maritbet girişmaritbet
'Günlük kiralamalar güvenliği tehdit ediyor'

'Günlük kiralamalar güvenliği tehdit ediyor'

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, günlük hatta saatlik kiralanan mekanların denetlenmesi gerektiğini belirtti.

İşler yaptığı yazılı açıklamada, kentin çeşitli bölgelerinde günlük kiralık apart daire ve evlerin sayısının giderek arttığını, bu tür mekanların güvenlik sorunlarına, vergi kaybına ve haksız rekabete yol açtığını bildirdi. 

Güvenliği tehdit eder hale geliyor 

İstanbul ve Ankara'da yaşanan terör olaylarından sonra günlük kiralanan bu mekanlara dikkat çektiklerini, endişelerini kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden İşler, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"İkinci konutlar ve günlük kiralık mekanlar konusunu seslendirmekle kalmadık, girişimlerde de bulunduk. İzmir Valiliğine bu konuda kaygılarımızı aktardık. Kimlik bildirimi yapılmasının zorunlu olmadığı bu mekanların güvenlik zaafiyeti oluşturabileceğini söyledik. Yeterince denetim yapılmıyor. Disiplinli bir çalışma yürütülemediği için sayıları daha da artan bu mekanlar güvenliği tehdit ediyor. 

Kimliğini açıklamak istemeyen, kanun dışı işlerde çalışan, sabıka kaydı bulunan kişiler, kimlik bildirimi zorunlu oteller yerine bu tür mekanları tercih ediyor. Yasal faaliyet gösteren turizmci tüm yükümlülüklerini yerine getiriyor, kira, stopaj, muhtasar, SGK primi, geçici vergi, özel tüketim vergisi ödüyor ve denetleniyor. Bundan bir rahatsızlığımız yok, ama bu mekanlar da denetim kapsamına alınsın. Hiçbir belgesi olmayan, genellikle tapuda konut olarak görünen rezidans, apart daire ve evler, ağırlıkla internet üzerinden, günlük hatta saatlik kiralanıyor. Güvenliği tehdit eder hale gelen bu sorun derinleşiyor."  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!
  • 16.03.2021 10:51

Bilkent Center'dan Koçtaş hediye çeki kampanyası!

Bilkent Center 16 - 20 Mart tarihleri arasında aynı gün içinde 200 TL ve üzeri a ...

Saatlik kiralık dairelerin sayısı artıyor!
  • 14.10.2018 09:04

Saatlik kiralık dairelerin sayısı artıyor!

Bir dönem günlük kiralık daireler gündemeydi, şimdi ise saatlik kiralamalar. Eml ...

Türk turizmi Avrupa'da söz sahibi olacak
  • 31.07.2018 16:15

Türk turizmi Avrupa'da söz sahibi olacak

ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Türk turizmi 2019 yılından itibaren Avrupa'da söz sa ...

Yarıyıl tatili turizme doping etkisi yaptı
  • 02.02.2018 09:14

Yarıyıl tatili turizme doping etkisi yaptı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler yaptığı a ...