maritbet girişmaritbet
Haluk Koç: Çatalca İstanbul'un sigortası olacak!

Haluk Koç: Çatalca İstanbul'un sigortası olacak!

Geçtiğimiz gün Çatalca’da Haluk Koç rüzgarı esti. Çatalca’ya ilçe örgütünün hazırladığı programa katılmak üzere gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Çatalca ziyaretinde vatandaşlarla da bir araya gelerek esnafı da ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Örgütünün düzenlediği örgüt toplantısına katılmak üzere Çatalca'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç Çatalca Belediyesi'ne gelerek Belediye Başkanı Cem Kara'yı ziyaret etti. Prof. Dr. Haluk Koç, belediye ziyaretinin ardından CHP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen programa katıldı.

Haluk Koç'un ilçedeki ilk durağı Çatalca Belediyesi'ydi. Burada Başkan Cem Kara'nın misafiri olan Prof. Dr. Haluk Koç'a Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından belediyenin çalışmaları ve Çatalca ile ilgili olarak slayt gösterisi eşliğinde bilgi verildi. Prof. Dr. Haluk Koç'un yanı sıra CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve kalabalık bir parti gurubu da eşlik etti.
 
ÇATALCA DİRENİŞİ OLMASAYDI İSTANBUL KUŞATILACAKTI
 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Prof. Dr. Haluk Koç'a yaptığı sunuma ilçenin tarihini kısaca özetleyerek başladı. Balkan Savaşlarında hiçbir direnişle karşılaşmadan Çatalca'ya kadar gelen Bulgar ordularının Çatalca'da direnişle karşılaştığını ve geriye püskürtüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca'da redif birliklerin de katılımıyla ordumuzun direnişi olmasaydı belki o gün İstanbul da kuşatılacaktı. Ama Balkan Savaşlarındaki Çatalca direnişi sonrasında Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı zaferini bu ulus olarak yaşadık.” dedi.
 
ÇATALCA 2014'TE İSTANBUL'UN % 20.9'U OLACAK
 
Çatalca'nın 2004 öncesindeki idari durumunu ve Büyükşehir Yasası sonrası idari durumunu da Prof. Dr. Haluk Koç'a aktaran Belediye Başkanı Cem Kara, şu an İstanbul'un en büyük yüzölçümüne hizmet edildiğini hatırlatarak, “2004 yılında Çatalca Belediyesi merkezde bulunan Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahallelerine hizmet ediyordu. Yaklaşık 50 km²lik bir alana hizmet eden Çatalca Belediyesi şu an itibariyle 52 kilometre uzaklıktaki Binkılıç'a da hizmet götürüyor. Şu an 1043 km²lik yüzölçümü ile İstanbul'un %19'unu oluşturan ilçemiz, 2014 yerel seçimlerinin ardından tekrardan Çatalca'ya bağlanacak olan Nakkaş, Bahşayış ve Muratbey Mahalleleri ile birlikte yüzölçümü 1118 km²ye çıkacak. Bu da İstanbul'un %20.9'u oluyoruz demektir.” dedi.
 
ÇATALCA BELEDİYESİ İLÇE HALKININ HER ZAMAN YANINDA
 
Sunumunda Çatalca Belediyesi'nin çalışmalarını da anlatan Belediye Başkanı Cem Kara, “Elimizden geldiğince ilçe halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Göreve gelmeden önce başkanlık kapılarının herkese ardına kadar açık olacağının sözünü vermiştik. Her vatandaşımız randevu almadan Çatalca Belediyesi'ne gelip belediye başkanı ile görüşebilir. Tabi hep makamda olduğumuz gibi bir konu söz konusu değil. İyi günde de kötü günde de halkımızın yanında oluyoruz.” diyerek, Çatalca Belediyesi'nin ilçe halkının her zaman yanında olduğunu dile getirerek, en büyük çalışmalardan birisinin de işsizliğe karşı yapılan çalışmalar olduğunu belirtti ve ekledi; “İŞKUR ile yaptığımız anlaşma sonrasında belediyemizde bir İŞKUR Hizmet Noktası kurduk. Burada 3500 civarında vatandaşımızdan yaklaşık 2500'üne iş bulduk. Bu konuda başarımız %73 olmuştur.” dedi.
 
AÇILAN İMARLARLA BERABER ÇATALCA KENTLEŞİYOR
 
Çatalca'da ve köylerinde 2004 yılından bu yana imarların kapalı olduğunu da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Cem Kara, 2009 yılında göreve gelir gelmez yaptığımız mücadele sonrasında ilçemize nüfus artışını getirecek İSKİ yönetmeliğinin değişmesini sağladık. Açılan imarlarla beraber ilçemiz ciddi anlamda konut üretmeye başladı. Bu konut üretimi ile beraber, Çatalca'da kentleşme başladı. Ama bu yola çıkarken söz verdiğimiz gibi bir kentleşmeydi. Her zaman gelişen ama gelişirken de özünü kaybetmeyen bir Çatalca'nın kentleşmesiydi.” dedi.
 
BİO-CİTY ÇATALCA'DA KURULMALI
 
Son dönemde dikkat çeken bir proje hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Cem Kara, Prof. Dr. Haluk Koç'a Bio-City projesini anlattı. “29 Ekim 2012 günü Türkiye'de bir ilk olacak biyomedikal anlamda eğitim ve öğretim verecek lisemizin temelini attık. Bu okulumuzun karşısında bulunan parsele de özel sektörün de desteği ile Avrupa'dan gelecek biyomedikal firmaların yatırım yapabileceği bir teknoloji alanı kurulacak. Çatalca'nın ekolojik yapısı, kolay ulaşımı da düşünüldüğünde bu yatırım ilçemiz için biçilmiş kaftandır” diyen Belediye Başkanı Cem Kara, bu projenin Çatalca'ya gelmesi gerektiğini belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür ederek, İstanbul'un tarihinde Çatalca'nın her zaman var olduğunu söyleyerek, “2014 seçimlerinde de Çatalca İstanbul'un güvencesi olacaktır” dedi.
 
HALUK KOÇ'TAN ESNAF TURU
 
Çatalca Belediyesi ziyaretinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve beraberindekiler CHP Çatalca İlçe Örgütü tarafından Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan programa katılmak üzere belediyeden ayrıldılar. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür merkezine yürüyerek geçmeyi tercih eden Prof. Dr. Haluk Koç çarşı içinde esnafa da uğrayarak kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla zaman zaman sohbet edip, dertlerini dinlemeyi de ihmal etmedi.
 
HALUK KOÇ: “ÇATALCA FARKLI BİR YER”
 
Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, burada yaptığı konuşmada, Çatalca'nın farklı bir yer olduğunu söyledi. Prof. Dr. Haluk Koç, “Çatalca mübadeleyi en iyi bilen ilçelerden birisidir. Hepimiz bir yandan gelmişiz. Kimimiz Kafkaslardan gelmişiz, kimimiz Balkanlardan gelmişiz bu topraklarda yaşamaya başlamışız ama Çatalca insanı buraya göçmeye kendi karar vermemiştir. Kaderi mübadele ile yazılmıştır. Topraklarını, hayvanlarını bırakmış, hatıralarını anılarını bir bavula sığdırıp gelmiştir sizlerin dedeleriniz, nineleriniz. Nereye gideceklerini bilmeden Türkiye'ye gelmiş ve hep beraber ortak sevinmiş, ortak hüzünlenmiş, ortak üretmişiz.” dedi.
 
MÜBADİLLER AYDINLIK İNSANLARDIR
 
Samsun'da da mübadele ile gelen vatandaşlar olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Haluk Koç, “150.000 kadar mübadil kökenli vatandaşımız Samsun'da yaşıyor. Onlar da sizin gibi aydınlık yüzleriyle Cumhuriyete ve en büyük Türk'ün, Mustafa Kemal Atatürk'ün felsefesine bağlı olarak yaşamlarını sürdürüyorlar.” dedi.
 
HALUK KOÇ: “2/B'LER KÖYLÜYE BİLABEDEL VERİLMELİ”
 
Çatalca'nın da sorunları arasında yer alan 2/b orman arazileri ile ilgili konuşma yapan Prof. Dr. Haluk Koç, “Biz CHP olarak, 2/b arazilerinin köylüye bilabedel verilmesi gerektiğini savunduk. Köylünün olan bu topraklar karşılıksız yine köylünün mülkiyetinde kalmalı” dedi.
Konuşmasını ülke gündemi ve siyaset ile sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç'a konuşmasının bitmesiyle beraber, CHP Çatalca İlçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından yapılan bir Atatürk portresi hediye edildi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe örgütünün düzenlediği örgüt toplantısı programının ardından Nazım Özbay Kültür Merkezi'nden ayrılan Prof. Dr. Haluk Koç, ufak bir ilçe turu daha yaparak vatandaşlarla bir araya geldi. Prof. Dr. Haluk Koç son olarak Çatalca CHP İlçe Örgütünün önümüzdeki günlerde taşınmayı planladığı yeni ilçe binasını ziyaret etti. Çatalca'daki partililerinin yoğun ilgisinden oldukça memnun kaldığını söyleyen Koç, ardından Çatalca'dan ayrıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!
  • 15.03.2023 12:23

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzd ...

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi
  • 16.12.2019 13:34

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi

İstanbul’u çevre illerle bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı d ...

Bakanlıktan 3. havalimanına ilişkin iddialara yanıt!
  • 27.09.2018 09:40

Bakanlıktan 3. havalimanına ilişkin iddialara yanıt!

Bakanlıktan, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun, İstanbul Yeni Havalimanı'nda yo ...

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi
  • 10.01.2018 14:00

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi

Çatalca'nın İnceğiz Mahallesi’nde yaşayan Fedai Işık’a ait 30 dönümlük tarla 22 ...

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor
  • 23.03.2017 08:47

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor

Çatalca'nın 9 mahallesi için doğalgaz çalışmaları devam ederken, tren yolundan i ...