Doğu Karadeniz'deki Fırtına Vadisi dünyaya tanıtılacak

Doğu Karadeniz'deki Fırtına Vadisi dünyaya tanıtılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Fırtına Vadisi’nin ekosistemini dünyaya sergilemek tanıtım merkezi kuracak

Yüksek dağlar, derin vadiler ve yemyeşil ormanları bünyesinde barındıran bölgede, Fırtına Vadisi'nin yanı sıra Kaçkar Dağları Milli Parkı, Tunca Vadisi Tabiat Parkı, Çamlıhemşin Kaçkar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası gibi önemli korunan alanlar bulunuyor. Bu bölgede yer alan Fırtına Vadisi'nin dünyaya tanıtılması için harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, vadinin sahip olduğu zengin ekosistemi sergilemek için Fırtına Vadisi Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi'ni kurma çalışmalarına başladı. Bölgenin giriş kapısı niteliğindeki Fırtına Vadisi'nde inşa edilecek merkezde, sergi salonları ve günü birlik kullanıma sunulacak alanlar dışında Yaban Hayatı Acil Müdahale birimi de bulunacak.

Bölgedeki korunan alanların, tabii ve kültürel zenginlikleri ile ilgili tanıtıcı sunum ve filmlerin de yer alacağı merkezde, bölgenin eski ve derin kültürel mirasının bir parçası olan atmacacılık kültürüne has Atmaca Kültürü Tanıtım Birimi de oluşturulacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fırtına Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi'nin yaklaşık 14 bin 850 metrekare alanda tesis edileceğini aktararak, çok sayıda bitki türünün burada bir arada bulunacağını kaydetti.

Eroğlu, "Peyzaj düzenlemesi ile adeta küçük bir arboretumu (ağaç parkı) andıracak merkez, ziyaretçilere, daha alanın girişinde bölgenin tabii harikaları hakkında genel bilgi aktarılmasını sağlayacak" ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, projesini tamamladıkları merkezin alan tanzim çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti.
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor
  • 04.08.2026 16:20

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor

TİSAD Başkanı Murat Çavga önümüzdeki dönemde bölgeye yönelik Çinli ziyaretçi say ...

Çelik: “Turizmde kalıcı istihdam için sezonu değil, 12 ayı düşünmeliyiz”
  • 28.07.2026 12:56

Çelik: “Turizmde kalıcı istihdam için sezonu değil, 12 ayı düşünmeliyiz”

Turizm sektöründe dönemsel dalgalanmalar ve değişen doluluk oranları istihdam üz ...

Çanakkale sualtı turizminin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor
  • 27.07.2026 14:00

Çanakkale sualtı turizminin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile 1915 Çanakkale Köprüsü v ...

Balon turizminde yolcu sayısı Başkent’in nüfusunu aştı
  • 10.07.2026 10:08

Balon turizminde yolcu sayısı Başkent’in nüfusunu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2026 yılının ilk yarısında 13 ...

Dedeman Erzincan’da yeni bir şehir oteli açıyor
  • 18.06.2026 13:39

Dedeman Erzincan’da yeni bir şehir oteli açıyor

Rest & More by Dedeman Erzincan, şehrin gelişen turizm ve ticaret potansiyel ...

D-Marin’den dolu dolu bir yaz
  • 07.05.2026 18:07

D-Marin’den dolu dolu bir yaz

D-Marin, 2026 yaz sezonuna kapsamlı bir etkinlik programıyla giriyor. 70’i aşkın ...