maritbet girişmaritbet
Esenler’e engelli anneleri için İkame Anne Merkezi yapılacak

Esenler’e engelli anneleri için İkame Anne Merkezi yapılacak

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Anne Üniversitesi’nin mezunlarıyla “Kadınlar Günü Özel” programında bir araya geldi

“Kadınlar Günü Özel” programında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, engelli çocuğuna bağlı yaşamak zorunda kalan annelere yönelik Engelli Kampüsü'nün içinde açacakları İkame Anne Merkezi'yle, engelli annelerine bir özgürlük tanıyacaklarını söyledi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğinde hayata geçirilen Anne Üniversitesi'nin mezunlarıyla “Kadınlar Günü Özel” programında bir araya geldi. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Başkan Göksu'nun yanı sıra; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Hasan Taşçı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ve Anne Üniversitesi'nin tüm mezunları katıldı. Anne Üniversitesi'nden mezun annelerle yapılan istişare toplantısının ardından başlayan programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bir konuşma yaptı. 

İnsanın hayatındaki ilk öğretmenin anneleri olduğunu söyleyen Göksu, “Bir anneyi eğitirsek bir toplumu eğitmiş olacağız” dedi. Esenler'de kadına ve çocuğa yönelik yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini aktaran Göksu, “Engellilerle ilgili büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kemer Mahallesi'nde bir Engelliler Kampüsü yapacağız. Bütün engelli dernekleri, engelli marketi, engelli yüzme havuzu, engelli bay ve bayan hamamı olacak ve bir de İkame Anne Merkezi olacak orada” dedi. İkame anneliği de açıklayan Göksu, bu sayede engelli çocuğunun başına bağlı kalmış annelere sosyal açıdan çok önemli fırsatlar sağlanacağını belirtti. “Engelli çocuğuna bağlı yaşamak zorunda kalan annelerin çocuklarını sabah alıp buraya getireceğiz, akşama kadar biz bakacağız. Gönüllü anneler gelip bakacaklar ve o anne o gün akşama kadar nereyi gezmek istiyorsa biz alıp oraya götüreceğiz” dedi. “Aslında engelli çocuğu olan anne engelli” diyen Göksu, yapılacak Engelliler Kampüsü'yle anneler ve çocukları için yeni bir yaşam alanı kuracaklarını kaydetti.   

Mutlu kadınlar, huzurlu şehirler
Esenler Belediyesi olarak yeni dönemde yapmak istedikleri çalışmaları da annelere anlatan Göksu, “8,5 milyon metrekarelik askeri alanı alarak orayı dünyanın en büyük şehir parkını yapacağız” diye konuştu. “Kendimi Esenler'e vakfetmiş bir insan olarak, Esenler'in çocuklarını da kendime emanet olarak görüyorum” diyen Göksu, konuşmasını “Kadının mutluluğu bizim için çok önemli. Kadın mutlu olursa şehir huzurlu olur” ifadeleriyle sonlandırdı. Göksu, konuşmasının ardından annelere Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek dağıtıp sohbet etti. Programda ayrıca annelere çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!
  • 19.08.2022 15:31

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!

2030 konutun bulunduğu Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabında ...

Esenler'in dönüşümünde son durum!
  • 18.08.2021 13:47

Esenler'in dönüşümünde son durum!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eski Metris Kışlası'nın olduğu ask ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"
  • 22.10.2018 13:56

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (sol 5), 47. Motorlu Piyade Alay Komutanl ...

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'
  • 23.02.2018 16:06

Göksu: 'Kentsel dönüşüm, Esenler'in gündeminde'

Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göks ...

Ömür İstanbul Esenler basına tanıtıldı!
  • 22.09.2017 16:31

Ömür İstanbul Esenler basına tanıtıldı!

Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Ömür İstanbul projesinin basın ...