maritbet girişmaritbet
Esenler Dörtyol Merkez Camii’ne 5 yıldızlı düzenleme

Esenler Dörtyol Merkez Camii’ne 5 yıldızlı düzenleme

Esenler Belediyesi, Dörtyol Merkez Camii’nin çevre düzenlemelerini yaptı

Esenler'de hayatı yenileyen Esenler Belediyesi, ilçenin en büyük camilerinden birisi olan Dörtyol Merkez Camii'nin çevre düzenlemelerini yaptı ve içerisinde asansörü, engelli tuvaletleri ve bebek bakım odasının da bulunduğu modern bir şadırvanı vatandaşların hizmetine açtı. Cuma namazının kılınmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın, Aydın Polat, Orhan Oğuz Türk, Ömer Çetinkaya, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, bazı Belediye Meclis üyeleri, Belediye birim müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun da hazır bulunduğu açılışla, Merkez Camii çevre düzenlemesi ve 5 yıldızlı şadırvanı ile, Esenler Meydanı'na ve Esenler'e yakışır bir hale geldi. Açılış öncesi bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu söze, “Dörtyol Merkez Camii ve çevresi Esenler'in kalbi niteliğinde. Esenler'in kalbi niteliğinde olan bu bölgede gerek sosyal organizasyonlar, gerekse kültürel organizasyonlarda fiziki mekânın güzelliği çok önemliydi” diyerek başladı. Merkez Camii ve çevre düzenlemeleri için yaklaşık 800 bin lira harcadıklarını söyleyen Göksu, “Milletimizin parası, millete harcanıyor” dedi.

Dokunulmadık hayat bırakmadık
“Biz bu camilerin inşası ve imarıyla sorumluyuz. Bize yüklenen manevi sorumluluk budur” diyen Göksu, “Yönetim ya da kamu, kendi milletinin, kendi toplumunun değerlerine hizmet etmek zorunda. Biz buna hizmet etmekle sorumluyuz. Bu anlamda bu güne kadar 15'e yakın Kur'an Kursu'nun inşasıyla, camilerin cephelerinin giydirilmesi ve restorasyonlarıyla, inşa ettiğimiz yeni camilerle beraber Esenler'de dokunulmadık bir hayat bırakmadık” şeklinde konuştu.

Avluya sebil ve şadırvan
Esenler'de dini, sosyal ve kültürel hayata Belediye olarak katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Göksu, “Biz Esenler'de camilere hizmet etmeye, camilerimizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi. “Cami avlusuna kaynak suyundan yapacağımız sebille insanlarımız buradan ağız tadıyla sularını içecekler” diyen Göksu, cami avlusuna caminin silüetine uygun olarak ikinci ve modern bir şadırvanı da hizmete açacaklarını dile getirdi. Göksu, konuşmasının sonunda düzenlemesi yapılan Merkez Camii avlusu ve şadırvanının Esenlerliler'e ve İstanbullular'a hayırlı olmasını temenni etti.


Göksu'nun ardından konuşan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediyesi'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Yeni göreve başladığım için buranın eski halini ben görmedim. Ancak, bana çok berbat olduğunu söylediler. Şimdi çok güzel oldu. Bu hizmetinden dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu hizmetler birer sadaka-i cariyedir” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, cami cemaatiyle birlikte önce şadırvanı, ardından da cami avlusunu gezdi.

Her şey düşünüldü
Menderes Mahallesi sınırları içinde kalan Merkez Camii, Esenler Belediyesi'nin projesiyle daha görkemli bir hale geldi. Çalışmalar kapsamında Merkez Camii'ne,  2 tanesi engelli vatandaşlara hizmet verecek, bay ve bayanlar için toplam 30 WC, 40 kişilik abdesthane, 1 adet özürlü asansörü, 2 kişilik morg ünitesi ve 1 adet bebek bakım odası yapıldı. Merkez Camii'nin avlusu da yeniden düzenlenerek daha kullanışlı hale getirildi ve yeşil ağırlıklı bir bahçe oldu.  Cami bahçesi ve şadırvan bölümünü gezen vatandaşlar, “Eskiden buraya kokudan giremezdik. Şimdi 5 yıldızlı otel gibi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!
  • 19.08.2022 15:31

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!

2030 konutun bulunduğu Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabında ...

Esenler'in dönüşümünde son durum!
  • 18.08.2021 13:47

Esenler'in dönüşümünde son durum!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eski Metris Kışlası'nın olduğu ask ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"
  • 22.10.2018 13:56

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (sol 5), 47. Motorlu Piyade Alay Komutanl ...