maritbet girişmaritbet
İğneada, Demirköy, Vize ve Kıyıköy için ortak hedef: Turizm ve Sınır Kapısı!

İğneada, Demirköy, Vize ve Kıyıköy için ortak hedef: Turizm ve Sınır Kapısı!

İğneada, Demirköy, Vize ve Kıyıköy'ün "Turizm Alanı" ilan edilmesi için yapılan başvurunun sonu.lanması için, AK Parti Kırklareli Milletvekili Sn. Şenol Gürşan ile İğneada Belediye Başkanı Sn. Tahir Işık, Demirköy Belediye Başkanı Sn. Muhlis Yavuz, Kıyıköy Belediye Başkanı Sn. İsmail Gök, ve Vize Belediye Başkanı Sn. Selçuk Yılmaz mutabakata vardılar.

Kırklareli İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından 31.10.2012'de Turizm Bakanlığı'na yapılan başvuruda İğneada, Demirköy, Vize, ve Kıyıköy'ün bulunduğu bölge “Istrancalar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” kapsamında Turizm Alanı ilan edilmesi teklif edilmiş ancak henüz Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulmamıştı.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ‘İğneada, Demirköy, Vize ve Kıyıköy Kırklareli'nin en önemli turizm varlıkları, Yurdumuzun Avrupa toprakları üzerinde deniz mavisi ile orman yeşilinin kucaklaştığı, eşsiz Istranca (Yıldız) dağlarının ve Longoz Ormanları'nın içinde bulunduğu bu bölgenin ekonomisi tarım , hayvancılık ve turizm ile ilerleyecek.   Bu bölgenin doğal ve kültürel mirasının korunması için Turizm Alanı ilan edilmesi halkımızın en büyük beklentisi, bizde bu beklentiyi cevapsız bırakmayacağız ' dedi. 

Bölgenin Turizm Alanı ilan edilmesi halinde bölgede ekomik kalkınmanın hızlanacağın belirten Demirköy Belediye Başkanı  Muhlis Yavuz ‘Özellikle köylerdeki  mevcut yapıların iyileştirmesinin veya yeni yapıların mevcut dokunun iç düzenlemesi esas alınarak teşvik edilmesi ile nitelikli yatak kapasitesi oluşturulması gerekiyor. Eşsiz doğa'mızın yanında bölgede bulunan mağaraların, fenerlerin, kalelerin, manastır, köprü ve değirmenlerin korunması ve restore edilmesi şart' dedi. İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık ise ‘ Bulgaristan ile sınır kapımızın Beğendik üzerinden açılması sureti ile komşumuz Bulgaristan ile turizm ve kültür alanında projeler geliştirerek işbirliğimizi ilerleteceğiz' diyerek İğneada Longoz Milli Parkı'nın Biyosfer rezervi ilan edilerek, ekonomik kalkınma ve kültürel değerlerin devamlılığının, doğanın da en doğru şekilde korunması ile  sağlanmasını istediklerini belirtti. 

Vize Belediye Başkanı Yılmaz ise Kırklareli'nin tarihi ve turistik ilçesi Vize'nin uluslararası ' (Sakin Şehir)'' ağına kabul edilerek yaşamın kolay ve kaliteli olduğunun tescillendiğini, Turizm Alanı ilan edilmesi ile, bölgenin gerek yurt içerisinden gerek ise yurt dışından önemli miktarda yatırım ve turist çekeceğini belirtti.

Kıyıköy Belediye Başkanı Ismail Gök Kıyıköy'ün son yıllarda turizmde de kendine açılımlar arayan, genel itibarı ile bir balıkçı beldesi olduğunu belirterek ‘İstanbul' a yakın oluşumız sebebiyle, özellikle hafta sonunu bu huzurlu beldede geçirmek isteyenlerin sayısında ciddi bir artış gözleniyor, denize girebileceğiniz, Karadeniz'in lezzetli mevsim balıklarının tadına bakabileceğiniz bu bölgenin Turizm Alanı olarak tescillenmesi Kıyıköy'den başlayan ve İğneada'da son bulacak olan eko-turizm bölgesinin teminatı olacaktır' dedi.

Koordinasyon toplantısının katılımcıları Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmak üzere Nisan ayı içerisinde Ankara ziyaretinde bulunmaya ve bölgenin sesini duyurmaya karar verdiler. 

Turizm Alanı
Turizm Alanı Turizm Bölgeleri içinde öncelikle geliştirilmesi öngörülen, mevkii ve sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın önerisi ve Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı alanları ifade etmektedir. 

İğneada Longoz Milli Parkı

İğneada Longoz Ormanları 03.11.2007 tarihli Bakanlık Olur'u ile 13.11.2007 tarihli ve 26699 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak  ülkemizin 39. Milli Parkı olarak ilan edilmiştir. 3155 hektarlık Milli park alanı, Demirköy'e 25 km uzaklıktadır ve İğneada beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır.  

Beğendik Sınır Kapısı

Kırklareli Trakya Bölgesinde yer alan iller içerisinde sosyoekonomik gelismislik sıralamasında son sırada yer almaktadır. İğneada'nın bu dengesizligi en aza indirebilmesi ve bölgesel kalkınmayı sağlayabilmesi için Beğendik Sınır Kapısı önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Beğendik Sınır Kapısından giris yaparak İğneada ve
bölgeyi ziyarete gelecek Bulgar ve diğer ülkelerden gelecek ziyaretçilerin bölgenin ekonomik kalkınmasına etkisi olacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cehennem Şelaleleri’nin çevresi atık ve çöplerle doldu
  • 25.09.2020 14:08

Cehennem Şelaleleri’nin çevresi atık ve çöplerle doldu

Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan ve Cehennem Şelaleleri’nde ziyaretçilerin ...

TürkAkım projesi ile Kıyıköy'ün tanıtımına da katkı sağlıyor
  • 17.08.2018 11:11

TürkAkım projesi ile Kıyıköy'ün tanıtımına da katkı sağlıyor

Kıyıköy'deki yetkililer, TürkAkım'ın bölgeye katkıları ve süreçte yaşananlar hak ...

İzmir’de turizm alanları 15 milyon liraya satılıyor
  • 07.06.2017 12:04

İzmir’de turizm alanları 15 milyon liraya satılıyor

İzmir Seferihisar Belediyesi, sit alanı üzerindeki turizm alanını kapalı ihale y ...

2016’da bu ülke ile vizeler kalkıyor!
  • 15.04.2015 09:46

2016’da bu ülke ile vizeler kalkıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2016’da Çin ile vizelerin karşıklıklı olarak ...

Ayamama planı askıda: Turizm alanı olacak!
  • 14.09.2013 11:03

Ayamama planı askıda: Turizm alanı olacak!

Ayamama vadisinin bir bölümünün Bahçelievler Belediyesi sınırlarında olduğunu be ...

Kırıkkale Vize’de 4.3 milyon liraya icradan satılık fabrika ve meyve bahçesi!
  • 25.07.2013 11:05

Kırıkkale Vize’de 4.3 milyon liraya icradan satılık fabrika ve meyve bahçesi!

Kırıkkale Vize İcra Dairesi bir fabrika binasını satışa çıkardı. Fabrika arsasın ...