maritbet girişmaritbet
İDO'nun korkulu rüyası olan Bursa’nın ilk deniz otobüsü suya indi!

İDO'nun korkulu rüyası olan Bursa’nın ilk deniz otobüsü suya indi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Norveç’ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, Tuzla Tersanesi’nde bakıma alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Norveç'ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, Tuzla Tersanesi'nde bakıma alındı.

Özelleştirmenin ardından İDO'da yaşanan esnek tarifelerine yönelik olarak artan tepkiler üzerine Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi'nden Kabataş iskelesinin kullanımına yönelik sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk gemiyi de satın aldı. Norveç'ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, İstanbul Haydarpaşa Liman İşletmesi'ne getirildi. Burada gümrük kontrolleri yapılan gemi, daha sonra bakım için Tuzla Tersanesi'ne götürüldü.
 
Bursa'nın ilk deniz otobüsü olan Hüdavendigar'ı, Haydarpaşa Limanı'nda inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 gemi daha alınmasıyla ilgili de anlaşma safhasında olduklarını söyledi. Diğer gemilerin alınmasının ardından hemen seferlerin başlatılacağını ifade eden Başkan Altepe, deniz otobüsünün içini gezdi. Yolcu koltukları ve kaptan köşkünü inceleyen Başkan Altepe, geminin yeni olduğunu, küçük bakımlarla modern ve konforlu bir hal alacağını söyledi. Çalışmalar hakkında Buruluş Genel Müdürü Levent Fidansoy'dan bilgiler alan Başkan Altepe, “Bizim hedefimiz kar etmek değil. Bunun için de en iyi hizmeti vermek amacıyla tüm hazırlıklarımızı tam olarak yapmak istiyoruz. Gemilerimizin bakımlarını, gerekli düzenlemelerini yapıp, yolcu taşımaya başlayacağız” dedi.
 
 

İDO'nun ortağı çok kızmıştı

Geçtiğimiz yılki özelleştirmede Tepe ve Akfen ile birlikte İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ortak olan Souter Investments'in patronu Sir Brian Souter, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İBB ile anlaşarak deniz otobüsü alma kararına ve İDO'nun tekel konumunu kaybetmesine isyan etmişti. Financial Times Gazetesi'ne konuşan Souter, İDO'nun en karlı rotasında başka şirketlerin de sefer yapmasına izin verilirse şirketin zarar edeceği ve hizmetlerini sürdüremeyeceğini iddia etmişti.

İlgili haber için tıklayın

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor
  • 21.11.2025 17:15

Bursa’ya Hızlı Tren 2026’da geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İnegöl Giriş Kavşağı Açılış Tör ...

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor
  • 15.10.2025 13:41

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor

Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliş ...