maritbet girişmaritbet
Dubai'de Ahmet Misbah Demircan'dan ESD'ye özel açıklamalar!

Dubai'de Ahmet Misbah Demircan'dan ESD'ye özel açıklamalar!

Ahmet Misbah Demircan, Feyzullah Yetgin ve Kaan Yücel de canlı yayın konuğumuz oldu.

Türk inşaat firmalarının Arap yatırımcılarıyla buluştuğu gayrimenkul sektörünün en önemli fuarlarından Cityscape Global 2015'te sektör oyuncuları Emlaktasondakika.com mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Emlaktasondakika.com olarak her anını canlı aktardığımız Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı'nda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gap İnşaat Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ve Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kaan Yücel Emlaktasondakika.com farkıyla canlı yayınımza konuk oldular.

Ahmet Misbah Demircan: Global bir dünyadayız. Herkese ürettiğini pazara getiriyor. Malı söküp getiremediğiniz için maketi getiriyorsunuz. Dubai'nin seçilmesinin nedeni zengin bir ülke olması. Yurtdışı hem yatırım yapmaya hevesli, hem de Türkiye'yi seviyor. Arapların gözde yerlerinden Taksim de yatırımcıların ilgi odağı oluyor. Dubai Cityscape Fuarı'na mutlaka gelinmesi gerekiyor, dünyadan haberdar olunması lazım.

Feyzullah Yetgin: Rakamsal karşılığı 25 milyar dolar olan fuarın piyasa için önemi büyük. Son kullanıcının olduğu bir piyasa burası.

Kaan Yücel: Gerek yurtiçi gerekse de yurtdışındaki fualar sektör için çok önemli. Yurtdışındaki fuarlara katılarak farklı yapıları görme fırsatı yakalıyorsunuz. Söz konusu fuarlar ile hem sektörün hem de yatırımcının ilgisini canlı tutuyor.

Ahmet Misbah Demircan:  Kişilerin kendi arsaları da olsa onu bir otorite düzenliyor. Kamu her zaman bakidir, olmalıdır. Tarlabaşı'ndaki proje sahipler insanlardı. Piyalepaşa Gayrimenkul'ün o insanları ikna ederken birlikte kamu ile birlikte hareket etmesi gerekiyordu. Bu işbirliğinden hem şirket hem de mahalleli faydalandı. Bakıyorum ki Tarlabaşı'nda, herkes anlaşmış, binasını yıkmış ve mutlu. Çünkü insanlar iyi binalarda yaşamak istiyor. Kamu her zaman liderdir ama yatırımcı esastır.

Kaan Yücel: Güçlü bir markayla buradayız. İnsanlar projeler için arkasında devlet desteği var mı, ruhsatı var mı gibi soruları sorar. Biz bu soruları baştan cevaplamış olduk.

Ahmet Misbah Demircan: Yurtdışındaki fuarlar, iç piyasadaki oyuncuları öne çıkarıyor, bu da Türkiye'ye yansıyor. Bir belediye başkanı olarak benim derdim, şehri yenilemek tabi yatırımcıların desteğiyle… İstihdam oluşturmak ve semtin huzuruna katkı sağlamak. Bu uğurda kim ne yaparsa yapsın  onun yanındayız. Yatırım yaparak bizi geliştirecek her şeyin yanındayız.

Feyzullah Yetgin: 17 Kasım'da bir lansman yaptık. Başkanı davet ettik. Ama başkan proje alanı içerisinde sakız ağacı caddesinde bir toplantı gerçekleştirmemizi istedi  ve başkanın isteği doğrultusunda bu şekilde gerçekleştirdik. Tarlabaşı 360 projesinin dikkat çekmesinin en önemli birinci sebebi Beyoğlu'nda olması diğeri de tescilli binalardan meydana gelmesi. Projemizin ilk etabını 2016 yılının Haziran ayında başkanımızla birlikte yapacağız.

Ahmet Misbah Demircan: Önemli olan seçimler değil, seçimlerde istikrarlı hükümetlerin öne çıkması. Örneğin Kanal İstanbul projesi dev projenin 7.5 milyon nüfusa iş, aş sağlaması bekleniyor. Böyle projelerin finansmanında sıkıntı olmaz. Ama istikrarın bunun arkasında olması gerekir. Siyasi istikrarın olması projelerin başlayıp bitmesi açısından oldukça önemli.

Kaan Yücel: Her sene 600 bin civarında konut satılıyor. 7. ay itibariyle her ay 100 bin konut satılmış durumda. Bunlar ciddi rakamlar. Yani halk seçime endeksli hareket etmiyor. Yatırım yapacaksa yapıyor, daha sonra nasılsa iyiyiye gideceğini biliyor. Zaten konut satış rakamları da bunu doğrular nitelikte.

Ahmet Misbah Demircan: Emlaktasondakika.com'u tebrik ediyoruz. Türkiye'de görmeye alışık olduğumuz sizleri, Dubai'de de görmek emlak sektörünün ne kadar geliştiğini de gösteriyor.

Ayşe Özlem Kuruca/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!
  • 17.11.2022 11:09

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!

Piyalepaşa İstanbul Premium projesi görücüye çıktı. Muhteşem lokasyonu, lüks det ...

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başladı!
  • 28.03.2019 16:16

Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başladı!

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, ilk etabında yaşamın başladığı P ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...