maritbet girişmaritbet
Esenler Nenehatun Kültür Merkezi'nin tanıtımı yapıldı

Esenler Nenehatun Kültür Merkezi'nin tanıtımı yapıldı

Nenehatun Kültür Merkezi, düzenlenen bir kokteyl ile Esenler protokolü ve halkına tanıtıldı

Tanıtımda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'de kültür sanat programlarında kullanılmak üzere ayrılan 500 kişilik koltuk sayısını toplamda 3 bin 300'e çıkardıklarını açıkladı. Esenler Belediyesi, Esenler halkının büyük bir merakla beklediği ve inşaatları tamamlanan hizmet binalarının tanıtımını sürdürüyor. Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin ve yeni Esenler Belediyesi Hizmet Binası'nın tanıtımını gerçekleştiren Esenler Belediyesi, bu hafta da Nenehatun Mahallesi'nde inşa edilen Nenehatun Kültür Merkezi'ni düzenlediği bir kokteyl ile protokole ve vatandaşlara tanıttı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı tanıtım kokteyli protokol konuşmaları ile başladı.

5 YILIN ÜRÜNLERİ
Programda ilk konuşmayı AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan yaptı. “Bu hizmetler 5 yılın icraatlarının devasa ürünleridir” diyerek söze başlayan Özkan, “Bundan önce Esenler'in bir kültür merkezi vardı ama burası da hizmete girdiği zaman Esenler'de kültür hizmetleri açısından bir eksiğimiz kalmayacak” dedi.

ESENLER'DE 3 BİN 300 KOLTUK
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Nenehatun Kültür Merkezi ve çevresindeki alan için 20 trilyon liranın üzerinde para harcadıklarını söyledi. Düğün salonu, sergi salonu, uluslar arası standartlarda konser ve gösteri salonu ve derslikleriyle birlikte merkezin kompleks halinde işletileceğini belirten Göksu, “Esenler'e böyle bir eserin kazandırılması çok önemliydi çünkü 500 bin nüfuslu ilçede toplam koltuk sayımız 500'dü. Şu anda Yıldız Teknik'teki kongre merkezimiz, Nenehatun Kültür Merkezimiz ve yakın zamanda açacağımız Kültür Sarayı ile beraber koltuk sayımız 3 bin 300'e çıkıyor ve burası çok aktif bir şekilde çalışacak” diye konuştu.

BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK
İlçenin her mahallesine yatırım yapmak için çalıştıklarını kaydeden Göksu, “Şehrin bir yerde yığılmasını engellemek için spor yatırımlarımızı Kemer Mahallesi'ne, kültür ve sanat yatırımlarımızı ise Nenehatun Mahallesi'nde yoğunlaştırdık” dedi. “Bu salon Esenler'in kültür ve sanat alanında çok büyük bir boşluğunu dolduracak” diyen Göksu, Nenehatun Kültür Merkezi'nin otoparkıyla ve çalışma sistemiyle şehrin merkezinde vatandaşın isteğine cevap vereceğini söyledi. Göksu, Kültür Merkezi'nin bahçesinin de yapılacak süs havuzlarıyla hem estetik hem de ferah bir yapıda olacağını aktardı.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Başkanı Umut Özkan ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte Nenehatun Kültür Merkezi'ni gezdiler.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Nenehatun Kültür Merkezi toplamda 1.750 metrekarelik bir alanda kuruldu. Merkez tamamlandığında 750 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 1000 metrekarelik sergi salonu, 500 kişilik restoran, 130 kişilik ve 110 kişilik çok amaçlı salon, 59 kişilik bilgisayar eğitim salonu, 40 kişilik 3 adet derslik, 30 kişilik 1 adet derslik ve 3 katlı otoparkla hizmet verecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...