maritbet girişmaritbet
Deprem uzmanı İstanbulluların içini rahatlattı!

Deprem uzmanı İstanbulluların içini rahatlattı!

Deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu Marmara'da yaşanan son depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu Marmara'da yaşanan son depremlerle ilgili "Depremlerin büyüklük ve yerlerine bakınca ben endişeden uzaklaştım. Bunlar, Marmara'daki 1-2 yıldır olan aktivitelerinin devamı niteliğinde. Çok küçük mikro depremlerin aktivitelerine bakıp da 'Deprem oluyor' diye ayağa fırlanacak bir şey değil" açıklamasında bulundu.

Olası afete hazırlık amacıyla düzenlenen programa katılan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'ndeki son depremleri değerlendirdi.

Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara ve Akdeniz'deki son depremlerle ilgili ortada endişe edecek bir gelişme bulunmadığını söyledi. Marmara Bölgesi'nde Yalova ve Bursa'daki yer sarsıntılarının yanı sıra İstanbul'da Silivri açıklarında 3.6 büyüklüğünde kaydedilen depremlerin ardından "Ne oluyor, bir yerde kırılma mı olacak?" diye baktıklarını belirten Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu, "Depremlerin büyüklük ve yerlerine bakınca ben endişeden uzaklaştım. Bunlar, Marmara'daki 1-2 yıldır olan aktivitelerinin devamı niteliğinde. Çok küçük mikro depremlerin aktivitelerine bakıp da 'Deprem oluyor' diye ayağa fırlanacak bir şey değil" dedi.

'AKDENİZ'DE DEPREMLERİN SAYISI ARTIYOR'

Akdeniz'de son dönemde Antalya açıklarında 4.8 ve 5.2 büyüklüklerinde depremler olduğunu kaydeden Dr. Oğuz Gündoğdu, "Onların mekanizma süzmesi de yapıldı. Normal faylanma. Geçti gitti. Ancak Akdeniz'deki depremlerin büyüklüğü ve sayısı artıyor" diye konuştu.

'ERKEN UYARI SİSTEMİNE ALICI ÇIKMADI'

Dr. Oğuz Gündoğdu, toplantıda Kandilli'de yapılan çalışmalar sırasında olası depremi 8 saniye önceden haber veren erken uyarı sisteminin geliştirildiği halde buna hiç alıcı çıkmadığına dikkat çekti.

Dr. Oğuz Gündoğdu, "Şimdiye kadar olmadı ama uçakların iniş sırasında depreme yakalanmayacağı anlamına gelmez. 8 saniye içerisinde inişe geçen uçağı alarm sistemi sayesinde yeniden havalandırabilirsiniz. İstanbul'daki metrobüs şoförlerine elektrik hızında alarm sistemi ile ulaşarak saat 80 kilometre olan araç hızlarını düşürebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

350 bininci deprem konutu teslim edildi
  • 17.11.2025 10:12

350 bininci deprem konutu teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da 350 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi Tören ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Hatay yeniden ayağa kalkıyor
  • 15.10.2025 16:09

Hatay yeniden ayağa kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinde ağı ...

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi
  • 03.10.2025 11:06

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmaraereğlisi açıkl ...

Sındırgılı köylüler evlerinin temelini Bakan Kurum ile birlikte attı
  • 19.09.2025 17:12

Sındırgılı köylüler evlerinin temelini Bakan Kurum ile birlikte attı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sındırgı’da depremin ...