maritbet girişmaritbet
Dolar, otel mağazalarını da vurdu!

Dolar, otel mağazalarını da vurdu!

Dolar kurundaki hızlı yükseliş AVM dükkanlarından sonra 5 yıldızlı otellerin mağazalarını da vurdu.

Antalya'da 5 yıldız otellerin bünyesinde faaliyet gösteren dükkanlar da dolar kurundaki hızlı yükselişten etkilendi. Bir çok alışveriş merkezi doların hızlı yükselişinin ardından TL üzerinden kiralama yapmaya başlarken, dolar üzerinden kira ödeyen işletmeciler yeni arayışlara girdi.

Yapılan anlaşmalar gereği dolar kuru üzerinden kira ödeyen birçok işletmeci otel yönetimleri ile karşı karşıya gelirken, ödenmeyen kira borçlarıyla ilgili birçok zincir otelde icra işlemleri başlatıldı. Kötü giden süreç sonrası 5 yıldızlı otellerin içerisinde faaliyet gösteren birçok işletmeci maliyetleri düşürebilmek adına mağazalarını kapalı tutmaya başladı. Bazı işletmeciler ise sadece turist gruplarının olduğu dönemlerde faaliyet göstermeye başladı. Bu durum özellikle zincir otellerde memnuniyetsizliklere neden olurken, bu sürece ilk tepki Rixos Otelleri'nden geldi.  

GEREKİRSE KAPATIRIM

Rixos Otelleri içerisindeki mağazaların geleceği konusunda radikal bir karar aşamasında olduklarını vurgulayan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, gerekirse otel içerisindeki tüm mağazaların kapatılabileceğini söyledi. Hiçbir işletmeciyi zor duruma sokmak istemediklerini belirten Tamince, kaliteden ödün vermemek adına böyle bir fikrin gündeme geldiğini anlattı. Turizmdeki kötü gidişin mağazacılık sistemini kötü yönde etkilediğini belirten Tamince, “Herkesi çağırıp (Mağaza işletmecileri) ne yapıp yapamayacaklarını sorduk. Tamam, biz onların ortağıyız ama dükkânda 3 tane eşya bırakıp sakal tıraşı olmayan bir tezgâhtarla bu iş olmaz. İstediği zaman dükkânı açan, istediği zaman kapat bir işletmeci istemiyoruz” diye konuştu. “Turizm kötü diye gelen misafiri cezalandıramayız” diyen Tamince, şöyle konuştu: “İşler kötü gidebilir ama misafir derdimizi dinlemeye değil, tatile geliyor. Ben de şöyle bir karar aldım; gerekirse o dükkânları kapatalım. Mesela kira almak değil, kaliteyi korumak, doğru işi yapabilmek. Rixos bir marka. Müşteri oteldeki berberi kapalı bulacağına ‘Berberimiz yok' demek bizim için daha avantajlı.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu
  • 20.04.2026 16:06

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu

Marmarapark AVM, profesyonel bisiklet takımı İstanbul Team'e sponsor oldu. ...

İzocam bayileriyle Antalya'da buluştu
  • 13.04.2026 17:25

İzocam bayileriyle Antalya'da buluştu

İzocam, 26'ncı Uluslararası Bayi Toplantısı'nı Antalya'da gerçekleştirdi. "Kökle ...

AVM’lerde enerji tasarrufu yapay zeka ile sağlanacak
  • 13.04.2026 11:18

AVM’lerde enerji tasarrufu yapay zeka ile sağlanacak

Sektör paydaşları alışveriş merkezlerindeki iklimlendirme sistemlerini otomatik ...

AVM’ler yıllık 59 milyar dolarlık ekonomiye ev sahipliği yapıyor
  • 31.03.2026 12:58

AVM’ler yıllık 59 milyar dolarlık ekonomiye ev sahipliği yapıyor

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, ülke genelindeki 445 AVM'nin yılda 59 m ...

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor
  • 02.02.2026 13:19

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor

Hilton’un Türkiye’deki proje portföyünün yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan lifest ...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Kasım ayında arttı
  • 29.12.2025 10:47

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Kasım ayında arttı

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Kasım 2025 döneminde, bir önceki yılın aynı ay ...