maritbet girişmaritbet
İBB Ağrı'ya 20 milyonun üzerinde yatırım yapacak

İBB Ağrı'ya 20 milyonun üzerinde yatırım yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Ağrı'ya "kardeş belediye" uygulaması kapsamında 20 milyonun üzerinde yatırım yapılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birtakım projeleri, başka bakanlıkların ve başka belediyelerin de desteklediğini söyledi. İBB'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ağrı'ya heyet gönderdiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: "Heyet burada bir inceleme yapıyor. Ağrı'nın çok hayati bir projesine katkı sunacaklarını, bu projeyi gerçekleştireceklerini ifade ediyorlar. Ağrı'da eski Orduevi'nin orası 13 bin metrekare civarında, Çevresiyle birlikte 22 bin metrekare ve Ağrı'nın bir kent meydanına ihtiyacı var. Bir kapalı otopark ihtiyacı var. Altı kapalı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde, rekreasyon alanları, yürüyüş alanları, orada dinlenme alanlarıyla birlikte çok güzel hem görselliği olan hem Ağrı'nın ihtiyacına cevap verebilecek olan güzel bir meydanımız, inşallah bir parkımız olacak."

Aydın, söz konusu 22 bin metrekare alanın altını da üstünü de değerlendirdiklerini belirterek, "Altında kapalı otopark olacak çünkü Ağrı'nın o bölgede çok ciddi otopark sorunlarını da görmüş durumdayız. Bütün bunları inşallah çözeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz belki 20 milyonu bulabilecek hatta geçebilecek büyüklükte çok önemli bir projeyi Ağrı Belediyesi'nin devamı halinde, bir kardeş belediye bir abi belediye olarak inşallah Ağrı'mızın bu büyük projesine destek verecektir ve bu projeyi üstlenecektir. Ağrı halkı için Ağrılı kardeşlerimiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

Bu yatırımların devam edeceğini anlatan Aydın, şöyle devam etti:
"Sayın bakanlarımız, sayın belediye başkanlarımız burada olacaklar. Tek derdimiz var, milletin derdi. Milletin derdi neyse o dert bizim derdimizdir. Milletin sorunları neyse o sorunlarla hemhal oluyoruz, o sorunların çözümünü kendimize vazife ediniyoruz ve boynumuzun borcudur diyoruz. İktidar olmanın da siyaset yapmanın da gereği budur. Halka hizmet adına buradayız ve bugüne kadar yaptıklarımız da ortada. Ağrı halkı da Allah razı olsun yaptıklarımızı görüyor ki bugüne dualarını, desteklerini devam ettirdiler, esirgemediler."

Aydın, "Ben inanıyorum ki yine Ağrı'nın evladı olan, Ağrı'nın içinde yaşayan, Ağrı'nın sorunlarına hakim, fertlerini bir bir bilen, tanıyan, caddesini, sokağını ezbere bilen sayın Hasan Arslan'a da 1 Haziran'da inşallah hizmet adına, kendi gelecekleri adına, kendileri adına, kendilerine oy kullanacaklar" dedi.

"Ağrı'nın geleceği için oy kullanacaklar"

"Ağrı'nın geleceği için oy kullanacaklar ki Hasan Arslan'a bu manada çok ciddi bir destekle inşallah bu seçimi başarıyla geçireceğimizi ümit ediyorum, düşünüyorum ve ondan en ufak, zerre kadar şüphem yok. Çünkü ben Ağrılı'ların sağ duyusuna inanıyorum" diyen Aydın, Ağrı halkına güvendiğini, Ağrı halkının bugüne kadar hep doğru karar verdiğini, sağ duyuyla hareket ettiğini söyledi.

Aydın, 1 Haziran'da yapılacak seçimin Ağrı'ya, ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu seçim sürecinde de Ağrı halkı kendi geleceğine oy verecek. Kendi kaderini adeta tayin edecek. Çocuklarının daha kalkınmış, refah seviyesi yüksek bir Ağrı'da yaşaması adına, daha iyi okullar, daha iyi yollar, daha iyi hastaneler, daha iyi parklar daha iyi imkanlarla yaşaması adına Ağrı'da AK Parti'yi büyük bir teveccühle inşallah destek verecektir diye umuyorum."

AA

 

 

Yorum Yaz