maritbet girişmaritbet
"Her iki evden birinin depreme karşı sigortası var"

"Her iki evden birinin depreme karşı sigortası var"

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, DASK'ta şu anda yaklaşık yüzde 51 sigortalık oranına ulaşıldığını belirtti.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, DASK'ta şu anda yaklaşık yüzde 51 sigortalık oranına ulaşıldığını belirtirken, Türkiye'de, her iki evden bir tanesinin depreme karşı sigortası olduğunu söyledi. Kayacı ayrıca İstanbul da yüzde 60'lara yakın bir sigortalılık oranı bulunduğunu açıkladı. 

Türkiye'de, depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı. Yarışmaya 47 üniversiteden 75 takımın başvurduğu belirtildi. Elemeleri geçen 24 takıma ait bina model maketleri, İstanbul Osmanlı Arşivleri Kağıthane Binası'nda yapılan finalde depremi simüle eden sarsma masasında test edildi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı ve Yarışma Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

''Toplam poliçe sayımız 9 milyonu aşmış durumda'' 

Türkiye'de sigortalılık konusunda bilgilendirme yapan Murat Kayacı, ''Genel itibari ile bakıldığımızda, şu anda yaklaşık yüzde 51 sigortalık oranına ulaştık. Toplam poliçe sayımız 9 milyonu aşmış durumda. Sistem uygulamaya girmeden önce, 1999 depremi tarihi itibari ile baktığımız da yaklaşık 500 bin sigortalı konut varken, şu anda 9 milyonu aşmış durumda. Türkiye de her iki evden bir tanesinin depreme karşı deprem sigortasının olduğunu söyleyebiliriz. Daha önceden deprem geçirmiş, daha önceden deprem felaketi ile karşılaşmış bölgelerde sigortalılık oranının daha yüksek olduğunu söyleyebiliyoruz. Marmara bölgesi de bu açıdan baktığımız Türkiye de yüksek sigortalılık oranına sahip. İstanbul da yüzde 60'lara yakın bir sigortalılık oranı bulunmakta'' dedi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz