maritbet girişmaritbet
Dün Türkiye’de tam 49 deprem oldu!

Dün Türkiye’de tam 49 deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi verilerine göre dün sadece Türkiye'de 49 deprem meydana geldi.

Büyük bir deprem riski altında olan ve birçok tehlikeli fay hattını sınırları içerisinde barındıran Türkiye'de sadece 22 ocak 2015 günü tam 49 deprem meydana geldi. Büyüklükleri 1.4 ile 4.0 arasında olan depremlerin hissedilme seviyesi çok düşüktü.

Marmara Depremi'ni önceden bilecek!

Son dönemde yeniden hareketlenen Van bölgesindeki fay hattı, bölgeyi tedirgin ediyor. Ayrıca 1999 depreminin ardından Marmara'da yine çok büyük bir deprem bekleniyor. Yalova bölgesi de, Marmara'da tehlikeyi en çok hisseden şehirler arasında yer almakta.

İstanbul'un deprem açısından en tehlikeli yerleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde 'Siyaset hayatıma mal olsada yapacağım' dediği kentsel dönüşüm aslında bu noktada ön plana çıkıyor. Çünkü Türkiye'de bugüne kadar 45 bin binaya risk tespiti yapıldı ve bunları yüzde 99'u çürük çıktı.

Okul binalarının yüzde 77'lik bölümü yenilenirken İstanbul'da risk altındaki konut ve işyerlerinin yaklaşık yüzde 15'lik bölümü depreme dayanıklı hale gelmiş durumda. Kentsel dönüşümün uzun süreli bir iş olması ve depremin ne zaman olacağının bilinmemesi sebebiyle yaşam alanlarına daha fazla ağırlık verilmeli.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm yürüyüşünün detayları!

Sadece İstanbul Fikirtepe bölgesinde dönüşüm 5 yıla yakın süredir yapılmak isteniyor. Ancak emsal düzenlemeleri, hak sahipleriyle anlaşma süreçleri, 3'te 2 kanunun yeteri kadar uygulanamaması, acele kamulaştırma sürecinin tam olarak faaliyete geçememesi bölgede dönüşüm sürecinin önünü tıkadı. Sevgili Yapı, Fikirtepe bölgesinden çekilirken birçok firma çok zor süreçler yaşadı. Vartaş, her ay 1.5 milyon liraya yakın kira ödemesi yapmaya devam ediyor. 25 Ocak 2015 Pazar günü ise Fikirtepe bölgesi sakinleri, kentsel dönüşümle ilgili çok büyük bir yürüyüş yapmaya hazırlanıyor.

emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması tamamlandı
  • 18.05.2026 10:42

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması tamamlandı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun düzenlediği 9. Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı ...