maritbet girişmaritbet
Fettah Tamince, medya grubunu satıyor!

Fettah Tamince, medya grubunu satıyor!

Rixos Otellerinin patronu ve Star Medya Grubu’nun ortağı Fettah Tamince, “Petkim’in sahibi Socar ile Star Medya Grubu’nun satışı için masaya oturduk” dedi

The Wall Street Journal Türkiye'ye henüz görüşme aşamasında olduklarını ve satış konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ifade eden Tamince “Kesinleşen bir bilgi olduğu taktirde biz gerekli açıklamayı yapacağız” dedi. İki grup anlaşırsa, doğalgaz dağıtım alanındaki ortaklıklarını medya sektörüne de taşımış olacak.

Star Medya Grubu bünyesinde Star Gazetesi'ni ve Kanal 24 televizyonunu barındırıyor. Fettah Tamince 2009 yılından bu yana Star Medya Grubu'nun ortağı. Tamince'nin Star Medya Grubu'ndaki diğer ortağı ise eski milletvekili Tevhit Karakaya. Tamince, Star hisselerini 2009 yılında, Ethem Sancak'tan devralmıştı. Sancak, bu hisse devriyle medya patronluğuna veda etmişti.

Sözcü'nün haberine göre; bu Star Gazetesi için ilk el değiştirme haberi değil. Uzanlar'dan TMSF'ye geçen Star Gazetesi 2006 yılında ihale ise 5 milyon 150 bin dolara Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa'ya satılmıştı. Safa, ihalenin ardından teklifini yükseltmiş ve gazete için 8 milyon dolar ödemişti. Star Medya Grubu daha sonra gazetenin yanısıra Kanal 24′ü oluşturarak yayın hayatına soktu. Büyümesini Karamel TV ile de sürdürdü.

AKP ile büyüdü

Son dönemin en hızlı büyüyen işadamları arasında yer alan Tamince, Başbakan Erdoğan'a da yakınlığıyla biliniyor. Gilan mücevharat mağazalarında tezgahtar olarak iş hayatına atılan Tamince'nin mesleki kariyerindeki yükselişi de burada başladı. Tamince o dönemi kendi sözleriyle şöyle aktarıyor: “Bir gün mağazaya Igor adlı biri geldi, benden 50 bin dolarlık mal aldı, parayı hesabıma aktaracağını söyledi. Üç gün yedik, içtik, ardından parayı gönderdi ve beni Kiev'e davet etti. Sözüne güvenip ona 50 bin dolarlık malı verdiğim için beni dost bildi. Belek'te birlikte arsa aldık ve oraya Belek Rixos'u açtık.”

Tayyip Bey'e aşık oldum

Tamince'nin tanındığı bir başka nokta da siyasilerle olan yakınlığı. Tamince, “Fethullah Hoca idolümdür” demekten çekinmiyor. Tamince, Başbakan Erdoğan'la ilgili de “Evet Tayyip Bey'in adamıyım. Çünkü doğru işler yapıyor. Tayyip Bey'i tanıyınca da aşık oldum, çünkü tam bir Anadolu insanı. Bana destek oluyor. Tanıdığımdan beri haftanın 3-4 günü onu rüyamda görüyorum” diye konuşmuştu. Erdoğan da yaz tatillerini Tamince'nin 7 yıldızlı otellerinde geçirmeye özen gösteriyor.

VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Uçurumdaki mescit' ziyaretçilerini hayran bırakıyor
  • 19.06.2020 09:09

'Uçurumdaki mescit' ziyaretçilerini hayran bırakıyor

Bayburt ile Çaykara arasındaki Soğanlı Dağları'nda, zirvenin dik yamaçlarında in ...

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!
  • 17.06.2016 12:15

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Antalya'da açılıyor!

Rixos Grubu, turizmin yoğun yaşandığı Antalya’da 4 milyar lirayı bulması beklene ...

Nişantaşı’nda yılbaşı süsleme krizi!
  • 18.12.2014 09:43

Nişantaşı’nda yılbaşı süsleme krizi!

Nişantaşı’ndaki mağaza sahipleri Nişantaşı'nın yılbaşı için süslenmemesinin ciro ...

Rixos Antalya'ya Disneyland'ı getirecek!
  • 10.12.2014 14:35

Rixos Antalya'ya Disneyland'ı getirecek!

Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Antalya Sanayici ve İşadamları Dern ...

Fettah Tamince Haliç Port'a ortak arıyor!
  • 27.10.2014 16:16

Fettah Tamince Haliç Port'a ortak arıyor!

Haliç tersaneler bölgesinin yat limanına dönüştürülmesi için düzenlenen ihale ge ...

Star Medya'nın devrinde son durum ne?
  • 15.09.2014 17:42

Star Medya'nın devrinde son durum ne?

Star Medya’nın şirketlerinin yüzde 50 hisselerinin devrine izin geldi ...