maritbet girişmaritbet
Expo Turkey by Qatar 2018 geliyor!

Expo Turkey by Qatar 2018 geliyor!

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarın özellikle gayrimenkul firmaları açısından fırsat oluğunu ifade etti.

Expo Turkey by Qatar 2018 için geri sayım sürüyor. 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde Katar'ın Doha kentinde gerçekleştirilecek organizasyona Emlak Konut GYO, Sinpaş GYO, Artaş İnşaat, Teknik Yapı Tahincioğlu gibi kurumlar katılıyor. MÜSİAD'ın ana partnerliğinde gerçekleştirilecek Expo Turkey by Qatar'da ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dome Partners Mimarlık, Vefa Prefabrik gibi birçok kurum yer alacak. 2017'de olduğu gibi 2018 yılında da dev organizasyonun medya sponsoru emlaktasondakika.com oldu.

Expo Turkey by Qatar Fuarı'nın yapımcısı Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt'la, fuara kısa bir süre kala özel röportaj gerçekleştirdik. Katarlı yatırımcıların profesyonel olduklarını ifade eden Kurt, çok iyi durumda olan siyasi ilişkileri doğru yöntemlerle ticari anlamda geliştirilebileceğini ifade etti.

İşte Hakan Kurt'un açıklamaları…

Expo Turkey by Qatar 2017 nasıl geçti?

“Katar'la ülke olarak üç araçla ticaret yapıyoruz. 2017'de Katar'la ihracatın 750-800 milyon dolar civarında olabileceğini düşünüyorum. İthalat ise 300-350 milyon dolar seviyesinde kalacak. Katar ülkemize son 10 yılda 21 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi. Türk şirketlerinin Katar'da üstlendiği müteahhitlik işleri. Son 10 yılda 13,5 milyar dolarlık proje bitirildi, devam eden 7,5 milyar doları alan proje var. Yani 20 milyar doları aşan taahhüt işi var. 2017 yılında Katar'a hazır gelen katılımcılar eli dolu döndü. 2018'de fuar merkezini değiştirdik. Şehir merkezinde fuar merkezinde organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Katar'daki reklam çalışmalarımızı artırdık, özellikle sosyal medyaya ağırlık veriyoruz. Fuarımızın ana partneri MÜSİAD oldu. Yapılacak fuarın iş anlamında çok daha verimli geçeceğini düşünüyorum. Katar, ülkemiz için her geçen gün daha önemli bir konuma geliyor”

Hangi sektörden firmalar katılacak

“Özellikle gayrimenkul sektörü bu yıl yurtdışı satış ayağını geliştirebilir, bu anlamda Katar çok kritik bir durumda. Bireysel ve kurumsal yatırımcı açısından çok önemli bir yer. Özellikle Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün yabancı satış ayağını artırmak için kurumsallık şart. Şirketlerden bağımsız devlet garantili bir sistem oluşturabilirsek mevcut rakamların üzerine çıkabileceğimizi düşünüyorum”

Gayrimenkul sektöründen hangi firmalar katılacak?

“Sinpaş GYO, Emlak Konut GYO, Artaş gibi firmaların yanı sıra Trabzo, Bursa bölgesinde faaliyet gösteren firmalarında ilgisi var. Sadece Trabzon'dan gayrimenkul anlamında 6 firma fuara geliyor. Gayrimenkul sektörünün Expo Turkey by Qatar'a ilgisi büyük”

Katar'ın fuara bakış açısı nasıl?

“2.3 milyon nüfus var, 260 bin Katarlı var. İş hayatına dair erkek sayısı 30 bin kişi. Fuara 6-7 bin ziyaretçi bekliyoruz, bu da ciddi bir rakam ki zaten nüfus az. Bu şunu gösteriyor, her bir Katarlı bizim için çok değerli. Yine kurumsal şirketler ülkemizde milyar dolar bazında yatırım yapabilir. Daha önce toplamda çok büyük yatırım yapan 4 Katarlı kurum var. Devlet garantili doğru köprüler kurmamız gerekiyor”

Bürokrat düzeyinde ziyaretçi olacak mı?

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, organizasyonumuzu ziyaret edecek gibi duruyor. Katar tarafından ise aynı düzeyde katılım olacak. Körfez krizinde Türkiye olarak Katar'ın arkasında durduk. Bu durum Katarlıların Türkiye'ye minnet duymasına neden oldu. Doğru yaklaşımlarla bunun faydasını göreceğiz”

Fuarda katılımcılar nasıl bir yol izlemeli?

“Katarlı yatırımcılar profesyonel oldukları için yatırdıkları paradan kazanmak istiyorlar. Dolar kuru Katar'da sabit olduğu için dolar bazında kazanç bekliyor. Firmalarımızı ziyaret eden yatırımcılara kazanç anlamında bilgiler vermek gerekiyor. Bunu anlatırken profesyonel olmamız gerekiyor. Körfez bölgesinin tamamında döviz kuru sabit olduğu için yatırımcılar yaptığı yatırımın karşılığını almak istiyor”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 20:51

Mehmet Çiçekçi ve Uğurcan Tokay, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı değerlendirdi

Emlaktasondakika.com ekibi, Expo Turkey by Qatar Fuarı’nı yerinde takip etti. Ge ...

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 19:53

Hakan Kurt, Katar Fuarı'nı değerlendirdi

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Katar da bu yıl ikincisi düzenlenen ...

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!
  • 19.01.2018 19:52

Expo Turkey by Qatar fuar ve stant görüntüleri!

Bu yıl 17-19 Ocak 2018 tarihlerinde Katar'da gerçekleştirilen Expo Turkey by Qat ...

Varol Tezmen Katar Fuarı'nı değerlendirdi
  • 19.01.2018 19:52

Varol Tezmen Katar Fuarı'nı değerlendirdi

Avrupa Konutları Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, Expo Turkey by Qa ...

'Sinpaş olarak bu tür fuarları önemsiyoruz'
  • 18.01.2018 21:48

'Sinpaş olarak bu tür fuarları önemsiyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer Expo Turkey by Qatar'da düzenlediğimiz Emla ...

Mustafa Helvacıoğlu, 2. Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi
  • 18.01.2018 21:44

Mustafa Helvacıoğlu, 2. Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi

Seha Yapı Kalite ve İş Kontrol Müdürü Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye'de hayata geç ...