maritbet girişmaritbet
Doğtaş, mobilyadaki başarısını inşaat sektörüne taşıyacak!

Doğtaş, mobilyadaki başarısını inşaat sektörüne taşıyacak!

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, kuruluşlarının 50’nci yılı olan 2022 yılında, şu an ciro ve ihracat açısından ilk üçte yer aldıkları mobilya sektöründe, liderlik hedeflediklerini kaydetti

 

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, kuruluşlarının 50'nci yılı olan 2022 yılında, şu an ciro ve ihracat açısından ilk üçte yer aldıkları mobilya sektöründe, liderlik hedeflediklerini kaydetti.

Toplamda 65 ülkeye ihracat gerçekleştiren, yurtiçi ve dışında ise 200'ü aşkın ülkede satış noktası bulunan Doğtaş, kuruluşunun 50'nci yılı olan 2022 yılında, mobilya sektöründe liderlik hedefliyor.

Türkiye'de mobilya ihracatı ve ciro anlamında, sektörde ilk üç arasında yer aldıklarını ve 2022 yılında ilk sırada yer almayı hedeflediklerini belirten Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yurtdışında mağazalaşma atağını sürdürdüklerini ifade etti. Doğan, “Bugün rakipleri tarafından takip edilen; kalite ve tasarım anlayışıyla ‘yaşam tarzlarını belirleyen' ve dünya markası olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen güçlü bir marka konumundayız” dedi. Doğan, şunları söyledi: “40'ıncı yıldönümümüzü kutladığımız 2012'ye güçlü bir başlangıç yaptık. Geçtiğimiz yılı ortalama yüzde 34 büyüme ile kapatmıştık. 2012'de ise hem yurtiçinde hem de yurtdışında yüzde 40 büyüme sağlamayı hedefledik. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Şu ana kadarki sonuçlara baktığımızda, yıl sonunda bu hedefi tutturacağımızı düşünüyoruz.”

Yurtiçinde 108 olan mağaza sayısını, yıl sonuna kadar 116'ya çıkartmayı hedeflediklerini de söyleyen Davut Doğan, yıl içinde Londra'da iki mağaza açtıklarını, kasım ayında ise bir mağaza daha açmayı planladıklarını söyledi. Doğan, ayrıca Kazakistan, Irak, Libya, İran başta olmak üzere yurtdışında 14 mağaza açtıklarını da kaydetti. Davut Doğan, “Geçtiğimiz yıla oranla ilk yedi ayda yüzde 35 büyüme sağladık. Dış ticaret olarak da yüzde 50 oranında geçtiğimiz yıla göre artış yakaladık” diye konuştu. Doğan, şöyle konuştu:

“Gelişen teknolojinin bütün olanaklarını kullanarak sektörün gelişmesi ve yenilenmesini sağlamanın yanında mobilya sektörüne yeni bir ses getirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla sadece Türkiye'de değil yurtdışında da Türk mobilyasını kalitesiyle ve modern dizaynıyla öne çıkarmaya gayret ediyoruz.”

Firma olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini de belirten Doğan, TEMA ile ortak yapılan projeler, çocuk resim yarışması, Doğtaş Tiyatrosu, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi gibi bir çok etkinlikte yer aldıklarını anlattı.

Doğtaş'ın 50'nci kuruluş yılında sektörün liderlik koltuğunda olmak istediklerini ve bu hedef doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını aktaran Davut Doğan, kuruluşun 40'ıncı yılında özel projelere imza attıklarını söyledi. Davut Doğan, “Özellikle 40'ıncı yılımızı kutladığımız ve yüzde 40 büyüme hedeflediğimiz bu yılda, reklam filmimizin de etkisiyle tüketicilerimizin kalbinde ayrı bir yer edindiğimizi düşünüyoruz. Bu yıl özel bir çalışmaya imza attık. 40'ıncı yıldönümümüze özel olarak oluşturduğumuz 40 kişilik Senfoni Orkestrası eşliğinde ve yine özel bir repertuarla ‘Doğtaş 40'ıncı Yıl Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz' albümü hazırladık” dedi.

Doğtaş'ın faaliyetleri ile birçok ödül aldığını da belirten Doğan, “Avrupa İş Dünyası açısından prestijli bir ödül olan ‘'European Business Awards” yarışmasında, 203 aday arasından Türkiye Finalistleri arasında yer almayı başardık” diye konuştu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğtaş'ta en çok satan ürünler aksesuar ve berjerler!
  • 11.03.2021 07:45

Doğtaş'ta en çok satan ürünler aksesuar ve berjerler!

Mobilya sektörünün öncü markası Doğtaş 2021 yılına da hızlı başladı. Kategoriler ...

Doğtaş’tan bir ilk: Mobilyada hibrit teknolojisi!
  • 16.02.2021 14:00

Doğtaş’tan bir ilk: Mobilyada hibrit teknolojisi!

Doğtaş, yaşam alanlarında ekstra konfor sunan hibrit teknolojisini koleksiyonlar ...

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!
  • 12.12.2020 09:35

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!

Doğtaş Mobilya, pandemi sürecinde yeni nesil teknolojilerle temassız alışveriş d ...

Doğtaş'tan tüm indirimlere ek %20 indirim fırsatı!
  • 10.12.2020 09:31

Doğtaş'tan tüm indirimlere ek %20 indirim fırsatı!

Doğtaş, 9-21 Aralık tarihlerinde seçili ürünlerde tüm indirimlere ek yüzde 20 in ...

Doğtaş koltuk takımlarıyla evlerde şıklık ve ferahlık!
  • 03.12.2020 09:38

Doğtaş koltuk takımlarıyla evlerde şıklık ve ferahlık!

Doğtaş, Matilda koltuk takımı, Tiera ve Logan berjerler, rahatlığı, rafine bir t ...

Doğtaş’tan yemek odalarına tarz ve uyumlu dokunuşlar!
  • 07.11.2020 09:16

Doğtaş’tan yemek odalarına tarz ve uyumlu dokunuşlar!

Doğtaş imzalı yemek odalarıyla en şık sofrasını siz kurun. 3.725 TL’den başlayan ...