maritbet girişmaritbet
Esenyurt’ta 5 bin metrekarelik kapalı semt pazarı açıldı

Esenyurt’ta 5 bin metrekarelik kapalı semt pazarı açıldı

Esenyurt’ta 5 bin metrekarelik Talatpaşa Kapalı Semt Pazarı ve Otoparkı vatandaşların hizmetine sunuldu

İlçede her mahalleye bir kapalı pazar alanı kurmayı planlayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Talatpaşa Mahallesi'nde 5 bin metrekarelik Kapalı Semt Pazarı ve Otoparkını hizmete açtı.  Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Esenyurt Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan açılış programı protokol konuşmaları ile devam etti. Sokak pazarlarının kaldırılması gerektiğini söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Sokakta kurulan pazarlar yüzünden itfaiye, ambulans yetişmek istediği yere gidemiyor. Bu her yerde olabilir. Esenyurt'ta da oldu. Ama biz bunları düzenliyoruz ve kapalı pazarlara birde kapalı otopark yaptık. Bunları daha kullanışlı hale getirmek için de ilçe halkımızın her hafta gelebileceği semt pazarları kurduk” diye konuştu. Başkan Kadıoğlu, “Bu mahallemizde ve tüm mahallelerimizde vatandaşımızın, halkın isteklerini dinleyerek projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Mahallelerimizde halkımızın okul, yol kavşak, cami, kapalı Pazar, sağlık ocağı ne ihtiyacı varsa tespit ederek yapıyoruz. Kapalı Pazar projelerimizi yaparken araziyi de iyi kullanıyoruz. Pazarların üzerine ya kültür merkezi ya da cami yapıyoruz. Bunu yaparken otopark sorununu da çözüyoruz. Esenyurt'ta bugüne kadar yaptığımız modern çalışmaların içine kapalı Pazar sistemini ekleyerek, Pazar esnafının ve alış veriş için gelen vatandaşların sağlıklı ve huzurlu yaşam sürdürmesini sağlamak istiyoruz. Böyle tesislerimizin açmaya devam edeceğiz, hayırlı olsun” dedi.

Kaymakam İnci, “10 numara, marka bir ilçe”
Başkan Kadıoğlu'nun ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak, Esenyurt'un böyle projeler ile tamamen modern bir kent görüntüsüne geçtiğini söyledi. İnci, “Esenyurt ‘ta böyle kamu hizmetlerinin hızla yapıldığı, vatandaşlarımıza Avrupa birliği standartlarından daha da üstün bir yaşam kalitesinin sağlandığı için gayret gösteren belediye başkanımız ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Esenyurt inşallah 10 numara bir ilçe, marka bir ilçe olacaktır. Hep beraber ilçemizi sosyal ve refah içinde yaşanabilir bir ilçe olması için çaba göstereceğiz” dedi.

Kıyıklık, “ Hizmet için adayımız Necmi Kadıoğlu, yanılmayacaksınız”
Açılış programında son olarak söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt‘un eski haliyle şimdiki hali arasında AK Parti'nin belediyecilik hizmetinin farkını gösterdiğini söyledi. Kıyıklık, “ Esenyurt‘un AK Parti hizmet belediyeciliğinden evvel burada halkımızın birçok sıkıntılar ile yaşadığını biliyorum. Bugün Esenyurt ilçemizin 10 yıl içinde nasıl hizmet aldığını hep birlikte görmekteyiz. Tecrübeli belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu ile Esenyurt hizmet alarak gelişmiş ve modern bir kent görünümüne büründü. Çünkü biz insana hizmet için, insanı temel alarak hizmet çalışmaları yapıyoruz. Ülkemizde önceden de her şey vardı. Fakat olmayan idrak ve anlayıştı, işte biz onu getirdik. Bugün burada bir Pazar yeri yapıldı. Kışın soğuk günlerinde ve yazın sıcak günlerinde bu modern pazardan insan gibi alış veriş yapacaksınız. Pazarcılık yapan insanda rahat ve huzurlu satış yapacak. Vatandaşlarımız için bu hizmet anlayışı ile yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyemiz için Sayın Kadir Topbaş'a, Esenyurt ilçemiz içinde adayımız Necmi Kadıoğlu'na ben oy vereceğim, sizlere de tavsiye ediyorum. Çünkü inanıyorum yanılmayacaksınız. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız için sizlerin yanılmayacağına inanıyorum” dedi.

Açılış kurdelesi kesimi ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve beraberindeki heyet Talatpaşa Kapalı Pazar esnafını gezerek vatandaşlar ile sohbet etti.

Semt pazarına aileler de sevindi
Cuma günleri hizmette olan semt pazarı, pazarcı esnafının da yüzünü güldürdü. Soğuk havadan korunduklarını söyleyen esnaf, daha iyi şartlarda çalıştıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Semt pazarı, esnafı olduğu kadar hem vatandaşların hem de çocuklu aileleri de sevindirdi. Pazar alışverişi yapan çocuklu aileler, çocukları ile birlikte geldiklerini ve yağmurdan, soğuktan kurtulduklarını söylediler. 

Toplam 5 bin m² alana kurulan Talatpaşa Kapalı Semt Pazarı ve Otoparkı 105 normal 8 engelli otopark alanı, 557 Pazar tezgâhı, mescit, çocuk oyun alanı, ilk yardım odası, çocuk bakım odası, zabıta ve yönetim odası, engelli asansörü, çay ocağı ve çok sayıda dükkânlardan oluşmaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi
  • 27.04.2019 11:49

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi

Esenyurt'ta yolda ve bir binada oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike altında olan ...

Makromtek görücüye çıktı
  • 24.03.2012 11:19

Makromtek görücüye çıktı

Makrom Yapı yeni projesi Makromtek'in lansmanıyla beraber 40. yılda gerçekleştir ...

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri
  • 24.03.2012 11:12

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri

Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen konut ve işyeri yatırımını anlatıyo ...