maritbet girişmaritbet
Global Yatırım Holding, Straton Maden’le madencilik sektörüne adım atıyor!

Global Yatırım Holding, Straton Maden’le madencilik sektörüne adım atıyor!

Global Yatırım Holding enerji, liman, gayrimenkul ve finans sektörlerindeki başarılı yatırımlarının ardından Global Enerji, Straton Maden’in %75 oranındaki hissesini satın alarak madencilik sektörüne adım attı

Türkiye'nin Batı Ege bölgesinde bulunan Straton Maden önemli feldspat rezervleri, lojistik madencilik faaliyetleri ve satış ekiplerine sahip bir şirkettir.

Global Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Emiroğlu, bu yatırımla madencilik sektöründe deneyim edinmek için önemli bir adım attıklarını söyledi.  Straton Maden'le çevreye zarar vermeden daha kaliteli ve verimli feldspat üretmek için yatırım yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.  Sn. Emiroğlu, Global Enerji olarak Türkiye'nin hızla büyüyen maden sektöründe yatırımlar yapmaya devam edebileceklerini vurguladı.

Emiroğlu ayrıca GYH'nin Türk ekonomisinin dinamizmine olan inancını vurgulayarak,  şirketin Straton Maden ile başlayarak maden alanında yapacağı bilgi, beceri ve ileri teknoloji yatırımlarının hem üretim hem de istihdam yaratma bakımından ülke ekonomisine katkısı olacağını belirtti.

Türkiye, yıllık 5.000.000ton Feldspat üretimiyle dünyada ilk sırada
 
Feldspat üretimiyle 20,7mn ton olan dünya üretiminin %24'ünü gerçekleştiren Türkiye, bu pazarda dünya lideridir. Straton Maden, yıllık %80'i ihraç edilen yaklaşık 250.000ton feldspat üretimiyle sektördeki en büyük beş üretici firma arasında bulunmaktadır.
 
2012 verilerine göre İspanya, İtalya, Rusya, Lübnan, Mısır, Almanya, Polonya, İsrail, Cezayir, Romanya ve Uzakdoğu'ya ihracat gerçekleştiren Türkiye, 3,9mn ton feldspat ihracatıyla toplam 134mnUSD'lik ihracat geliri elde etmiştir.  Feldspat Türkiye maden ihracatının %3.2' sini oluşturmaktadır. 
 
Feldspat seramik ve cam üretiminde sıcaklığı azaltarak enerji ve karbon emisyonlarının büyük miktarda tasarruf sağlayan önemli bir maddedir.  Feldspat aynı işlevi gören alternatif maddelere göre çok daha ucuzdur. Buna ek olarak, sadece yüksek oranda saflaştırılmış feldspat türevleri tarafından üretilebilen bazı yüksek kaliteli seramik ve cam ürünleri de vardır.  Ayrıca, feldspat son zamanlarda boya gibi petro-kimya ürünleri için ana dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır.  Plastik yerine cam ambalajlamadaki ve izolasyon için kullanılan fiberglas talebindeki artış da feldspat sektörüne büyüme sağlayan önemli faktörlerden biridir.
 
Kısaca Global Yatırım Holding:
2004 tarihinde  bir holding şirketi olarak yeniden yapılanan Global Yatırım Holding A.Ş.(www.globalyatirim.com.tr); altyapı, gayrimenkul, enerji ve finansal servisler olmak üzere birçok faaliyet alanında yatırım yapmaktadır. Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören Global Yatırım Holding A.Ş.(“GLYHO.IS”), finans alanındaki deneyimlerini, endüstriyel iş olanaklarında en iyi şekilde değerlendirmektedir.

 www.globalyatirim.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!
  • 28.08.2022 11:36

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!

Rusya'nın Macaristan'da iki yeni nükleer reaktör inşa edeceği bildirildi. ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!
  • 06.03.2022 08:50

İspanyol tekstil devi Inditex'ten flaş Rusya kararı!

İspanyol tekstil firması Inditex, Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'yı boykot e ...