maritbet girişmaritbet
Güneştepe Cami'nin yerine yeni bir cami ve müftülük sitesi yapılacak

Güneştepe Cami'nin yerine yeni bir cami ve müftülük sitesi yapılacak

Esenler Belediyesi Başlanı Mehmet Tevfik Göksu, Güneştepe Güneştepe Cami’nin yerine yeni bir cami ve müftülük sitesi yapılacağını açıkladı

Esenler Müftülüğü tarafından düzenlenen "Aylık Din Görevlileri Toplantısı", Birlik Mahallesi'ndeki Mimar Sinan Camii'nin Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve çok sayıda din görevlisi katıldı.  Toplantıda bir açılış konuşması yapan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Müftülüğü ve verilen hizmetler hakkında bilgi verdi.

9 bin kişiye 1 cami düşüyor
Esenler Müftülüğü'ne bağlı 140 personel çalıştığını belirten Müftü Şekerci, "İlçemizde 45 Cami ve 30 Kur'an Kursu var. Birlik Mahallesi'ne yapılacak Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisiyle birlikte ilçemizde 3 tane de yapımı devam eden camimiz bulunuyor. Esenler'de 9 bin kişiye 1 cami düşüyor. İstanbul genelinde ise 3 bin kişiye 1 cami düşüyor.  Cami sayımız daha çok olmalı" dedi.

Önemli mesafe kat ettik
Şekerci'nin ardından bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de kamu hizmeti yapmanın zorluğuna dikkat çekerek, "Ancak Esenler, tebessüm eden, Anadolu insanın sosyal dokusunu yansıtan ve hizmet ürettiğinizde size dua eden insanlarla dolu bir ilçe. Bundan dolayı ben Esenler'e hizmet etmekten dolayı Allah'a şükrediyorum.  İstanbul'da bütçesinin yüzde 60'ını İller Bankası gelirinden oluşturan tek ilçe Esenler. Diğer ilave gelirlerimiz yok. Cenab-ı Hakk'ın yardımıyla, Esenler'deki kardeşlerimizin duasıyla Esenler'de önemli bir mesafe kat ettik. Şimdi yeni bir heyecanla yola çıkacağız" şeklinde konuştu.

Müftülük sitesi yapılıyor
Başkan Göksu, Esenler'de 4 yıl önce 1 tane imam hatip lisesinin olmadığını belirterek, "Şu anda 4 tane imam hatip lisemiz var. Nene Hatun Mahallesi'nde yapımı devam eden dev İmam Hatip Kompleksi 'nin birinci etabı bitti. Kemer Mahallesi'nde de bir hayırsever tarafından İmam Hatip Lisesi yapacağız ve Türkiye'nin en iyi İmam Hatip Lisesi olacak. Güneştepe Camisi'nin yerine yeni bir cami ve Müftülük Sitesi yapmak için, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz çalışmalarına başlaması için talimat verdim.  Kur'an Kursu, lojman ve konferans salonu ile beraber güzel bir Müftülük Sitesi olacak" dedi. Camilerin tüm eksikliklerini ellerinden geldiğince gidermeye çalıştıklarını belirten Göksu, "Camilerimiz için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. 'Huzur ve Umut Şehri' Esenler'de herkes kendine düşen görevi en iyi şekilde yapmalı. Gayretlerinizi ve dualarınızı bekliyoruz" cümleleriyle sözlerini tamamladı.  

Hükümet konağı herkese açık
Toplantıda son konuşmayı Esenler Kaymakamı Yüksal Ünal yaptı. Ünal, din görevlileriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Kur'an ve Sünnet ile yoğrulmuş sizlerin, topluma verecek en ufak bir bilgi kırıntısını bile çok önemsiyoruz. Her zaman sizlerin yanındayız. Bundan sonraki toplantılarınızı, yakında hizmete girecek Hükümet Konağı'nda yapabilirsiniz. Hükümet Konağımızın Konferans Salonu herkesin hizmetine açık olacak" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Esenler'in dönüşümünde son durum!
  • 18.08.2021 13:47

Esenler'in dönüşümünde son durum!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eski Metris Kışlası'nın olduğu ask ...

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'
  • 23.02.2018 16:06

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'

Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göks ...

Ömür İstanbul Esenler basına tanıtıldı!
  • 22.09.2017 16:31

Ömür İstanbul Esenler basına tanıtıldı!

Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Ömür İstanbul projesinin basın ...

Mehmet Tevfik Göksu, Ömür İstanbul'u anlattı!
  • 22.09.2017 16:30

Mehmet Tevfik Göksu, Ömür İstanbul'u anlattı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, katıldığı Ömür İstanbul lansmanınd ...