maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Bayrak ve vatan sevgisi konusunda kimse bizle yarışmasın!

Erdoğan Bayraktar: Bayrak ve vatan sevgisi konusunda kimse bizle yarışmasın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bayrak ve vatan sevgisi konusunda bizimle kimse yarışmasın. Bu iş edebiyatla olmaz, lafla peynir gemisi yürümez. Bu iş icraatla olur'' dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bayrak ve vatan sevgisi konusunda bizimle kimse yarışmasın. Bu iş edebiyatla olmaz, lafla peynir gemisi yürümez. Bu iş icraatla olur'' dedi.

Bakan Bayraktar, AK Parti Maçka İlçe Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 30 yıldır terörün ciddi bir sorun olduğunu, gençlerin şehit edildiğini, ekonomik bakımdan ciddi kayıpların yaşandığını söyledi.

Şehitlerin getirdiği acı ve gözyaşının dayanılamaz bir noktaya ulaştığını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi olarak 10 yılı aşkın süredir iktidardayız. Türkiye'nin bu istikrarı, kalkınma için büyük mücadele vermesi birtakım kesimleri rahatsız ediyor. Terörü tırmandırmak ve artırmak için dünyanın çeşitli bölgelerinden oluşumlar var ve bunlar biliniyor zaten. Bu yanlış oluşumlara destek veren belediyelerin çeşitli yerlerden aldığı destekler aşırı derecede fazla. Türkiye'nin istediği yavrularımızın ve canlarımızın ölmemesi. Buna Türkiye dayanamıyor. Buna dayanacak ne takatimiz ne tahammülümüz var. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu genç civan delikanlılar 20 ya da 22 yaşında tabutları bayrağa sarılı olarak geliyor. Evlat acısı ve ana yüreği, buna dayanılacak gibi değil. Bu işin siyaseti ve politikası olmaz. Bu ülkede, bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan hangi yurttan gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, sütünde ve kanında bozukluk olmayan, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bir anadan babadan doğan insanın bunu kabul etmemesi lazım."

AK Parti'mi terörü doğurdu

AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde terörün olduğunu, bu meselenin particilikle aşılamayacağına işaret eden Bayraktar, "AK Parti'mi terörü doğurdu- Biz geldiğimizde vardı. Esas olan bayrak, vatan ve Türkiye'nin kalkınmasıdır. Esas olan vatan milliyetçiliğidir. Vatanını en çok seven en çok çalışandır. Vatan için vatan milliyetçisi olan, en çok çalışandır. Yoksa öteki türlü şoven milliyetçilik yapmanın zamanı geçmiştir. Bu mesele AK Parti meselesi değil ki. Böyle meselelerde particilik olur mu- Böyle meselelerde politika olur mu-" diye konuştu.

Millet için hizmete geldiklerini ve hiçbir zaman efendi olmayı düşünmediklerini dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Biz milletin hizmetkarıyız. Kesinlikle efendi olmaya değil, millete hizmetkar olmaya, ekonomik durumunu geliştirmeye, huzurunu artırmaya, ülkeyi kalkındırmaya ve Türkiye Cumhuriyeti'ni dünya devletleri arasında getirmeye mücadele ediyoruz. Esas olan hizmet etmek, kalkınmak ve insanın kendisini yetiştirmesidir. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye ne durumdaydı şimdi ne durumda. Bunları anlatmamız ve bilgilendirmemiz lazım. Yıllarca halının altına problemler süpürüldü. Koalisyon hükümetleri döneminde Türkiye adeta gününü kurtarmaya çalışan, IMF'nin kapısında dilenen, faizi ne olursa olsun dokuz ay vadeli para alamayan bir ülkeydi. Yatırım yoktu ve o durumdan şimdi bu duruma geldik. IMF'ye borcumuzu bitirdik ve hazinemizdeki para 130 milyar dolara çıktı."

Yaptığımız hizmetler şu anda fidan durumunda

Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin istikrarını koruduğunu ve iyi bir konumda bulunduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

"Türkiye'de dışarıdaki mihrakların oluşumuyla siyaseten, giden bu tekere çomak sokmak istiyorlar. Bırakın ülkemiz kalkınsın, Türkiye dünyada ana aktörlerden biri olsun. Çözülemeyen bazı meselelerimiz ve ufak tefek problemlerimiz var. Kalkınmanın, gelişmenin ve çalışmanın olduğu yerde ufak tefek problemler olacaktır. Bu kalkınma ve gelişme süreci içerisinde gerek partimiz gerekse yaptığımız hizmetler şu anda fidan durumundadır. Esaslı bir şekilde kök salması, çiçek açması ve meyve vermesi olmadı. Bunun olması için en az bir 10 yıla daha ihtiyacımız var. 2023 yılı onun için diyoruz. Hedefimiz bu, inşallah bunu başaracağız. Halkın rızasını ve duasını alarak bunu başaracağız."

Yaptıkları çalışmalara rağmen Türkiye'yi istedikleri konuma henüz getiremediklerini ifade eden Bayraktar, "Türkiye'de kişi başına gelir 20 bin doları aşsın, bu ülkede kafası karışık olanlar belasını bulur. Daha bu duruma gelemedik, esas engellemek istedikleri odur. Biz gelişmiş ülkeler safına girdiğimiz zaman herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demek için yarış edecek. Böyle bir konuma geleceğiz Allah'ın izniyle" diye konuştu.

Çözüm süreci

Bayraktar, birtakım çevrelerin çözüm süreciyle ilgili "rüya ürettiklerini" ve çeşitli senaryolar oluşturduklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin üniter yapısına kesinlikle kimse dokunamayacak. Bayrak ve vatan sevgisi konusunda bizimle kimse yarışmasın. Bu iş edebiyatla olmaz, Lafla peynir gemisi yürümez. Bu iş icraatla olur. Vatanını seven daha çok çalışır. Vatanını ve milletini seven ailesini, çocuklarını daha iyi yetiştirir. Vatanını milletini seven anasını ve babasını daha çok sever. Birbirimize daha çok sarılacağız. Türkiye dünyanın birçok ülkesine parmak ısırtıyor. Tarafsız gözle bakıldığında Türkiye'nin görüntüsü budur. Bizi ilgilendiren fotoğrafın büyüklüğüdür. Yoksa ufak meselelerle kafamızı karıştıranlara hadi oradan dememiz lazım."

Zafer Sel / Burak Altunöz-AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...