maritbet girişmaritbet
Elyaf ve plastik atıklar kumaşa dönüşüyor

Elyaf ve plastik atıklar kumaşa dönüşüyor

Elyaf ve plastik atıklarının geri dönüşümüyle elde edilen recycled kumaşlar, hem doğal kaynakları koruyor hem de enerji tasarrufu sağlıyor.

Fabalgo Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celalettin Kayahan, "Çalışanlarımızın yüzde sekseni kadınlardan oluşuyor. Hem doğaya hem kadına değer veren bir firma olarak dayanıklı ve doğa dostu geri dönüşümlü kumaşlar ile sürdürülebilir tekstil amaçlıyoruz" dedi.

Türkiye'de recycled kumaş üretiminde ilk 5'te yer alan Fabalgo Tekstil, elyaf ve plastik atıklarından çevre dostu kumaş üretiyor. Recycled kumaşların tamamının atıklardan üretildiğini kaydeden Fabalgo Tekstil A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celalettin Kayahan, "Hedefimiz daha az atık, daha temiz bir dünya" dedi.

Kayahan, doğayı ve çevreyi koruma noktasında geri dönüşümlü çevreci kumaş üretmenin önemine değinerek, "Pamuğun yetiştirilme zorluğu göz önüne alınarak var olan kaynakları tekrar değerlendiriyoruz. Bir bakıma atıkların geri dönüşümü sayesinde doğal kaynakları korumuş, enerji tasarrufu sağlamış, atık miktarını azaltarak ekonomiye katkıda bulunmuş, geleceğe yatırım yapmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

"HEM DOĞAYA HEM KADINA DEĞER VERİYORUZ"

Antalya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde geri dönüşümlü çevreci kumaşa yatırım yapan tek firma olarak bölge lideri olmayı hedeflediklerini Fabalgo Tekstil A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celalettin Kayahan, "Çalışanlarımızın yüzde sekseni kadınlardan oluşuyor. Hem doğaya hem kadına değer veren bir firma olarak dayanıklı ve doğa dostu geri dönüşümlü kumaşlar ile sürdürülebilir tekstil amaçlıyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ezgi Mola'dan kiracısına düşük zam!
  • 14.05.2022 09:28

Ezgi Mola'dan kiracısına düşük zam!

Ezgi Mola, kiracısına en düşük seviyeden zam yaptı. Mola, bu hareketiyle alkış t ...

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi
  • 06.05.2022 16:28

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra, Karabük'ün Safra ...

Safranbolu'da tarihi sokak yeniden düzenlenecek
  • 01.02.2022 11:32

Safranbolu'da tarihi sokak yeniden düzenlenecek

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarihi y ...

Safranbolu UNESCO ile "dünya markası" oldu
  • 16.12.2021 16:46

Safranbolu UNESCO ile "dünya markası" oldu

Vali Fuat Gürel, "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması; bütün dünya ...