maritbet girişmaritbet
Hindistan'dan gelen ash, seramiğe ilham oldu

Hindistan'dan gelen ash, seramiğe ilham oldu

Hindistan'ın renkli sokakları ve ahşap baskıları, her biri eşsiz el yapımı seramik tabaklardan oluşan ash.. markasına ilham verdi

Her şey, Hindistan'ın Jaipur şehrinde dar ve renkli sokaklarda dolaşırken, farklı farklı ahşap baskıların ash.. markasının yaratıcısı, tasarımcı ve sanatçı Aslı Birinci'nin karşısına çıkmasıyla başladı. Bu baskıları seramik kase ve tabaklarda kullanma hayali ise, ash.. markası altında beğenilere sunulan, her biri birbirinden farklı, tamamen el ile tek tek oluşturulan ürünlerle hayata geçti. Fiyat skalası 35 TL -450 TL arasında olan ve yaz sezonu boyunca Bodrum Casa Dell'Arte Hotel'de bulunan ash.. Design Store'da bulunacak ürünler, çok yakında hem internet sitesi worksofash.com'da hem de İstanbul'daki farklı tasarım butiklerinde satışa sunulacak.

 

Bodrum Casa Dell'Arte içindeki butiğinde yaz boyunca seramik tasarımları ağırlıkta olmak üzere, farklı tasarımlara sahip tekstil ürünleri de bulunabilecek. ash.. markası altındaki seramik ürünler püskürtme, boyama ve batırma yöntemleriyle renklendiriliyor; en büyük özellikleri ise kişiye özel boyut ve renklerde çalışılabilmeleri.

Kısaca Aslı Birinci hakkında;

Hayatının önemli bir kısmını Melbourne, Avustralya'da geçirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Konservatuarı Batı Müziği bölümünde okumak için İstanbul'a gelen Aslı Birinci, koloratür soprano olarak lisansını tamamladı. Müzikal projelerle beraber kurumsal iş hayatına giren Aslı Birinci, seramik tasarımı ile tanıştığında ise içindeki yaratıcı tasarımcı kimliğini buldu. Aslı Birinci Hindistan'a yaptığı yolculuğu takiben ‘ash..' isimli makasını kurdu ve seramik tasarımı uğraşlarını işe dönüştürdü. Bodrum Casa Dell'Arte' açtığı ilk butiğinde ürünlerini sergileyen Aslı Birinci, seramiğe getirdiği farklı bakış açısıyla beğeni topluyor.

 

Yorum Yaz