcısı olup olmadıklarının araştırılması talep edildi. Ayrıca şirket yöneticilerinin çocuklarının da araştırılarak FETÖ okul ve dershanelere gidip gitmediklerinin belirlenmesi ve Bank Asya hesap dökümleri, Digitürk'ün Samanyolu gibi kanalların iptalinden sonra Digitürk iptali olup olmadığı, Zaman gazetesi, Sızıntı dergisi gibi aboneliklerin araştırılması istendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'
  • 18.12.2013 16:54

Serdar İnan 'İstanbul markasının yükselmesi lazım'

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nda ...

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!
  • 16.08.2012 14:22

Serdar İnan, yeni tüketici kanununu yorumluyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yeni tüketici kanunu hakkında ...

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!
  • 31.07.2012 12:50

Serdar İnan, İnanlar İnşaat'ı değerlendiriyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, sektörün son durumundan ve şi ...

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!
  • 09.07.2012 17:38

Serdar İnan inşaat sektörünün geleceğini değerlendirdi!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan inşaat sektörünün bugünkü duru ...

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…
  • 16.04.2012 19:15

Serdar İnan İstanbul projelerini yorumluyor…

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul’un çehresini değişti ...