maritbet girişmaritbet
Feryal Gülman: Boşanma kararını ben almasam karşımdaki alacaktı!

Feryal Gülman: Boşanma kararını ben almasam karşımdaki alacaktı!

Eşi Kemal Gülman'ın kendisini 22 yaşındaki bir genç kızla aldattığı gerekçesiyle boşanma kararı alan Feryal Gülman, bu kararını almak benim için gerçekten çok zordu

Eşi Kemal Gülman'ın kendisini 22 yaşındaki bir genç kızla aldattığı gerekçesiyle boşanma kararı alan Feryal Gülman, bu kararını almak benim için gerçekten çok zordu. Ama ben bu kararı almasam, karşımdaki insan bu girişimde bulunacaktı, dedi.

Bu yaz sosyete ve sanat dünyasında hiçbir hareket yok derken, geçtiğimiz hafta büyük bomba patladı. Haber bütün medyada büyük yer buldu. Konunun kahramanları; sosyetenin en gözde çifti Feryal ve Kemal Gülman olunca, bu denli konuşulması da kaçınılmazdı. Sabah Gazetesi magazin müdürü Şengül Balıksırtı, arkadaşı Feryal Gülman'la en kapsamlı röportajı yaptı.

“Feryal Gülman'ı 10 yıldır tanıyorum. Uzun bir aradan sonra pazar günü, telefonda konuştuk. Sesi çok kırıktı. "Gel bir kahve içelim" dedi. Bebek'teki evine gittim. Gözlerinin ışığı sönmüş. Gergin... Yorgun... Ama o hali bile o kadar çok şey anlatıyordu ki. Uzun uzun konuştuk.  Ben bir kadın olarak, kadınca duygularını anlamaya çalıştım” diyen Şengül Balıksırtı'nın röportajından bazı bölümler ise şöyle..

21 YILLIK MASAL NASIL BİTİ?

Uzaktan bakıldığında her şey dört dörtlük görünürken, ne oldu da, çift bu noktaya geldi? Feryal Hanım "Hayatımda hiçbir gün eşime karşı bir kusur işlemedim" diyerek söze başladı ve şöyle devam etti: "Dört çocuklu bir insanla, zorluklar olduğunu bilerek evlendim. Ve bu zorluklara her zaman göğüs gerdim. Çok sabırlı bir insanım. Çünkü eşim iyi tarafları olduğu gibi çok zor tarafları da olan bir insandı. Ama her kadının kabul edebileceği ve edemeyeceği şeyler var. Kabul edilebilir her şeye sabrettiğime inanıyorum. Ama kabul edilemez gerçeği belki biraz geç fark ettim, geç öğrendim. Ama öğrendim." Olayları fark ettiği ilk an, önce inanmak istememiş. Acabalar yaşamış. Ama sonra? "Sonra yaşıyorsun ve karşı taraftaki değişimi görüyorsun. Sana olan ilgisindeki, sevgisindeki değişimleri yaşıyorsun. Zaten ben uzun bir süredir bir şeyler hissediyordum ama konduramıyordum. Ama son dönemlerde her şeyi fark etmeye başladıktan yani nedenini anladıktan sonra çok acı çektim. Benim 17 yaşımda bir evladım var. 21 senelik bir yuvayı yıkmak hiç kolay değil. Ben alışkanlıklarına çok bağlı bir insanım. Biz hayatımızda hiç ayrı kalmadık çünkü. Evet, biz birbirimize çok bağlı bir aileydik. Bu kararı verirken en çok bunlardan korktum. Hem başıma neden bunların geldiğini anlayamadım, hem de ayrılık kararı sonrasındaki süreç benim için çok zor. Her şey bir yana; ben bağımlı bir insanım. Çok genç evlendim, hayatı onunla yaşadım. Alışkanlıklarım var. Her zaman eşimle olmaya, her şeyi onunla yapmaya alışmışım. Boşanma kararını almak benim için gerçekten çok zordu. Ama katlanılması çok zor bir dönem yaşadım ve o dönemde bu kararı almaya açıkçası beni mecbur bıraktı. Çünkü ben bu kararı almasam karşımdaki insan tarafından alınacağını gördüm. Evet, bunu hissettim. Stres... Acı... Gel-gitler... Hiç uyumadım. Bu dönemde psikolojik baskı da gördüm. O psikolojik baskıyı olayı öğrenmeden önce başka şeylere yordum ama olayı öğrendikten sonra neden olduğunu kavradım."

Ve evliliklerinde hep konuşulan bir konu: Aradaki yaş farkı. Tam 32 yaş. Ama bu hiç sorun olmamış. Erkeğin koruyan, kollayan yapısı belki de hoşuna gitmiş Feryal'in.

 "Aralarında çok yaş farkı olan insanlara farklı bakılır ya; öyle değildik. Durgun ve ağır olan bendim, hareketli olan da eşim. Ben hep ona ayak uydurmaya çalıştım. Sosyal ortamlarda onu en iyi şekilde temsil ettim. O da bu görüntüden her zaman mutlu bir profil çizdi” diyor." Peki hep iki kişilik yaşayan bir insan, o bağımlılıktan sonra 'Şimdi nereye tutunacağım?' korkusu yaşar mı? Evet, o da korkuyor.  "İnsanlar dışarıdan rahat, özgür, başına buyruk bir kadın gibi görebilirler ama ben öyle biri değilim. Hiç de olmadım. Şimdi bunlar benim için çok yeni şeyler. Bir dönem belki içime kapanık bir süreç yaşarım. Kolay kolay bunu atlatacağımı zannetmiyorum" diyor. Ve boşanma davasının dikkat çeken konularından biri; mal paylaşımı davası. Paranın olduğu yerde dedikodu çok olur. Buna da  "Sonuçta benim o şirketlerde 21 yıllık emeğim var. Eşimle yıllarca omuz omuza çalıştık. Şirketlerde hissem, yönetim kurulu üyeliklerim var. Kimse emeğinden vazgeçmez. İş hayatında yollarımızı ayırır mıyız, yoksa bir şekilde devam eder miyiz bilmiyorum" şeklinde cevap veriyor Feryal Hanım. Röportaj boyunca Şengül Balıksırtı'nın dikkatini çeken şey,  Kemal Gülman'dan hâlâ 'Eşim' diye söz etmesi olmuş ve "Kolay kolay alışamayacak gibi duruyorsunuz?" demiş.

İşte cevabı: "Evet, henüz alışamadım. Bir anda bundan vazgeçmek kolay değil. Zaten öyle olmasaydı, biz bu kadar iç içe bir yaşamı paylaşamazdık. Ben ona çok güvendim. O da bana çok güvendi. Ama o her zaman kendini korurdu. İçgüdüleri öyleydi. Ben de ise öyle bir duygu hiç yoktur. Ben parayı hiçbir zaman amaç olarak görmedim. Para araçtır. Yaşamak için gereken bir araç. Burada insanlar tazminatlar, paralar gibi düşünüyor olabilirler ama burada önemli olan para değil. Öncelikle evladımı düşünmek zorundayım. Bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Ben de bu evliliğe çok uzun yıllarımı verdim. 26 yaşımdan bugüne kadar geçen süreyi düşünün. Hayatımın en güzel yıllarını hem iş, hem de evlilik hayatındaki sevgi ve saygımla eşimle paylaştım. Ona bir gün bile saygısızlık etmedim. Bir gün sesimi yükseltmedim. Yaş farkı olduğu için doğal olarak bir saygı da oluşuyor. Yaşadığım şeyleri hak etmediğimi düşünüyorum. Ve benim yaşadıklarımı insanların bir kadın gözüyle görmelerini diliyorum. Eşim için kötü bir şey istemem mümkün değil. Asla negatif bir duygum yok. Çünkü ben çok severek evlendim. Bizimkisi bir aşk evliliğiydi. Son ana kadar, yaşadığım o acı günlere kadar da sevgimden en ufak bir şey kaybetmedim. Ben aşkım bitti, sevgim bitti diye ayrılmış değilim. Ben mağdur oldum."

VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gülman ailesinin Bebek'teki olaylı yalısı mühürlendi!
  • 29.08.2022 13:37

Gülman ailesinin Bebek'teki olaylı yalısı mühürlendi!

Kemal Gülman ile eski eşi Feryal Gülman'ın sahibi oldukları Bebek'teki yalıya şi ...

Feryal Gülman'ın yalısının yeni sahibi Emir Bahadır oldu!
  • 24.06.2022 09:57

Feryal Gülman'ın yalısının yeni sahibi Emir Bahadır oldu!

Feryal Gülman ile Kemal Gülman'ın tartışmalı yalısının yeni sahibi belli oldu. ...

Feryal Gülman'ın Bebek'teki yalısında kaçak tadilata suçüstü!
  • 19.05.2022 10:25

Feryal Gülman'ın Bebek'teki yalısında kaçak tadilata suçüstü!

Sosyetik işadamı Kemal Gülman'ın 1978 yılında satın alarak olaylı şekilde boşand ...

Feryal Gülman'ın meşhur yalısı 245 milyon TL'ye satıldı!
  • 23.04.2022 13:37

Feryal Gülman'ın meşhur yalısı 245 milyon TL'ye satıldı!

Feryal Gülman yalısı satıldı mı ve neden satıyor soruları yanıt buldu. Feryal Gü ...