maritbet girişmaritbet
Doğru şeçilmiş klima hayat kalitenizi yükseltir

Doğru şeçilmiş klima hayat kalitenizi yükseltir

Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, doğru klima seçimi ve kullanımının sağlık açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti

Sağlık, kuşkusuz hayatımızın en önemli yapı taşı. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek ve mutlu olmak için sağlıklı olmaya ihtiyacımız var. Bunun için de doğru beslenme, spor yapma, düzenli uyuma, stresten uzak durma elbette önemli. Ama artık yeterli değil! Günümüzde yaz aylarında sıcaklardan, kışın ise soğuk havadan korunmak için kullandığımız klimalar, artık konfor unsuru olmaktan çıkıp hayatımızın bir parçası olmuş ve ihtiyaç haline gelmiş durumda. Peki, klima alırken ya da kullanırken ne kadar bilinçliyiz hiç düşündük mü? Mekâna uygun olarak seçilmiş, doğru yere montajı yapılmış, düzenli olarak bakımı yapılan, enerji verimliliği yüksek klimalar, yaz-kış rahat ve konforlu bir ortam sağlayarak hayat kalitenizi yükseltiyor. 

Klima ile sağlanan kaliteli hava sağlıklı yaşam alanları oluşturuyor

Her yıl 7 Nisan'da kutlanan Dünya Sağlık Günü'nde Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, doğru klima seçimi ve kullanımının sağlık açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak vizyonuyla hareket eden Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, klimaları ile insanların konforunu artırmanın yanı sıra sağladığı kaliteli havayla sağlıklı yaşam alanları oluşturuyor. 

Konforlu bir klima için öncelikli üç şart: Doğru seçim, doğru montaj, yüksek enerji verimliliği

Klimalar, artık 12 ay boyunca bizim konfor ihtiyacımızı sağlayan cihazlar haline geldi. Dolayısıyla konforlu ve sağlıklı mekânlar sunmak için yüksek enerji verimliliği sağlayan klimaları seçmek kadar, montajının da doğru yapılması önemlidir. Eğer doğru seçilmiş bir klimanız varsa, doğru yere montajı yapılmışsa, enerji verimliliği yüksek ise konforlu bir ortamda keyifle yaşar ve çalışabilirsiniz. 

Uygun kapasite seçimi ve uzman kişiler tarafından montaj çok önemli

Klima alırken, klima kapasitesinin belirlenmesinde ve kurulacağı yerin seçiminde mutlaka bir uzmandan destek alınması gerekiyor. Alınacak klimanın montajının da bu iş üzerine uzmanlaşmış kişilerce yapılması büyük önem arz ediyor. Uygun kapasite seçimi ise verimli klima kullanımı için çok önemli. Çünkü daha büyük kapasiteli bir klima her zaman iyi bir klima anlamına gelmiyor. Klimanın verimliliği göz önünde bulundurulmalı,  klasik tip (on-off çalışan) klimalar yerine çok daha tasarruflu inverter klimalar tercih edilmeli. Isıtma, klima ile yapılacaksa istenen dış ortam şartlarında ısıtma yapabilen ısı pompalı (heat-pump) modeller seçilmeli. Klimanın ses seviyesine de dikkat edilerek düşük ses seviyeli cihazlar tercih edilmeli. Tüketicilerin aynı zamanda klima kullanım süresince bakım ve servis hizmetini sorunsuz alabilecekleri profesyonel bir firma seçimi yapmaları şart.

İdeal ortam sıcaklığı, yazın 24 ila 26 ºC, kışın 20 ila 22 ºC arasında

Enerji tasarrufu açısından, konforlu iklimlendirme koşulları yazın 24 ila 26 ºC, kışın ise 20 ila 22 ºC arasında. Bu ayar sıcaklıklarının kullanımı tüketiciye büyük avantaj sağlıyor ve klimaların kullanımında bu sıcaklıkların tercih edilmesi gerekiyor.

Doğru filtre seçimi, sağlıklı ortamlar oluşturulmasına katkı sağlıyor

Temiz hava, insanlar için sağlıklı alanlar oluşturulmasında önemli bir rol oynuyor. Bunun için de klima filtrelerinin hava kirliliğini temizleyen, bakteri, virüs, alerjen ve tozları nötralize eden özellikte olmasına özen göstermek gerekiyor. En yeni teknolojiler ile geliştirilmiş filtreler sayesinde bakteri, virüs, toz ve alerjenlerden arınmış, sağlıklı bir ortam oluşturmak mümkün. Gelişmiş filtre sistemleri, alerjik reaksiyonları da önlemeye yardımcı oluyor.

Klima spreyi kullanmayın, yılda iki kez bakım yaptırın

Klimaların uzun yıllar, performans kaybetmeden çalışmasını sağlamak için bakımının uzman ekiplerce yapılması gerekiyor. Uzmanlar da klima bakımlarının periyodik olarak yılda iki kez yapılmasını tavsiye ediyor. Klimaların yanı sıra filtrelerin de düzenli olarak temizlenmesi önemli. Çünkü hava filtreleri düzenli olarak temizlenmezse klimanın ısıtma ve soğutma kapasitesi düşüyor ve gereksiz elektrik sarfiyatı oluyor. Klima spreylerinin ise klimanın iç parçalarına zarar verebileceği ihtimaline karşı kullanımı önerilmiyor. Filtrenin temizliği kadar değiştirilme periyodunun takibi de oldukça önemli. Eğer klimanız hava temizleme filtresi ve/veya anti alerjik enzim filtresi ile donatılmışsa bu filtrelerin düzenli olarak bakımının yapılmış olması ve değiştirilmesi gerekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Klima alacaklara ipuçları
  • 13.07.2022 10:02

Klima alacaklara ipuçları

MediaMarkt, yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla klima almayı düşünen ...

Klimayı doğru ve tasarruflu kullanmanın 7 yolu!
  • 08.06.2022 10:04

Klimayı doğru ve tasarruflu kullanmanın 7 yolu!

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün önde gelen firmalarından Bosch Termot ...

Klimada 1 derece ferahlık, yüzde 10 ek maliyet demek!
  • 25.06.2021 09:57

Klimada 1 derece ferahlık, yüzde 10 ek maliyet demek!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte herkes bu sorunun yanıtı arıyor. Sıcaklarda s ...

LG Multi Split klima modellerinde maksimum performans!
  • 23.10.2020 12:00

LG Multi Split klima modellerinde maksimum performans!

LG’den ister evlerde kullanım için olsun ister işletmelerde, doğru HVAC sistemin ...

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin bacalarındaki klimalar kaldırıldı
  • 11.08.2020 08:53

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin bacalarındaki klimalar kaldırıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar’daki Mihrimah Sultan Külliyesi'de tepki ç ...

Çöl sıcakları bunalttı, klima aramaları 5 kat arttı
  • 23.07.2020 11:19

Çöl sıcakları bunalttı, klima aramaları 5 kat arttı

Sıcaklıkların artmasıyla internet üzerinden yapılan klima model ve fiyat aramala ...