maritbet girişmaritbet
Frankfurt Otomobil Fuarı 65. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı!

Frankfurt Otomobil Fuarı 65. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı!

Frankfurt Otomobil Fuarı'na bu yıl elektrikli otomobiller damgasını vurdu

Basın açılışı gerçekleştirilen Frankfurt Otomobil Fuarı'na bu yıl elektrikli otomobiller damgasını vurdu. Alman markalarının çoğu, sıfır emisyonlu çevreci araçlarıyla boy gösterdi.Almanya'da gazetecilere kapılarını açan 65. Frankfurt Otomobil Fuarı'na Türkiye'de üretilen otomobiller ve elektrikli modeller damgasını vurdu. İzmit'te üretilen Hyundai i10 ve Ford Tourneo Courier'in dünya tanıtımı ilk defa Frankfurt'ta yapıldı. 1098 firmanın katıldığı Frankfurt Otomobil Fuarı'nda 159 model ilk defa görücüye çıktı. Fuarda dikkat çeken en önemli yeniliklerden biri artık hemen hemen her markanın bir çevre dostu ve alternatif yakıtlı aracı seri üretime geçirmiş olması. Bunlardan 2013 yılındaki 235 satış adediyle ve Türkiye'de üretilmesiyle ülkemizi en yakından ilgilendiren model Renault Fluence. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar bu sene fuarda en büyük değişimlerinden bir tanesinin artık Alman markalarının yoğun şekilde elektrik motorlu araçların modellerini sergilemeye başlamaları olduğunu belirtti. Aybar kendisinin elektrikli Fluence kullandığını ve 22 bin km yaptığı aracıyla şu ana kadar sadece 800 TL'lik elektrik harcadığını belirtti. BMW ise fuarda test sürüşü imkanı da verdiği ilk seri üretim modeli i3 ile elektrikli araç konusunda oldukça fazla ilgi gördü. i3'un Almanya satış fiyatı ise 34.950 euro. Volkswagen ise 160 km menzili olan seri üretim elektrikli aracı E-up'ı Almanya'da 26 bin 900 euro'dan başlayan fiyatlarla ekimde satışa çıkaracak. VW Türkiye Binek Araç Pazarlama Müdürü Çağrı Öztaş, E-up'ı 2014 sonu veya 2015 başında Türkiye şartlarına uygun olduğunda getirebileceklerini açıkladı.

PAZARA YENİ RENKLER GELECEK

Renault'nun yeni Megane ailesi Frankfurt'ta ilk defa görücüye çıktı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrikli modellere ilginin her geçen gün arttığını belirterek, 2014 başında Twizy ve Zoe modelleriyle pazara çeşit getireceklerini söyledi. Fuarda ayrıca Renault'nun altı konsept aracı da sergilendi.

HIZLI YEŞİL ARABALAR

Toyota, Frankfurt'ta sergilediği hibrit spor aracı Toyota Yaris Hybrid-R ile performans ve çevreciliği birleştirdi. Toyota, özellikle hedeflenilen 'O emisyon' konusunda ilk defa Frankfurt'ta tanıtılan sedan modeli FCV-R ile dikkat çekti. Hyundai de, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yeni ix35, ix35 Fuel Cell ve gelecek sezon ralli parkurlarında yarışacak olan yeni i20 WRC'yi sergiledi. ix35 Fuel Cell, sadece hidrojen ile çalışıyor. Yakıt hücreleri bu hidrojeni elektriğe dönüştürerek aracın hareket etmesini sağlıyor ve açığa sadece su çıkıyor.

Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mercedes, Almanya'nın Saksonya eyaletinde rüzgar santrali inşa edecek
  • 19.09.2022 17:10

Mercedes, Almanya'nın Saksonya eyaletinde rüzgar santrali inşa edecek

Alman otomobil üreticisi Mercedes’in, Almanya'daki tesislerinin yıllık ihtiyacın ...

Bakan Murat Kurum, Kocaeli'de kentsel dönüşüm projesinde konuştu
  • 19.04.2022 15:17

Bakan Murat Kurum, Kocaeli'de kentsel dönüşüm projesinde konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'nin İzmit ilç ...

Çukurova Isı, AR-GE çalışmalarıyla sektöre yön veriyor!
  • 27.02.2021 17:26

Çukurova Isı, AR-GE çalışmalarıyla sektöre yön veriyor!

Çukurova Isı, geliştirdiği radyant ısıtma teknolojileri işletmelerde yüzde 65’le ...

Ali Ağaoğlu, Ortaköy'deki köşkünü çiftliğe çevirdi!
  • 23.11.2020 10:04

Ali Ağaoğlu, Ortaköy'deki köşkünü çiftliğe çevirdi!

Ali Ağaoğlu, şehrin içinde kurduğu çiftlikte izole bir hayat yaşıyor. ...

Burak Yılmaz'ın villasına hangi ünlü futbolcu talip oldu?
  • 23.09.2020 14:17

Burak Yılmaz'ın villasına hangi ünlü futbolcu talip oldu?

Milli futbolcu Burak Yılmaz, Acarkent'teki villası satışa açtı. Hakan Çalhanoğlu ...