maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar İSO'da çevre ödülü dağıttı!

Erdoğan Bayraktar İSO'da çevre ödülü dağıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu “Çevre Ödülleri Töreni”ne katıldı. Erdoğan Bayraktar: Ülkemizin veinsanımızın havasını, suyunu, denizini koruyacağız;çevre kalitesinden taviz vermeyeceğiz

 

İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlemiş olduğu çevre açısından en yenilikçi projelerin yarıştığı Çevre Ödülleri Töreni'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katıldı. Bakan Bayraktar AR-GE yatırımları konusunda sanayicilere destek çağrısında bulundu.
 
Törende, Türkiye İhracatının yüzde 30'unu sanayinin oluşturduğunu belirten Erdoğan Bayraktar bu rakamlara ulaşılması için emek harcayan sanayici iş adamlarına ve yatırımcılara ayrı ayrı teşekkür etti.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; “Ülkemiz hızlı bir sanayileşme sürecindedir. Arıtma tesislerimiz ile endüstriyel atık ve bertaraf tesislerimiz gün geçtikçe gelişiyor. Türkiye olarak ileri teknolojiyi uygulayan, sektörü anlayan ve tatbik eden sanayicilerle birlikte yolumuzda ilerliyoruz” dedi.
 
Tekno parklar yeterli değil
 
Bakan Bayraktar, üniversitelerde kurulan tekno parkların sayısının yeterli olmadığını belirtereksanayi noktalarında da tekno parkların oluşturulmasını, AR-GE konusunda da sanayicilere destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Erdoğan Bayraktar; “Coğrafi avantajı bakımından sadece ülkemizde değil, komşu ülkeler ve bölgelere teminat veren bir ülke pozisyonunda bulunuyoruz. Ülkemizin istikrarlı bir şekilde güven vermesi cazibesini gün geçtikçe artırıyor.Son 10 yılda kendini iyice kanıtlamış bir ülke olarak 2023 yılını şimdiden planlamış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Dünyada gelişimini sürdüren ülkeler hakkında tahmin yapan otoriteler 30 ila 50 yıl arasında gelişimini sürdürecek ülkeler arasında Türkiye'nin ilk 5'e koyulduğunun altını çizen Erdoğan Bayraktar; “Biz de hükumet olarak havayı suyu koruyarak elimizde bulunan değerlerden taviz vermeden plan ve proje doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak 161 hava kalitesi ölçüm cihazı hizmet veriyoruz, e-çevre müracaatında istenilen belge sayısını 199'dan 16 belgeye düşürdük, deniz ölçüm cihazlarımızın sayısını 208'e çıkardık, mavi bayraklı plajlarımızın sayısı 355 oldu, gemi atıkları toplayan tesislerimiz toplamda 221'e ulaştı. Ayrıca iklim değişikliği ve uygunluğu çalışmaları kapsamında 63 istasyonu faaliyete açtık, 8400 enerji kimlik belgesi veren uzman yetiştirdik. Önümüzdeki süreçte yüzde 40 daha az enerji harcayan binalar üreteceğiz, çevreye duyarlı ve kalkınmaya yönelik çalışmalar yapan sanayici iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Sanayi Odası deprem bölgesinde 1.000 konteyner kuracak!
  • 14.02.2023 17:22

İstanbul Sanayi Odası deprem bölgesinde 1.000 konteyner kuracak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "İSO Yaşam Kenti'nin kurulması çalışm ...

Bakan Bayraktar’dan kentsel dönüşüm ayrıntıları!
  • 16.04.2012 18:32

Bakan Bayraktar’dan kentsel dönüşüm ayrıntıları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm yasasının son duru ...

Mardin'de Sultan Şeyhmus Külliyesi'nin temeli törenle atıldı
  • 08.07.2021 17:12

Mardin'de Sultan Şeyhmus Külliyesi'nin temeli törenle atıldı

Mardin'in Artuklu ilçesi Sultanköy Mahallesi'nde yapılacak Sultan Şeyhmus Külliy ...

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu çıktı, çevre dostu üretim şart
  • 06.07.2021 17:04

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu çıktı, çevre dostu üretim şart

‘Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası AB’nin sürpriz oylaması ...

Doğal gaz faturaları hafifleyecek!
  • 22.08.2020 09:31

Doğal gaz faturaları hafifleyecek!

İş dünyasının önde gelen isimleri, 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin ener ...

LAMP 83, 2018 yılı için hedef büyüttü
  • 23.12.2017 11:25

LAMP 83, 2018 yılı için hedef büyüttü

LAMP 83, İstanbul Sanayi Odası’ndan aldığı “Enerji Verimli Ürün” ödülüyle kapatt ...