maritbet girişmaritbet
Depremin yıktığı Malatya'da afet konutları yükseliyor!

Depremin yıktığı Malatya'da afet konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen, "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 8 bin 799 konutun inşası devam ediyor.

6 Şubat'ta meydana gelen, "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar alanların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Depremden etkilenen kentler arasınnda bulunan Malatya!nın Yeşilyurt ilçeis İkizce Mahallesi'nde de afet konutları yükseliyor.

Mart ayında temeli atılan ve 6 etptan oluşan 799 konutun olduğu çalışmanın bir kısmında kaba inşaat tamalandı.

"Örnek daire hazırlanıyor"

Şantiye şefi olan inşaat mühendisi Suat Sezen, afet konutlarının yapımına hızla devam ettiklerini söyledi.

Depremlerden sonra bulundakalrı bölgede temel atma çalışmalarına başladıklarını söyleyen Sezen, sorumluluk alanında 3 etap halinde 3+1 büyüklüğünde 736 adet konut yapılacağını ifade etti.

Sezen, şöyle konuştu:

"Şu an 16 temelimiz dökülmüş durumda, iki binamızın da kaba inşaat tamamlandı. Bir yandan temelleri döküyor, bir yandan da diğer imalatlarımızı devam ediyoruz. Konutları bir an önce yetiştirmeye çalışacağız. İnşallah ocak ayında çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Eylül ayı itibarıyla tüm kaba inşaatımızı bitirmiş olacağız. Şu an kaba inşaatı tamamlanan blokta örnek dairemizi hazırlıyoruz. Örnek dairenin iç imalatlarını yapıyoruz ve bunu diğer biten bloklarımıza uygulayacağız."

Yapılan binaların çok sağlam olduğunu anlatan Sezen, "TOKİ'nin tüm sisteminde radye temel ve tünel kalıp sistemi devrede. Şu an TOKİ, Türkiye'nin hemen hemen her yerinde de bu şekilde devam ediyor. Deprem konusunda çok hassas davranıyoruz. Denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz