maritbet girişmaritbet
Ev Dışı Tüketim Fuarı 28-31 Mart'ta CNR EXPO'da yapılacak!

Ev Dışı Tüketim Fuarı 28-31 Mart'ta CNR EXPO'da yapılacak!

Ev dışı tüketim sektörü konusunda, CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık organizasyonu ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) işbirliğinde Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı (EDT EXPO), 28-31 Mart 2013'te CNR EXPO İstanbul'da düzenlenecek

 

"Ev Dışı Tüketim Ürünleri Ekipmanları, Sarf Malzemeleri üreticileri & Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarı"nın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Sine Fuarcılık Genel Müdürü Gürkan Sekmen, fuarcılıkta ev dışı tüketim sektörünün önemli, yeni ve kapsamının geniş bir alan olduğunu dile getirerek fuarlara katılmama kararı alan birçok sektör büyüğünün, yeni bir alan olan Ev Dışı Tüketim Fuarı için şimdiden hazırlıklara başladığını açıkladı.
 
Sekmen, fuarın ihtisas alanı fuarları içindeki büyüme potansiyeline vurgu yaparak yurt dışından da sektör büyüklerinin yoğun katılımını beklediklerini aktardı. Ev Dışı Tüketim Fuarı'na ziyaretçi ve katılımcı açısından da büyük ilgi beklediklerini dile getiren Sekmen, Türkiye'de bu kadar geniş kapsamlı bir organizasyonu yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
 
ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz ise başta otel ve restoranlar olmak üzere her türlü işyerinin temizlik, gıda ve sarf malzemeleri tedarikinin sağlandığı bu yeni pazarın, ev dışı tüketim sektörünü oluşturduğunu belirtti. Şahinöz, ev dışı tüketim endüstrisinin uluslararası gereksinimlerine ve iç pazar dinamiklerine paralel bir organizasyon olarak Sine Fuarcılık tarafından ETÜDER işbirliğiyle projelendirildiğini ve EDT EXPO - Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı'nda hızla büyüyen bu sektörün aktörlerinin bir araya geleceğini anlattı.
 
En büyük pazar hacmi Kuzey Amerika'da
 
Şahinöz, 2011 yılı itibariyle ev dışı tüketim sektörünün dünyadaki toplam büyüklüğünün 2,3 trilyon avro seviyelerinde olduğunu, sektörde dünya genelinde en büyük pazar hacminin 543 milyar dolar ile Kuzey Amerika'nın elinde olduğunu açıkladı.
Melih Şahinöz günümüzde tüketimin ev dışına kaydığını, yemeklerin dahi çoğunlukla ev dışında yenilir hale geldiğini ifade ederek, "O yüzden ev dışı tüketim ürünleri sektörü Türkiye'de toplam pazarın yüzde 15-20'sini oluşturan büyük bir sektördür. Evde olsa satın alacağımız ürünü, depolama şeklini kendimiz belirleriz, son kullanma tarihine bakarız. Ama dışarıda kafede, restoranda, yani ev dışında bunları tüketici olarak biz belirleyemiyoruz. Bu sektörün aktörleri diğer sektörlere göre daha dikkatli davranmak, ürünlerini daha güvenilir bir biçimde tedarik etmek zorundayız" diye konuştu.
 
Fuar 40 bin metrekarelik alanda organize edilecek
 
Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı (EDT EXPO), CNR EXPO İstanbul'da 40 bin metrekarelik alanda organize edilecek. Avrasya ve Orta Doğu'nun en kapsamlı fuarı olması beklenen EDT EXPO ürün gruplarının zenginliği ile de dikkati çekiyor.
 
Her türden temel gıda, temizlik, hijyen, içecek ve pastacılık ürünleri, sarf malzemeleri,masa üstü malzemeler, profesyonel mutfak ekipmanları, endüstriyel temizlik ekipmanları, aşçılık malzemeleri ve ekipmanları, tek kullanımlık ürünler, soğuk hava depoları ve araçları ve lojistiği, otel-restoran tekstil ürünleri, otel buklet malzemeleri, üniforma ve iş kıyafetleri, bilgisayar yazılım teknolojileri'nden danışmanlık şirketlerine kadar uzanan bir yelpazede tedarikçilerinin hizmetleri de yer alacak.
 
EDT EXPO'ya, 300'ün üzerinde firma katılacak. Fuarın ziyaretçi hedef kitlesini ise oteller,zincir oteller ve tatil köyleri, zincir restoran - restoranlar, kafeler, barlar, pastaneler, catering firmaları, aşçılar, kamu kuruluşları, hastaneler, bankalar, okullar, özel işletmelerin yetkilileri ve bu kuruluşlara dağıtım yapan yerli ve yabancı toptancı firmalar oluşturuyor.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Dünyanın en büyük mobilya fuarı Türkiye'de'
  • 18.01.2019 15:23

'Dünyanın en büyük mobilya fuarı Türkiye'de'

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, "Tünyanın en büyük mobilya fuarı unvanı Uluslara ...

Bakan Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli
  • 23.01.2018 17:01

Bakan Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli

Bakan Tüfenkci, mobilyanın dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geldiği ...

2. CNR Emlak Zirvesi öncesi sektör temsilcileri buluşuyor
  • 01.11.2017 13:14

2. CNR Emlak Zirvesi öncesi sektör temsilcileri buluşuyor

“2.CNR Emlak Zirvesi” öncesinde gayrimenkul sektörüne yön veren isimler bir aray ...

CNR İMOB Fuarı 30 Mart’ta Ankara’da açılıyor!
  • 29.03.2017 10:22

CNR İMOB Fuarı 30 Mart’ta Ankara’da açılıyor!

CNR Holding, Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı CNR İMOB İstanbul’u Ankara’ya ta ...

Orta Doğulu yatırımcı, Emlak 2016 Fuarı'nı bekliyor
  • 06.10.2016 12:33

Orta Doğulu yatırımcı, Emlak 2016 Fuarı'nı bekliyor

Körfez ülkeleri ve Orta Doğu’daki emlak sektörünün aktörleri, Emlak 2016 Fuarı'n ...

Alkan Usta canlı yayınımıza konuk oldu!
  • 07.10.2015 14:13

Alkan Usta canlı yayınımıza konuk oldu!

CNR Holding Genel Müdürü Alkan Usta canlı yayınımıza konuk oldu. ...